Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:05, 06 lip 2016

Do góry
Renatko oczywiście będzie możliwość zapiszę sobie, ale przypomnij się bo ja jednak z tych ze słabą pamięcią

Kamilo no właśnie mi tylko o przesunięcie chodzi, ale tam jest wąż ciśnieniowy zbrojony siatką stalową na jakieś dziwne złączki, których nie ogarniam bo już dawno sam bym t sobie przesunął, muszę znaleźć mocniejsze argumenty

Kasiu już byłem

Mirko szczerze to nie mam pojęcia jak z siewkami postępować, trzymać w chłodnym i na pewno mało podlewać bo zimą nie lubią wilgoci, ale takie maluszki przy większym mrozie zmarzną, więc trzeba przechować jak napisałem w chłodnym.

Moja bajka 22:03, 06 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
No pierwszy raz jak spojrzałem od razu o jakiejś herbacianej lub pomarańczowej pomyślałem no i widzę, że już wybór padł na piękną różę, mnie Summer SOng w tym miejscu by pasował.
No i ja zaglądam cały czas na bieżąco

Dzięki Luki . I ja jestem u Ciebie na bieżąco, choć czasem incognito.
Moja bajka 22:01, 06 lip 2016

Do góry
No pierwszy raz jak spojrzałem od razu o jakiejś herbacianej lub pomarańczowej pomyślałem no i widzę, że już wybór padł na piękną różę, mnie Summer SOng w tym miejscu by pasował.
No i ja zaglądam cały czas na bieżąco
Tu ma być ogród :) 21:54, 06 lip 2016

Do góry
Oj kurczaki nie wiem co masz do tej brzozowej bo wygląda świetnie, a te berberysy genialnie dodają pazura całości
Ogród Loczka 21:53, 06 lip 2016

Do góry
Przelane raczej nie, więc mogą to być zwykłe poparzenia liści podczas upałów lub choroba grzybowa, niestety specjalistą nie jestem, a tylko tyle wyczytałem bo pierwszego buka mam to się doszkoliłem.
Biało różowy ogród za płotem. 21:47, 06 lip 2016

Do góry
Walczyłem dzisiaj 4 godziny z chwastami... jakaś tragedia, a jeszcze 80% trawnika do wyplewienia.

W końcu udało mi się też podłączyć sterownik od nawadniania i wcale to nie takie straszne jak sądziłem, godzinka i wszystkie kabelki połączone, a co najważniejsze działa i już samo się podlewa... też bym tak chciał u siebie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:45, 06 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
No i gwiazda, kranik, o który toczy się wojna, dawno temu był przy płocie, ale płotu nie ma od 7 lat i jakoś nikomu nie przeszkadza, że jest na środku poza mną oczywiście

Z kranikiem czy bez widok na ogród niesamowity, zazdroszczę Ci tych kolorów...a jak Ci tak kranik przeszkadza, to nie można go bliżej ziemi zrobić? No i czy usuwasz przekwitłe kwiatostany przetacznikowca?
Biało różowy ogród za płotem. 18:01, 06 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Wojtku koszenie i światło zrobiło swoje bo na żywo to jeszcze bida straszna, muszę dosiewke zrobić i chwastnicy się pozbyć, inne chwasty jakoś się ograniczy przez koszenie.

Ja z nią walczę w hostach.
Mirkowy ogród (początki) 14:31, 06 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Trawki wyglądają mi na turzyce Amazon Mist lub Frosted Curls

Mam z nasion ta drugą i ciężko idzie...maleństwo takie na 2-3 cm i specjalnie nie rusza. Co ona lubi ?
Mirkowy ogród (początki) 14:23, 06 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Łukasz dzięki co z nimi na zimę zrobić?
Mirkowy ogród (początki) 14:21, 06 lip 2016

Do góry
Ogród Cioci cz. 3 13:30, 06 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Gosiu trawnika Ci braknie, oj braknie
Znam ten ból cięcia buksów bo mam prawie tyle samo, dzisiaj ostatnie trzy przyciąłem i opanowałem nową technikę... na bociana Na jednej nodze stoję, drugą odgarniam rośliny

Technika na bociana powiadasz? Zastosuje
Ogród do odnowy 08:12, 06 lip 2016

Do góry
Luki wzeszła u Ciebie chwastnica zanim trawę posiałeś?

U mnie nasiona z nową ziemią musiały przyjechać.

A tak dla pamięci te chwasty które mam i najgorzej mnie wkurzają, jako, że chemii nie stosuję:

Chwastnica uwielbia azot, nie znosi wapnowania
http://www.rynek-rolny.pl/images/articles/840/58c583bfad6db41e21eb5fc763884d5e-chwastnica-jednostronna-2.jpg

Jastrzębiec kosmaczek (Hieracium pilosella) wygrabiania podobno za bardzo nie lubi

http://images37.fotosik.pl/277/ce071af6aab8ad48med.jpg

jaskier rozłogowy
http://atlasflory.type.pl/gfx/rekord/519-312-ranunculus_repens.jpg

wszystkie zdjęcia z netu
Ogród Sylwii od początku cz.II 08:09, 06 lip 2016

Do góry
Jolanka - dziękuję

Madzenka - Skończyłaś ciąć ja zaczęłam mam nadzieję , że w tydzień się wyrobię o ile pogoda dopisze . Wczoraj dłubałam przy kilku sztukach a w nocy spadł nieprzewidziany deszcz . Wczoraj odkurzałam w ręcz w ogrodzie a dzisiaj sypnęło kwieciem , poprzyklejało się to wszędzie - dobrze , że nie zapomniałam na noc schować poduszek z tarasu bo godzina stracona na doprowadzenie ich do porządku .
No i tak ciągle coś . Gdyby nie lipy które dodają mi w sezonie mnóstwo dodatkowej pracy prawdopodobnie było by mi lżej . A tak to mam jak mam , ciągle coś ....

Luki - Coś na tej brzozowej muszę jeszcze wykombinować bo jakoś mi tam zgrzyta Ale to tylko mały zabieg jeśli ewentualnie . Korzenie brzóz mocno dominują i ciężko coś posadzić .

Loozak - macham
Ogród Cioci cz. 3 23:23, 05 lip 2016

Do góry
Gosiu trawnika Ci braknie, oj braknie
Znam ten ból cięcia buksów bo mam prawie tyle samo, dzisiaj ostatnie trzy przyciąłem i opanowałem nową technikę... na bociana Na jednej nodze stoję, drugą odgarniam rośliny
Ogród do odnowy 23:19, 05 lip 2016

Do góry
Też walczę z chwastnicą w nowym trawniku, ale nie ma jej już na szczęście tak dużo bo zmasowany atak był opanowany, gdy trawnika jeszcze nie było, teraz ręczne rwanie, strasznie mozolna praca
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 20:39, 05 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Olbrzymi masz ten ogród, na prawdę olbrzymi ja i tak patrzę na te graby na kolistej, kiedyś się takich zapewne doczekam... kiedyś

Olbrzymi fakt i wprost proporcjonalnie się w nim urabiam
znowu mam etap, robię robię końca nie widać hahahahahahaha

a propo grabów Łukasz jesienią dasz mi wskazówki jak je podciąć - ja ich nie ruszałam od wsadzenia .......a Twoje też wybujają - masz rękę do roślin
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:52, 05 lip 2016

Do góry
Gratulacja dla córki i rodziców, można teraz spokojnie wypocząć
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:48, 05 lip 2016

Do góry
Gosiu jak nie to wyrwę i po kłopocie

Alicjo

Renatko uwielbiam tą pysznogłówkę, jest piękna

Paweł u mnie może nie miesiąc bo wtedy był szczyt kwitnienia, ale dwa tygodnie i było by lepiej. Jedenj kocimiętki nie ścinam bo kwitnie nieprzerwanie cały czas, może troszkę ją ograniczę bo ma już z 70-80cm

Marzenko nawet moje refleksje brzmią jak marudzenie... niedobrze muszę popracować nad tym
Ja na spokojnie, zielsko sobie leży na trawniku i czeka na mnie nic mnie nie goni, a Chelsea nigdy u mnie nie będzie co nie zmienia faktu, że szałwie i kocimiętkę trzeba w porę wycinać.
Widziałaś już Artemiski

Kamilo jak wyżej napisałem, muszę popracować nad pisaniem ja na spokojnie róże muszą teraz nabrać siły na kolejne kwitnienie bo pierwsze u mnie było bardzo kiepski przez upały i zapchanie szałwią
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:40, 05 lip 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Piękna masz bylinówke. Luki nie marudż ogród nie musi byc tip top, to nie Chelsea Flower show przygotowywane przez zespol ogrodnikow na 4 dni wystawy.

się podpisuję

Łukasz troszkę wyluzuj - i ciesz się pięknem Twojego ogrodu bo naprawdę jest czym
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies