Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogródek Iwony II 12:06, 18 lip 2018

Do góry
zabaewa napisał(a)
Pospacerowałam, pooglądałam i pozachwycałam się U mnie Iwonko też trawnik umiera. Też przestałam już o niego walczyć. Popadało dwa dni - tzn. trudno nazwać to popadaniem. Były dwa oberwania chmury. A dzisiaj znów tropiki. W upały wychodzę do ogrodu tylko wieczorem - podlać co się da. Ale niektórym roślinom taka pogoda sprzyja. Canny u mnie szaleją, lawenda również. Pelargonie są niesamowite - nigdy wcześniej takich nie miałam. Maliny i jeżyny uginają się pod owocami. Nawet pigwa w tym roku mi zaszalała. Róże dały spektakl - tylko krótki, piwonie podobnie. A teraz królują lilie, tytoń ozdobny, groszek pachnący i maciejka - zapach oszołamia. Wieczorami sąsiedzi przychodzą na spacer powąchać
Umierają mi za to hortki, doorenbosy, jednoroczne już dawno odeszły, trawy mam popalone od góry. Żal patrzeć...
pozdrawiam

Ewo, pięknie opisałaś swój ogród. Jak tak czytam, potrafiłam się oczami wyobraźni przenieść do Ciebie. Trawnik odżyje po deszczach, choć nie wiadomo, jak będzie później. No cóż, taka kolej rzeczy. Oglądałam zdjęcia z 2016 i 2017 roku. Zupełnie inny lipiec mamy. Zupełnie ... Czyli ogród zaskakuje. Zmieniają nam się obrazy ogrodu. I cieszmy się tym, co jest w danym momencie. Nigdy nie jest tak samo. Szkoda tylko drzew, ale moz eto chwilowo gubią liście, a za rok odbiją i wszystko odżyje? Jest taka możliwość...
Wiesz, u wszystkich kwitną lilie, u mnie dopiero dwie rozkwitły, na kolejne czekam. Postanowiłam, ze co roku będę dosadzać kolejne. Cudne są.
Do raju daleko - u Ewy 10:59, 18 lip 2018

Do góry
Pozazdrościć słońca.. normalnie wakacje mi się przypominają moje, tydzień słońca dwa deszczu... U nas od soboty ma być dopiero ładniej. Wszystko leży.. hortensje, lilie, jeżówki...
Ogródkowe perypetie:) 10:43, 18 lip 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Aguś tą trzykrotkę chciałam, wtedy jeszcze o czyśćcu myślałam, ale dostałam od Kondzia a Ty kcesz te lilie co ci się spodobały, co prawda już nie kwitną, ale mogę przywieźć- buziak

Ok jakby ci się coś jeszcze przypomniało to pisz. Nie wiem czy teraz męczyć lilie wykopywaniem.
W moim małym ogródeczku - Dorota 23:44, 17 lip 2018

Do góry
28-29 lipiec
Oprócz Sandomierza mamy w planie Baranów Sandonierski i Ujazd.
I marzy mi się Ogród na rozstajach.
Ale masz piękne lilie Dorotko. Moje prawie wszystkie zniszczył padający od tygodnia deszcz.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:20, 17 lip 2018

Do góry

i lilie

Przerwa na kawę... 14:26, 17 lip 2018

Do góry
Wymieniony rozchodnik ładnie wpisał się w rabatę i ogromnu kwiat liliowca

Lilie szaleją

A z mniej przyjemnych widoków - dla wielbicieli Pashminy - tak wygląda moja zmokła i przekwitła
Ogródkowe perypetie:) 13:52, 17 lip 2018

Do góry
Aguś tą trzykrotkę chciałam, wtedy jeszcze o czyśćcu myślałam, ale dostałam od Kondzia a Ty kcesz te lilie co ci się spodobały, co prawda już nie kwitną, ale mogę przywieźć- buziak
Lilie - Lilium 13:18, 17 lip 2018

Do góry
Czy jeżeli posadziłam lilie z już wypuszczonymi łodygami(późno bardzo bo z 2 tygodnie temu), one zaczęły wypuszczać listki i ... pewnego ranka okazało się, że zjadły mi je WSZYSTKIE 20 sztuk ślimaki (myślałam, ze się zapłaczę), to czy coś z nich będzie ? Teraz nie ma nic ....
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 23:42, 16 lip 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Lilie boskie

Dzisiaj poszłam je obejrzeć a one z białych zrobiły się różowawe Taka niespodzianka
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:20, 16 lip 2018

Do góry
inka74 napisał(a)
I tak są dużo bardziej zaawansowane niż moje śpiochy. Piękne jeżówki wrzuciłaś w międzyczasie jak ja pisałam. Fatal Attraction zauraczają Lilie te zmutowane jeszcze kwitną?

Może rosną w cieniu Iwonko i stąd takie opóźnienie. Zmutowane lilie delikatnie rozchyliły pąki, cos się wolno rozwijają. One tak mają Iwonko czy coś je trapi?
Moje ulubione Coconut Lime

A za chwilę Green Jewel

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:03, 16 lip 2018

Do góry
I tak są dużo bardziej zaawansowane niż moje śpiochy. Piękne jeżówki wrzuciłaś w międzyczasie jak ja pisałam. Fatal Attraction zauraczają Lilie te zmutowane jeszcze kwitną?
Słoneczny Ogród 17:47, 16 lip 2018

Do góry
effka napisał(a)
Co ja mam napisać widząc takie zdjęcia?? Hortensjowy szpaler niesamowity, lilie, hakone, wszystko cudaśne!!!

Miło mi, że Ci sie podoba
Do raju daleko - u Ewy 15:10, 16 lip 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Piękne pawie i myślę, że dobre miejsce im znalazłaś
Rabata z różami i hortkami śliczna. Lilie przepiękne i chyba na jesień jakieś też posadzę

Na razie w tym miejscu podobają mi się pawie. W tej chwili kwitnie tu hortensja ogrodowa, ale jest malutka, więc nie rzuca się w oczy.

Mi lilie też się podobają i szukam dla nich kolejnych miejsc. A pachną! Z daleka czuć.
Słoneczny Ogród 15:06, 16 lip 2018

Do góry
Co ja mam napisać widząc takie zdjęcia?? Hortensjowy szpaler niesamowity, lilie, hakone, wszystko cudaśne!!!
Działeczka Asi :) 14:20, 16 lip 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Mnie również bardzo się podoba u Ciebie. Zaczęły mi się podobać lilie
Różyczka Hansestadt pięknie wygląda

Dzięki Tobie Ewuniu mam ją u siebie Też mi się bardzo podoba
Działeczka Asi :) 14:19, 16 lip 2018

Do góry
gosika67 napisał(a)
Kolorowo u Was, u nie też lilie mają swój pokaz. Kącik z ławeczką w sam raz dla mnie, będę tam zaglądać.Podobają mi się bardzo hortensje.Pozdrawiam Asiu.

Gosiu zapraszam posiedzimy razem
Do raju daleko - u Ewy 13:35, 16 lip 2018

Do góry
Piękne pawie i myślę, że dobre miejsce im znalazłaś
Rabata z różami i hortkami śliczna. Lilie przepiękne i chyba na jesień jakieś też posadzę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies