Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 19:29, 25 kwi 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

może za czesto plewisz?..... najlepiej nic nie robic i czekac ...werbena wschodzi nawet w chodniku

stipa u mnie gorzej ...choc w tym roku moze mnie zaskoczyć ...oby siewki sie pojawiły ...bo cala mi wygnila czy przemarzła.

No to cierpliwie czekam na "zemstę Ogrodowiska
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 18:55, 25 kwi 2017
Do góry
malgol napisał(a)
Nie wiem jak wy to robicie, ze Wam się wysiewa werbena i nawet co niektórym stipa mi nie, buuu

może za czesto plewisz?..... najlepiej nic nie robic i czekac ...werbena wschodzi nawet w chodniku

stipa u mnie gorzej ...choc w tym roku moze mnie zaskoczyć ...oby siewki sie pojawiły ...bo cala mi wygnila czy przemarzła.
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 18:47, 25 kwi 2017

Do góry
wiunia napisał(a)
Asiu u mnie i werbena i stipa się wysiewa tak kombinuję, że może masz zaciszny ogród u mnie wieje jak...na wygwizdowie więc może dlatego he, he sama nie wiem co może być przyczyną takiego stanu rzeczy ...

Cześć Kochana kwiatostany werbeny zrywałam 19 marca i jeszcze je "wytrzepałam" czekam na efekty, nie wyrywam żadnych chwastów bo mogę usunąć to dobro Stipy nie mam wcale, to nie ma się z czego wysiać
U mnie też wietrznie, bo żywopłoty dopiero rosną ale największe jaja będą jak wszystkie nasiona werbeny wywiało do sąsiadów hahahaaa
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 18:39, 25 kwi 2017

Do góry
Asiu u mnie i werbena i stipa się wysiewa tak kombinuję, że może masz zaciszny ogród u mnie wieje jak...na wygwizdowie więc może dlatego he, he sama nie wiem co może być przyczyną takiego stanu rzeczy ...
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 16:30, 25 kwi 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Mi się stipa wysiała jak głupia 2 lata temu a w zeszłym roku nic... zaraz jedna. Jak masz za dużo ostróżek to ja chętnie przygarnę

Basiu, mówisz i masz tylko się ogarnę zdrowotnie będę je pielęgnować for You
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 13:43, 25 kwi 2017

Do góry
Mi się stipa wysiała jak głupia 2 lata temu a w zeszłym roku nic... zaraz jedna. Jak masz za dużo ostróżek to ja chętnie przygarnę
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 13:00, 25 kwi 2017

Do góry
malgol napisał(a)
Nie wiem jak wy to robicie, ze Wam się wysiewa werbena i nawet co niektórym stipa mi nie, buuu

Mnie się nie wysiało ani jedno ani drugie, więc nie jesteś sama
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 12:42, 25 kwi 2017

Do góry
malgol napisał(a)

Gosiu, ja właśnie czekam na efekty, być może czekam na darmo
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 11:53, 25 kwi 2017

Do góry
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 10:51, 25 kwi 2017

Do góry
jazzy napisał(a)
Mój aktualny front

Wciąż brakuje traw pod wiśniami, bo nie wiem na co się zdecydować...
carex ID, carex m. variegata, sesleria jesienna, stipa, rozplenica... nie wiem...

Ale masz froncik wymuskany...mucha nie siada!Między żwirkiem, a korą co masz?
Ogrodowy spektakl trwa ... 07:23, 25 kwi 2017

Do góry
Witam

Mira krolowa wysiewow mi sil nie starcza do pikowania no i rodzi a chcd zabic za doniczki w salonie (na swieta pochowalam) ale ja tylko stipa i wedbena
Zapewne to kiedys pisalas a czy ten zywoplot z tawuly mozna rozmnozyc (wsadzic galazke do ziemi) chodzi mi czy latwo sie tawula ukorzenia?
Piekna rabata (oj musze duzo nadrobi bo rok mi uciekl w Twoim watku )
Ogród na piasku i z wielkim murem 13:16, 24 kwi 2017

Do góry
Trawki - według mnie z każdymi im do twarzy. U mnie na tych zdjeciach były różne: stipa, rozplenice, miłka, carrex elata, carex frosted curls. Ale i z innymi będzie ok. Wedle uznania i gustu
Mirkowy ogród (początki) 10:28, 24 kwi 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Taka stipa??? Kłaniam się nisko...widzisz???
Widzę Widzę Kasiu dzieki serdeczne .W zeszłym roku miałam też takie.dorodne sadzonki a.wcale mi nie zawitała .Dlaczego?
Mirkowy ogród (początki) 09:59, 24 kwi 2017

Do góry
Taka stipa??? Kłaniam się nisko...widzisz???
Mirkowy ogród (początki) 09:18, 24 kwi 2017

Do góry
margaretka3 napisał(a)
U mnie w tamtym roku od zimnego wiatru przy kilku stopniach też spora część Magesti zmarniała, jest strasznie wrażliwa. Stipa przy niej to twardzielka.
Ale szybko rośnie, powinna zdążyć zakwitnąć. Tylko ciepełko musi mieć.
No właśnie Gosiu stały obie i Pegasus na zewnątrz i tylko Magesti zmarzła ale nowe już kiełkują.
Mirkowy ogród (początki) 09:16, 24 kwi 2017

Do góry
U mnie w tamtym roku od zimnego wiatru przy kilku stopniach też spora część Magesti zmarniała, jest strasznie wrażliwa. Stipa przy niej to twardzielka.
Ale szybko rośnie, powinna zdążyć zakwitnąć. Tylko ciepełko musi mieć.
Mirkowy ogród (początki) 22:43, 23 kwi 2017

Do góry
Ale bujna stipa - super
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 21:14, 23 kwi 2017

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Widziałam murek jestem u Ciebie regularnie, tylko nie zostawiam po sobie śladu
Ja mam parę stip na skarpie, coś tam z nich rośnie, zobaczymy jak dalej im pójdzie. A lawend mam parę, ale parę żyje, a parę padło

Generalnie wsadzone na skarpę mam:
*Irgi
*Jałowce
*Suchodrzewy (ale na cenzurowanym)
*Trzmielina w trzech odmianach
*Lawenda
*Stipa
*Przetacznik
*Amazon Mist, ale chyba im na skarpie nie jest dobrze
*Przywrotnik
*Szałwia(Deep Blue Field, Snow Hill)
*Kocimiętka
*Czyściec
*Perowskia ( Lacey Blue) jeszcze nie zasadzona, jest w doniczuniach zimowana, zobaczymy, czy coś z niej wyjdzie w ogóle
*Liatra kłosowa

Masę gatunków, wszystko na razie testuję Jak to kiedyś bodaj Toszka napisała, to mój poligon i dopiero się okaże co przetrwa Dosadzać już nic nowego nie będę tylko te gatunki, które już są. Ewentualnie będę eliminować.
No chyba że jakaś trawa przywędruje jeszcze, która lubi te specyficzne gilniasto-skarpowe warunki.

Na bogato! Same cudeńka... jakby się tak puściły na tej skarpie, to ullala!
Mirkowy ogród (początki) 18:45, 23 kwi 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Pikowania ciag dalszy.

To jeszcze czeka na długi majowy weekend

Stipa na dzień dzisiejszy

Żebym miał kapelusz to bym go teraz zdjął
Swoją drogą to dziwie się że jeszcze jakiejś szkółki albo centrum ogrodniczego nie założyłaś z twoim talentem do wysiewów to zbiłabyś kokosy
Mirkowy ogród (początki) 18:23, 23 kwi 2017

Do góry
Pikowania ciag dalszy.
Carex bronze.

To jeszcze czeka na długi majowy weekend

Stipa na dzień dzisiejszy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies