Ewo, pięknie opisałaś swój ogród. Jak tak czytam, potrafiłam się oczami wyobraźni przenieść do Ciebie. Trawnik odżyje po deszczach, choć nie wiadomo, jak będzie później. No cóż, taka kolej rzeczy. Oglądałam zdjęcia z 2016 i 2017 roku. Zupełnie inny lipiec mamy. Zupełnie ... Czyli ogród zaskakuje. Zmieniają nam się obrazy ogrodu. I cieszmy się tym, co jest w danym momencie. Nigdy nie jest tak samo. Szkoda tylko drzew, ale moz eto chwilowo gubią liście, a za rok odbiją i wszystko odżyje? Jest taka możliwość...
Wiesz, u wszystkich kwitną lilie, u mnie dopiero dwie rozkwitły, na kolejne czekam. Postanowiłam, ze co roku będę dosadzać kolejne. Cudne są.
Pozazdrościć słońca.. normalnie wakacje mi się przypominają moje, tydzień słońca dwa deszczu... U nas od soboty ma być dopiero ładniej. Wszystko leży.. hortensje, lilie, jeżówki...
28-29 lipiec
Oprócz Sandomierza mamy w planie Baranów Sandonierski i Ujazd.
I marzy mi się Ogród na rozstajach.
Ale masz piękne lilie Dorotko. Moje prawie wszystkie zniszczył padający od tygodnia deszcz.
Aguś tą trzykrotkę chciałam, wtedy jeszcze o czyśćcu myślałam, ale dostałam od Kondzia a Ty kcesz te lilie co ci się spodobały, co prawda już nie kwitną, ale mogę przywieźć- buziak
Czy jeżeli posadziłam lilie z już wypuszczonymi łodygami(późno bardzo bo z 2 tygodnie temu), one zaczęły wypuszczać listki i ... pewnego ranka okazało się, że zjadły mi je WSZYSTKIE 20 sztuk ślimaki (myślałam, ze się zapłaczę), to czy coś z nich będzie ? Teraz nie ma nic ....
Może rosną w cieniu Iwonko i stąd takie opóźnienie. Zmutowane lilie delikatnie rozchyliły pąki, cos się wolno rozwijają. One tak mają Iwonko czy coś je trapi?
Moje ulubione Coconut Lime
I tak są dużo bardziej zaawansowane niż moje śpiochy. Piękne jeżówki wrzuciłaś w międzyczasie jak ja pisałam. Fatal Attraction zauraczają Lilie te zmutowane jeszcze kwitną?