Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Paradise czyli mój kawałek raju 17:26, 03 cze 2019

Do góry
Cześć, magnolia o którą pytałeś to Soulangea Lennei. Kaliny mają już 8 lat i wysokość ok 2.5m, ale tnę je, czasem nawet 2 razy w sezonie, bo gdybym tego nie zrobiła, to by mi widok na las zasłoniły, a tego bym nie zniosła. Ze swojego krzaczka będziesz zadowolony już za 3 lata, oczywiście jeżeli to odmiana Roseum, bo nie wiem jak szybko rosną inne. Też mamy rudego kota Podziwiam Twoje rozmnażanie roślin i zazdroszczę, że dopiero zaczynasz zakładanie ogrodu. Trafiłeś na ogrodowisko w najlepszym momencie, ja niestety odkryłam to forum zbyt późno i mogę tylko doradzić żeby nie spieszyć się zbytnio i dobrze wszystko przemyśleć, bo inaczej będziesz gonił co roku po ogrodzie w te i wew te z roślinami jak ja
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:15, 02 cze 2019

Do góry
dana1s napisał(a)
Sylwuś cudowny kwitnący ogród pojaxujesz
Mam nadzieję, że trochę się rozerwałaś i już humor lepszy!
U Ciebie wszystko szybciej kwitnie niż u mnie, u nas same pąki. Jednak brak światła w ogrodzie nie pomaga... Przecinka niewiele dała. Wszystko już zarosło...

Ja w podwórku też widzę, że piwonie się wyciągaja wyżej bo już magnolia duża nad nimi, muszę ją wyżej podkrzesać, ale jak kiedyś wylecą z podwórka owocówki to światła będzie więcej, dużo zabiera światła orzech sąsiada.
U Ciebie klimat za to niepowtarzalny i kwiecia wcale nie mało
...uDany ogród 21:36, 01 cze 2019

Do góry
TAR napisał(a)
Moje żylistki załatwił przymrozek jak i wiele innych roslin. Powoli i mozolnie sie regeneruja. Najszybciej dala rade magnolia Butterflies. Pieknotki, żylistki, grujeczniki ciezko odchorowuja.

Oj ta pogoda, jak nie mróz to deszcz. Wszystko musimy przyjąć...
Mam nadzieję, że w przyszłym roku Twoje rośliny pokażą co potrafią
...uDany ogród 21:32, 01 cze 2019

Do góry
Moje żylistki załatwił przymrozek jak i wiele innych roslin. Powoli i mozolnie sie regeneruja. Najszybciej dala rade magnolia Butterflies. Pieknotki, żylistki, grujeczniki ciezko odchorowuja.
Ptasi gaj 09:55, 01 cze 2019

Do góry
CD

Magnolia po przymrozku 4 tygodnie temu

Ogród Mirelli 21:25, 30 maj 2019

Do góry
malgol napisał(a)
Mirelka, przejrzałam Twoje kadry ogrodowe i oczom nie wierzę... Twój ogród wygląda jakby to był czerwiec albo dalej! Mój w każdym razie taka fazę rozwoju wykazuje w lecie dopiero. Twoje czosnki główkowate wygladaja jak u mnie cebula siedmiolatka w piatym roku po posadzeniu! Pieknie masz wszystko rozwinięte i mnóstwo już kwieciaMagnolia-Cud

Ale ślicznie
Czosnki ogromneaż spojrzałam, czy zdjęcie jest z tego roku moje mają mikroskopijne główki
Pszczelarnia 13:15, 30 maj 2019

Do góry
Ewo- wielka radość!I jak widzę wielka energia!
Pszczelarnia 13:15, 30 maj 2019

Do góry
mira napisał(a)
Musiałam to wszystko zobaczyć na większym ekranie bo to jest eksplozja radości i ogrodniczej weny ! uwielbiam

widok szklarni, pelargonii, szczypiorków - kocham to ! kupiłam jedną pachnącą Lemon i jeszcze nie kwitnie ale lada chwila - chcesz zrobić sadzonkę?

szczypiorki po kwitnieniu ścinasz? co robisz - pytam bo podzieliłam je i mam w warzywniku i kwitną i już nie są do jedzenia - mam też kupiony u Kasi i ten jest do jedzenia

karczochy mam z nasion już posadzone i rosną choć największego wcinają mrówki, dostałam też od Ewy jak była z Aldoną chyba 5 sadzonek karczochów - co miałam zrobić posadziłam zamiast nie wysianej kukurydzy będzie jak będzie cały rząd - co ile sadziłaś swoje? to wielkie rośliny ja chyba za blisko

Ten chaber Jordy to chyba wieloletni co ? mam takie blado niebieskie - jakby pomieszać to by fajnie było

Jestem przy kamasjach - to moja inspiracja z wyprawy majowej - mam zamiar zamienić czosnki na kamasje ale nie wiem czy się im u mnie spodoba - na pewno zaproszę je do ogrodu a z czosnków tylko sztyletowe i chyba tylko te gigantyczne kule - drogie są jak diabli ale wystarczy co roku 3 i się namnożą

Miro kamasje sadź raczej w półcieniu- w pełnym słońcu kwitną
baardzo krótko. Wdzięcznie się mnożą
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:06, 30 maj 2019

Do góry
Gocha napisał(a)
Agatko piękny i klimatyczny ogród i piękne fotki. Magnolia zdaje się parasolowata jest śliczna. Podziwiam warzywnik i czekam na szklarnię. Pokazuj postępy . Pozdrawiam

Dziękuję Gocha kocham ten mój busz, parasolowata jest damą w ogrodzie

Warzywnik prawie wykończony, ale prace nie postępują z powodu pogody wiadomo jakiej, bo jest mokro i błotniście lepiej nie wchodzić. Będę oczywiście pokazywać postępy z prac
Pozdrawiam
Ogród z uśmiechem 21:24, 29 maj 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Zdjęcia bajuś...poznaję ptaki u Ciebie
Ogród zawsze sprawia niespodzianki tym razem zaskoczyła Cię magnolia..aż miło

Bardzo się cieszę, że mogę pomoc poznawać ptaki. Zaraziłam się od Bogdzi

No właśnie, zaskoczyła, a takie miałam plany Teraz mi szkoda i na razie zostaje. Kupiłam inną, miała być biała, jest różowa, tez niespodzianka
Ptasi gaj 15:34, 29 maj 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Figus witam.

Oj narozrabiala i to mocno. Magnolia nie wiem czy się pozbierać. Bez polibin 3 krzaki też obmarzly a taki piękny tyle kwiatów teraz wszystko zbrazowialo w środku krzaka kwitną.

Niektóre azalie też mniej kwitną paczki podmarzly.

Dobrze, że wpadłaś zobaczyc. Będę wieczorem u ciebie jadę teraz miejskim autobusem.

A mnie u mnie nie ma bo i po co. Ucze sie tu u Ciebie i innych ludzi tego o roslinach. A i jak chce popisac z kims to wole tu przyjsc bo inni to roznie bywa. No i do Bawarki tez lubie. I to tak wystarcza jakos teraz.
Ptasi gaj 15:21, 29 maj 2019

Do góry
Figus witam.

Oj narozrabiala i to mocno. Magnolia nie wiem czy się pozbierać. Bez polibin 3 krzaki też obmarzly a taki piękny tyle kwiatów teraz wszystko zbrazowialo w środku krzaka kwitną.

Niektóre azalie też mniej kwitną paczki podmarzly.

Dobrze, że wpadłaś zobaczyc. Będę wieczorem u ciebie jadę teraz miejskim autobusem.
Paradise czyli mój kawałek raju 19:00, 28 maj 2019

Do góry
Dzięki, właśnie przyszła następna dostawa. Anabelki, ogrodowe, judaszowiec i magnolia

Strasznie mi się podoba ta duża funkia, muszę je jakoś poprzesadzać bo z tyłu mam mniejsze i źle to wygląda. Muszę wszystko wyplewić i korę wysypać tam. Obok rośnie naparstnica, jeśli ktoś ma ochotę to mogę oddać

Nie mam kiedy plewić bo zaraz zaczyna padać, po deszczu tych chwastów jeszcze więcej
Nareszcie załatwiliśmy kose spalinową, tamta do wyrzucenia. Jeszcze ani razu nie kosiłem w tym roku i robi się mała dżungla z podwórka.
Tajemniczy Ogród 16:07, 28 maj 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Dziewczęta, może rzeczywiście pójść w klasykę? Hmm, grab, buk, magnolia..
Iza, a ta magnolia lubi słońce, bo tam wali południowe słońce parę ładnych godzin?

Moja miała słońce tylko od zachodu. Dopiero od czasu wycinki u sąsiadów, czyli zeszłego roku dostaje też od wschodu. I widzisz jaki okaz wyrósł.
Drugi typ to zdecydowanie buk - cudowny i wspaniale rośnie. O grabach już pisałam, u mnie porażka.
Ogród z uśmiechem 13:37, 28 maj 2019

Do góry
Zdjęcia bajuś...poznaję ptaki u Ciebie
Ogród zawsze sprawia niespodzianki tym razem zaskoczyła Cię magnolia..aż miło
Tajemniczy Ogród 12:25, 28 maj 2019

Do góry
Dziewczęta, może rzeczywiście pójść w klasykę? Hmm, grab, buk, magnolia..
Iza, a ta magnolia lubi słońce, bo tam wali południowe słońce parę ładnych godzin?
Tar, choć brzozy kocham miłością wielką, to już nie dosadzę W pobliżu już rośnie młódka, a ile nagimnastykować się trzeba, żeby coś pod nimi rosło, wie tylko ten, kto ma brzozy
Sylwio, właśnie w tym roku naszła mnie ochota na piękne, klasyczne drzewa, żebym tylko nie przesadziła z ilością
Tajemniczy Ogród 11:28, 28 maj 2019

Do góry
Agata, magnolia Elizabeth! Ma wielkie liście, szybko rośnie, bezproblemowa. Zasłoni co trzeba Drugi typ to buk. I jedno i drugie w naszych warunkach rośnie jak ta lala.

Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 20:31, 27 maj 2019

Do góry
Czesc czy moglby mi ktos pomoc? Nie wiem co sie dzieje z moja magnolia. Mam ją już trzeci rok wsadzałam kwitnąca, od tej pory nic nie kwitnie a dodatkowo coś pojawiło się na liściach...

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:47, 27 maj 2019

Do góry
Agatko piękny i klimatyczny ogród i piękne fotki. Magnolia zdaje się parasolowata jest śliczna. Podziwiam warzywnik i czekam na szklarnię. Pokazuj postępy . Pozdrawiam
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:18, 27 maj 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)

Oooo! Ta sama magnolia jak w Wojsławicach. Bardzo mi się podobała
Agatko, u Ciebie czy to słońce czy deszcz - pięknie jest

Tak ta sama Wacławie, ale dużo mniejsza...dziękuję za słowa pochwały
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies