Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:49, 20 lip 2018

basia3012 napisał(a)
Bogdziu, dziękuję za odpowiedz. Dzisiaj skończyłam ciąć i podlałam Pinivitem. Czy dobrze? A Topsinem to jutro pewnie dopiero opryskam wieczorem.

Bogdziu, pojawiło się kilka nagich konarów w tych jałowcach. Czy mam to jakoś specjalnie potraktować aby szybko się zazieleniło?

Tym Pinivitem to już chyba ostatni raz mogłam podlać w tym sezonie?
będę wdzięczna za radę. Pozdrawiam serdecznie.

Te nagie konary same muszą sie zazielenic , nie przyspieszysz ich rozwoju, moze tez byc tak ze nie będą chciały się zazielenic wtedy je wytnij.Pinivit mam nadzieje rozcieńczyłas? W tym roku juz im żadnych zabiegów nie rób a szczególnie nawozów nie dawaj .
Bogdzia 21:50, 20 lip 2018

Kasiolaaa napisał(a)
witam sie wieczornie u mnie ptaszyna tez grasuje czestuja sie owocami ale za to jak pieknie spiewają

Ja posadziłam wiecej borówek jak zauwazyłam ze ptaki tez je lubią i teraz starcza i dla nich i dla nas.
Mala_Mi 23:00, 20 lip 2018

Bogdzia napisał(a)

Ja posadziłam wiecej borówek jak zauwazyłam ze ptaki tez je lubią i teraz starcza i dla nich i dla nas.

m_gocha 01:51, 21 lip 2018

Bogdziu! Podczytuję u Ciebie, podziwiam cudny ogród i piękne fotki tylko wpisów nie zostawiałam bo z czasem do niedawna bardzo krucho było. Tyle mądrości zawsze u Ciebie

Z tym gwoździem mnie zaintrygowałaś. Próbowałam lekki odcień niebieskości w moich różowych ogrodówkach uzyskać podlewając nawozem Niebieska hortensja ale bez efektu.

Wystarczy jeden duży gwoźdź pod jedną hortensję? Ale w tym roku to już chyba za późno na efekty

Cieplutkie pozdrowienia zostawiam

Bogdzia 07:20, 21 lip 2018

m_gocha napisał(a)
Bogdziu! Podczytuję u Ciebie, podziwiam cudny ogród i piękne fotki tylko wpisów nie zostawiałam bo z czasem do niedawna bardzo krucho było. Tyle mądrości zawsze u Ciebie

Z tym gwoździem mnie zaintrygowałaś. Próbowałam lekki odcień niebieskości w moich różowych ogrodówkach uzyskać podlewając nawozem Niebieska hortensja ale bez efektu.

Wystarczy jeden duży gwoźdź pod jedną hortensję? Ale w tym roku to już chyba za późno na efekty

Cieplutkie pozdrowienia zostawiam

Myślę ze jeden to za mało ,kilka zardzewiałych najlepiej dac ale wszystko zalezy od tego jakie masz ph ziemi , jesli bardziej kwasna to mniej , jesli bardziej zasadowa to więcej.Również pozdrówka slę.
Ewa777 10:13, 21 lip 2018

Z liliami, to mnie trochę pocieszyłaś. Bo przeraziłam się, że moje Eyliner urosły tylko do połowy tego, co w ubiegłym roku (3 mi zupełnie wyginęły). Może w przyszłym roku będzie lepiej.

Z gwoźdźmi muszę spróbować, bo chciałabym mieć niebieską hortensję, a ciągle mi to nie wychodzi.
katel 23:49, 21 lip 2018

Bogdziu u mnie ślimaki tak namiętnie kwiaty lilii obżerają, może u Ciebie ci sami sprawcy
Kindzia 13:11, 23 lip 2018

Bogdzia napisał(a)

Mmmmmmmmmmmmmmm, pięknoty
Bogdzia 20:44, 23 lip 2018

Ewa777 napisał(a)
Z liliami, to mnie trochę pocieszyłaś. Bo przeraziłam się, że moje Eyliner urosły tylko do połowy tego, co w ubiegłym roku (3 mi zupełnie wyginęły). Może w przyszłym roku będzie lepiej.

Z gwoźdźmi muszę spróbować, bo chciałabym mieć niebieską hortensję, a ciągle mi to nie wychodzi.

Lilie niestety wygniwają , wymarzaja i trzeba byc przygotowanym że wieczne nie bedą choc niektóre gatunki świetnie sie rozmnazająJa musze wczesną wiosną przesadzic swoje które długo rosna w jednym miejscu , myślę ze to pomoże na ten zmniejszający się wzrost.
Bogdzia 20:45, 23 lip 2018

katel napisał(a)
Bogdziu u mnie ślimaki tak namiętnie kwiaty lilii obżerają, może u Ciebie ci sami sprawcy

To bardzo możliwe choc stale je sprawdzam i ślimaka nie widziałam ale cała noc moga grasowac.