Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Za drzwiami do ogrodu... 11:59, 23 lip 2018

Do góry
Pasiflire bardzo lubię. Kiedyś miałam ja przez 3 lata. W lecie na balkonie a w zimie w domu. I po kolejnym lecie w domu już mi zmarniala.
Hortki co wypieknialy. Lilie piękne. One dla mnie wszędzie pasują
Werbena kwitnie.
Jabłuszka rosną.
Wszystko pięknie. Tylko tego czasu na wszystko mało.
Działeczka Asi :) 11:35, 23 lip 2018

Do góry
Asiu witaj !!
Kącik ławeczka świetny. I fajnie widzieć piękną Panią właścicielkę.
Hortki przepiękne już są
Do tego piękne lilie,które uwielbiam
Ja lilie rożne dosadzam wszędzie. Gdzie po prostu jeszcze się da
Kiedyś będzie tu ogród 08:57, 23 lip 2018

Do góry
Anka rob powoli kamienie zawsze mozesz po przesuwac. Jak bedziesz sadzic rosliny zawsze jakis kamien przeszkadza..
Na poczatku przy brzegu sadzilam w koszach potem kosze wywalilam wysadzilam rosliny juz rozkrzewione dodalam gliny w workach jutowych i otoczylam kamieniami.
Lilie co widac rosna w 3 koszykach ok 60 cm od lustra wody. A z drugiej 1 koszyk.
Mam oczko w miejscu bardzo slonecznym to jest mankament na poczatku nim sie rosliny rozrosly glony sie mnozyly na potege.

godz 12.00

Anka tylko eM przyjdzie z pracy przyniesie nośnik bo tam te wszystkie foty zgrał to prześlę i dam znać.
Wkurzyłam się, bo to mój komputer i mi przestawia.
Ptasi gaj 00:47, 23 lip 2018

Do góry

Oj nie idzie tak latwo. Zrobilam blad, ze pierwszy schodek nie zrobilam szerszy po calosci w. Obwodzie lepiej sie sadzi rosliny przybrzegowe.
Jak sadzilam rosliny to kamienie musialam odsunac i spadaly mi na nizszy schodek. Poniewaz kamieni mialam bardzo duzo to kladlam jeden na drugim i pomiedzy nimi sadzilam tatarak, sitowie, kaczence, na drugim schodku lilie wodne.

Daj kilka duzych kamieni na spod aby ci folia nie wyplynela.

Teraz jakbym roba oczko calkiem inaczej bym go zaplanowala.
Podmiejski ogród Cataliny 00:09, 23 lip 2018

Do góry
Lilie
Czubajkowy Ogród 23:04, 22 lip 2018

Do góry
Papryka Nokturn to strasznie kapryśna panna. Wiosną musiałam siać dwa razy, bo nie chciała wschodzić (nasiona świeże, certyfikowane!), wreszcie po miesiącu pojawiły się dwie roślinki. Po wysadzeniu w maju do gruntu nie miała w ogóle chęci zacząć rosnąć. Wreszcie ni z tego, ni z owego na rachitycznym krzaczku pojawił się dość spory owoc. Ciekawa jestem co będzie dalej

Posadzone wiosną lilie zbierają się do kwitnienia.

Kule hortensji zielenieją jesiennie

Nie miałam wczoraj zupełnie sił do pracy, ale wierzbę przycięłam, by nie straszyła.
Działeczka Asi :) 22:19, 22 lip 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Jeszcze mi się przypomniało, lilie orientalne kiepsko zimują w gruncie. Na zimę albo je dobrze okryj, albo wykop z ziemi. Ja na swoje przyniosłam z lasu taką próchniczną ziemię i posypałam warstwę około 5 cm. Pięknie mi obecnie kwitną.

Mam lilie orientalne od 2011 roku. Rosną w tym samym miejscu kilka lat. Też kiedyś naczytałam się, że kiepsko zimują...a to nie prawda. Zimują świetnie, ale bez nornic... za to uwielbiają kwaśna i lekko kwaśną, próchniczna ziemię. U mnie najlepiej im wśród azalii i rodków. Mnożą się na potęgę. Na jesieni ściółkuję liśćmi i korą z igliwiem.
Tak więc śmiało sadźcie lilie
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:12, 22 lip 2018

Do góry
Dorotko, lilie i jeżówki prześliczne Pięknie, kolorowo tak jak lubię
Działeczka Asi :) 21:55, 22 lip 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Jeszcze mi się przypomniało, lilie orientalne kiepsko zimują w gruncie. Na zimę albo je dobrze okryj, albo wykop z ziemi. Ja na swoje przyniosłam z lasu taką próchniczną ziemię i posypałam warstwę około 5 cm. Pięknie mi obecnie kwitną.

Dorotko lilie egzotyczne kupowałam z myślą na jeden raz Nie będę ich wykopywać, zmarzną to trudno
Działeczka Asi :) 15:51, 22 lip 2018

Do góry
Działeczka Asi :) 15:49, 22 lip 2018

Do góry
Pięknie opisałaś dylematy młodych ogrodników. Ja miałam podobnie, chociaż ogródek mam od zawsze potrzebowałam konkretnych wskazówek jak budowali u nas kanalizację. Miałam demolkę w ogrodzie, wyobrażasz sobie jak musiałam przed zimą upychać rośliny, żeby gdzieś przetrwały. Mało było wskazówek i podpowiedzi (może trzy) Wtedy pomyślałam sobie niby dlaczego "ktoś" ma wiedzieć lepiej ode mnie co ja chcę? Podglądałam ogrody, notowałam, założyłam folder z inspiracjami i działałam. Na przełomie grudnia i stycznia urządzałam swój nowy ogród. Przyznam, że zima była bardzo łaskawa, pracowałam w bezrękawniku, bo było tak ciepło. Prawie wszystkie rośliny przetrwały i rosną do dziś.

Twój ogród powstawał przy pomocy dobrych ogrodników, zaoszczędziło Ci to wielu błędów, które ja ciągle u siebie poprawiam. Masz katalogowe rabaty, kibicowałam Ci od początku. Bardzo mi się u Ciebie podoba. Twoje lilie są cudowne, ja też mam ich sporo od ubiegłego roku nabyłam około 150 cebul. Jesienią czekam na kwiaty.
Przerwa na kawę... 10:51, 22 lip 2018

Do góry
Lilie nowe się rozwinęły
Tu ma być ogród :) 23:32, 21 lip 2018

Do góry
mirela napisał(a)

mi zjadły wszystkie moje biedne lilie które miesiąc temu wsadziłam
codziennie po pracy obchodzę ogród, ale to cholerstwo jest nie do opanowania .
Czy nie ma jakiegoś środka który by działał też w czasie deszczu ?

Słyszałam, że poza granulkami ludzie stosują sól i piwo.
Ja uczę swoje latać, przerzucam za płot gdzie jest nieużytek - wiem, że wracają, ale zabijać je się brzydzę.
Moja działka na Dębowym Lesie 21:32, 21 lip 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Witaj Aniu, napisz czym podlewasz swoje rośliny, że tak bujnie kwitną?
Patrzę na wielkie łebki lilii i liliowców i stąd moje pytanie

Grażynko , witaj!!
Raz na jakiś czas tj co 2 ,3 tygodnie podlewam tylko florowitem.
To chyba takie lilie, i taki spore ładne pąki mają
Nie wszystkie takie są .
Przedziwny Ogród 14:18, 21 lip 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Perovskia ładna duża. Moje jakieś małe. ;(
Dalie ,jezowki ,liliowce ( nawet takie jak moje widzę ) Lilie piękne.
Co to za hortka na tym pniu? ?[/quote

Moje kwiaty dziękują za miłe słowa.
Perovskia ma już kilka lat i zaakceptowała mój piach.
Ta hortensja to bukietowa, wprowadzona jak na pniu. Nie jest szczepiona. Taką kupiłam.

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 14:06, 21 lip 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
lilie kupilam teraz niedawno nie kwitly jeszcze
a co do bezobslugowosci to tylko tak mowie, bo dzieci coraz wiecej uwagi beda potrzebowaly i nie ma co sie pchac moim zdaniem w byliny ktore zajma potem mnostwo czasu zeby ogrod w ładzie utrzymac

Aaa

Ja wiem, ze mądrze bylby mieć jak najmniej roślin, które potrzebują uwagi.. ale Kasiu wyobrażasz sobie ogród bez bylin ? Pewnie tak jak i ja - nie bardzo, hihi Po prostu zaprzęgę dzieci do przycinania, odmładzania i dzielenia roślin, ha! A niech pomagają Kuba na razie jest fanem podlewania, ale najchętniej niestety po liściach i w pełnym słońcu Ewentualnie gołą ziemię zlewa i robi błoto
Działeczka Asi :) 12:10, 21 lip 2018

Do góry
Lilie orientalne piękne. Pewnie śliczny zapach się roznosi?
Piękna jeżówka green twister
Moja działka na Dębowym Lesie 08:39, 21 lip 2018

Do góry
kerii napisał(a)
Tak sobie spaceruje po Twoim ogródku i zaczynam się zastanawiać czego Ty nie masz ) i to w ilościach hurtowych bo i lilie, liliowce, hosty, powojniki, jeżówki, hortensje, dalie .... i tak by wymieniać i wymieniać

Jolu, witaj!!
Oj jeszcze duzo roślin nie mam .Ale nie muszę wszystko mieć.
To o mam to mnie cieszy bardzo
ale i jest trochę tez większych czy mniejszych chciejstw
I takowe chyba zawsze u nas będą , prawda ??

Przerwa na kawę... 07:53, 21 lip 2018

Do góry
Trochę kwitnących -lilie kupione w L, jeszcze w doniczce. Jak one pachną cudnie -genialne!

Moje rozwary -bardzo je lubię. Mam 3 kolory - niebieski, biały i pastelowo różowy
Działeczka Asi :) 22:18, 20 lip 2018

Do góry
Kochani pokaże Wam moje lilie orientalne, na które czekałam
Kwiaty ma ogromne

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies