Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mirkaka 08:09, 04 maj 2017

Miło poczytało się się Twoją opowieść ogrodową Nie każdy ma taki talent
A ciekawe że jeszcze trawy nie kosiłaś, moja mimo że u mnie zimniej już dwa razy była koszona.
Katkak 08:39, 04 maj 2017

Mirus na dzień dobry zafundowalam sobie spacer po Twoim zaczarowanym ogrodzie . Co do obsadzania perhpli mnie też by chciejstwa pokonaly . Stipa sie nie martw. Potem Ci pokaże jak z mikruska robi się okazala kępa . Buziole.
margaretka3 08:45, 04 maj 2017

mira napisał(a)

Przyjemność dla mnie .
Chryzantemy mam szt 2 - przezimowały dobrze - jedna super kupka a druga nowa na razie tylko jeden pęd - nie wiem czy można rozmnażać przez wierzchołki bo bym Ci ukorzeniła

Jak najbardziej można
Idę czytać dalej
Wendy79 08:46, 04 maj 2017

Lubię te Twoje opowieści ogrodowe. Czytam zauroczona. Zdjęcia oglądam. Z zakupów Twoich się cieszę. Ja wczoraj też sobie pozwoliłam
O zazslanianiu i jego sposobach cały czas myślę, ale ograniczone możliwości ma ten kto nie lubi iglaków. I nakombinowac się trzeba
Anda 09:13, 04 maj 2017

U Ciebie praca wre, gorąca wiosna mimo pogody barowej a Ty jesteś bardzo aktywną ogrodniczką Piękne masz hosty. Uwielbiam te ząbki wychodzące z ziemi. U Ciebie tulipany kwitną lub zaczynają, a u mnie już prawie że "po obiedzie" W weekend będę ścinać kolejne.
Fajna ta energia od Ciebie bijąca, lubię do Ciebie zaglądać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
_Martini_ 09:33, 04 maj 2017

Zdjęcia przeplatane opowieścią, zawsze się tu czegoś nowego dowiem.
m_gocha 10:09, 04 maj 2017

Lubię czytać Twoje relacje ogrodowe Zawsze bije z nich taki spokój, nie czuć pośpiechu, paniki,że coś nie wychodzi - takie rozsądne ogrodniczkowanie osoby, która sporo wie o ogrodzie i lubi to co robi.
Jednym słowem ogród dla Ciebie a nie Ty dla ogrodu
Hmmm.... Muszę to zdanie sobie zapisać w swojej głowie
Pozdrawiam majowo
Kasya 11:24, 04 maj 2017

Mala_Mi napisał(a)

Widzę taki sam widok jak u siebie Ale i tak posadzę trochę nowych.. chyba, że do jesieni czymś innym zagospodaruję miejsce.

Penstemon musi mieć w sezonie mokro, a tym samym na pełnym słońcu lepiej go nie sadzić. Przynajmniej ten co go dostałaś od Doroty. Wygląda na taki jak mój. Mój rośnie nawet w mojej glinie i jest prawie zimozielony, rozetki trzymają się nawet zimą.
Mój jest taki. Wiosną i jesienią ma bordowe liście.

penstemona w takim razie lepiej posadzic w miejscu bardziej wilgotnym niz na sloncu ?

czy ten na zdjeciu to moze byc odmiana pocahontas ?
Pola 16:58, 05 maj 2017

Bywam często, podglądam pilnie, czytam porady, dzięki. Twój ogród jest piękny bo taki kolorowy i różnorodny. U mnie też trochę strat, ale miejsce na chciejstwa. Pozdrawiam....
Katkak 21:05, 05 maj 2017

Mireczko obiecałam Ci fotki obrazujące jak rośnie stipa w jeden sezon . Sorry, że u Ciebie,potem wykazuję. Proszę by nikt nie cytował

widzisz jakie mikrusy?
a popatrz tu . Nie do wiary, prawda?