Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

violaskom 22:05, 22 lip 2018

Dorota123 napisał(a)
Rabatka, która odpoczywała po kwitnieniu róż i była zupełnie zielona przez krótki czas. Teraz kwitnie w różowej tonacji.

Wow!!! Ale cudo. Ta rabatka wygląda pięknie. U Ciebie o każdej porze pięknie i kolorowo. Czy to cynie (na pierwszym planie? A dalej pod trawkami to co to jest? Pomysł na podstawkę pod ptaszki super. Widzę, że masz zacięcie artystyczne. Fajnie to wygląda. Zazdroszczę powojników. Pięknie kwitną.
asiak 22:12, 22 lip 2018

Dorotko, lilie i jeżówki prześliczne Pięknie, kolorowo tak jak lubię
Doranma 20:09, 23 lip 2018

Elegancko, dopieszczone, jest czym oko cieszyć ☺
Dorota123 21:34, 23 lip 2018

AgataM napisał(a)
Jak bym miała taki ogród jak Twój, to bym tylko chodziła, podziwiała i odpoczywala. Jest niesamowicie uroczy.
Przyganiał kocioł garnkowi, przecież Twój ogród jest kilka razy ciekawszy od mojego, ale za miłe słowa bardzo dziękuję.

Przez dwa dni babciowałam. Nalałam A... wody do 2 wanienek, a on mi mówi, że chce dużo wody. Na dworze 30 stopni, a on mnie na strych wysyła po basenik, a tam pewnie ponad 40 stopni. Zaprowadziłam go pod kastrę budowlaną w którą łapię deszczówkę i pytam " czy może być taki basen?" spodobał się. Obserwowaliśmy też drozda, który ciągle kręcił się w pobliżu. Okazało się, że w tui ma gniazdko i 3 pisklaki. Tropiliśmy mrówki, a przy okazji rozebraliśmy całą lamówkę z kostki bo tam mrówek było najwięcej. Dokarmialiśmy ich takim proszkiem i po jakimś czasie autostrada, którą miały mrówki pod kostką była bezmrówkowa. Mnie za to została porozwalana kostka po całym trawniku na niedzielę. Przygotuj się na takie babciowanie, bo wnuk wkrótce przyjdzie na świat, a później to sama zobaczysz jakie fajne są chwile z takim szkrabem.

Dorota123 21:48, 23 lip 2018

violaskom napisał(a)

Wow!!! Ale cudo. Ta rabatka wygląda pięknie. U Ciebie o każdej porze pięknie i kolorowo. Czy to cynie (na pierwszym planie? A dalej pod trawkami to co to jest? Pomysł na podstawkę pod ptaszki super. Widzę, że masz zacięcie artystyczne. Fajnie to wygląda. Zazdroszczę powojników. Pięknie kwitną.
Bardzo dziękuję z pochwałę i cieszę się , że Ci się u mnie podoba.
To na pierwszym planie to cynie. Lubię je, ale raczej w przyszłym roku zrezygnuję z nich, strasznie mdleją na słonku. Pod stipą posadziłam surfinie do gruntu, takie o drobnych kwiatach. Kwitną bez przerwy aż do mrozów.
Lubię coś tam pomajsterkować, ulepić, czy coś tam innego wymyślić.
Biały powojnik już przekwitł i raczej nie zamierza kwitnąć ponownie, za to ten purpurowy kwitnie nadal.

Dorota123 22:02, 23 lip 2018

asiak napisał(a)
Dorotko, lilie i jeżówki prześliczne Pięknie, kolorowo tak jak lubię
Taki wysyp kwiatów jeżówek mam pierwszy raz, a w przyszłym roku spodziewam się ich jeszcze więcej. Wysiane nasionka ładnie rosną, nawet kilka zakwitnie w tym roku.

Dorota123 22:08, 23 lip 2018

Doranma napisał(a)
Elegancko, dopieszczone, jest czym oko cieszyć ☺
Z tym dopieszczeniem to bym raczej uważała Już mam zaległości w ogródku, ale teraz jest tak gorąco, że nie da się nic zrobić. No ale kwiatów to jednak sporo kwitnie, zaskoczyły mnie zawilce. Chyba trochę za wcześnie zakwitają.

polowka 22:18, 23 lip 2018

Witam. Zajrzałam przez przypadek. Piękne zestawienia roślin.
Waclaw 23:42, 23 lip 2018

Dorota123 napisał(a)
Przyganiał kocioł garnkowi, przecież Twój ogród jest kilka razy ciekawszy od mojego, ale za miłe słowa bardzo dziękuję.

Przez dwa dni babciowałam. Nalałam A... wody do 2 wanienek, a on mi mówi, że chce dużo wody. Na dworze 30 stopni, a on mnie na strych wysyła po basenik, a tam pewnie ponad 40 stopni. Zaprowadziłam go pod kastrę budowlaną w którą łapię deszczówkę i pytam " czy może być taki basen?" spodobał się. Obserwowaliśmy też drozda, który ciągle kręcił się w pobliżu. Okazało się, że w tui ma gniazdko i 3 pisklaki. Tropiliśmy mrówki, a przy okazji rozebraliśmy całą lamówkę z kostki bo tam mrówek było najwięcej. Dokarmialiśmy ich takim proszkiem i po jakimś czasie autostrada, którą miały mrówki pod kostką była bezmrówkowa. Mnie za to została porozwalana kostka po całym trawniku na niedzielę. Przygotuj się na takie babciowanie, bo wnuk wkrótce przyjdzie na świat, a później to sama zobaczysz jakie fajne są chwile z takim szkrabem.

Piękne chwile. Mam teraz to samo
basia3012 16:29, 24 lip 2018

Dorotko, przepięknie jest w Twoim ogrodzie. Tak sielsko, kwieciście i kolorowo. Mnóstwo jednorocznych w donicach. Pracy wymaga to nie mało ale chyba przyjemnie jest tam spędzać czas. Masz przepiękne dekoracje. Podstawa dla ptaków z betonu super.
Bardzo mi spodobały się jeżyki. Cudne. Jeśli nie masz nic przeciwko to zmałpuję ten pomysł.
Twój wnusio w podobnym wieku chyba co mój Jasiu? Jasiu w maju skończył 4 lata. Też mam go prawie codziennie po przedszkolu. Dzisiaj pod wpływem wiadomości i zdjęć pożarów w Grecji rozmawialiśmy o Słońcu jako planecie, o innych planetach, o równiku, upałach i dlaczego powstają pożary. Całą godzinę oglądaliśmy segregator Świat Wiedzy- dział o Ziemi. Może jakiś geograf z niego będzie?
Pozdrawiam serdecznie