Witam wszystkich.
Błagam o pomoc od 3 tyg stoję w miejscu z moją rabatą, za dużo chcę za dużo mi się podoba. Ciągle pzreglądam ogrodowsko w poszukiwaniu inspiracji i co chwilę zmienia mi się koncepcja.
POmóżcie, nakierujcie mnie - proszęęęęę
Ziemia przepuszczalna,tzw ogrodowa, trochę piasku w niższych partiach
Na rabacie jest cały dzień słońce.
MOja rabata wygląda jak na zdjęciu posadzone rośliny zostały opisane, ciagnie się jeszcze w prawo o 6m, na zdjęciu już mi się nei zmiesciła. W prawo od tuj danica są dalej 2 sztk hortenacsji pinky winky z tyłu za nimi miskant gigant. Przed pinky winky rozchodnik.
Mam problem z tą częśćią co ma 2 m (jest to szerokość dla nowych roślin, na tuje odjęłam już 1m)
Mam dwie tawuły goldflamme, mam jabłoń rajską. mam 3 sztk Piórkówka HAMELN. Myślałam o miskant zebrinus, o żarnowcu, azalii, bukszpanach, tawuła little princess, ale co jak z czym, nie wiem.
a może zrobić w części kwiatową typu jezówki, liatra kłosowa, monarda, floksy .
W tej część gdzie są 4 m szerokości chcę posadzić iglaki, bo niedaleko jest wiatka z paleniskiem, a tą jabłonkę myślłam mniej więcej gdzie stoi (widac doniczkę, na łączeniu tych dwóch część 2 i 4metrowej.
Gdyby kogoś zastanawiała biała folia - przykryłam z nadzieją, ze nei będą wyrastac zielska. Tyle czasu się zastanawiam, ze przygotowana ziemia zaczęłą znowu zarastać
będę wdzięczna za każda sugestie

czekam z niecierpliowścią