Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Działeczka Asi :)

Działeczka Asi :)

gobasia 11:10, 21 lip 2018

hanka_andrus napisał(a)
Chyba od Ciebie muszę się uczyć kompozycji na rabatach. Masz cudownie!

podpisuję się obydwiema ręcami pod tym co napisała Hania
MirellaB 12:10, 21 lip 2018

Lilie orientalne piękne. Pewnie śliczny zapach się roznosi?
Piękna jeżówka green twister
asiak 16:24, 21 lip 2018

Ewa777 napisał(a)
Green Twister ma moje ulubione kolory Szkoda, że jej nie mam. Zamawiałaś w sklepie internetowym, czy znalazłaś stacjonarnie?
Śliczna jest
Przyznaj się - ile masz lilii?

Ewuniu Green Twister zamawiałam w zeszłym roku przez internet A lilii wcale nie mam dużo W zeszłym roku miałam tylko 3 sztuki, no i troszkę dosadziłam w tym roku
asiak 22:04, 21 lip 2018

Kilka fotek z dzisiaj

asiak 22:10, 21 lip 2018

Przy ławeczce kwitną już Limki

Za ławeczką

asiak 22:15, 21 lip 2018

Prześliczne

Świecące berberysy

Biały kwiatuszek hosty

asiak 22:22, 21 lip 2018

Czujecie zapach lilii?

Dorota123 15:49, 22 lip 2018

Pięknie opisałaś dylematy młodych ogrodników. Ja miałam podobnie, chociaż ogródek mam od zawsze potrzebowałam konkretnych wskazówek jak budowali u nas kanalizację. Miałam demolkę w ogrodzie, wyobrażasz sobie jak musiałam przed zimą upychać rośliny, żeby gdzieś przetrwały. Mało było wskazówek i podpowiedzi (może trzy) Wtedy pomyślałam sobie niby dlaczego "ktoś" ma wiedzieć lepiej ode mnie co ja chcę? Podglądałam ogrody, notowałam, założyłam folder z inspiracjami i działałam. Na przełomie grudnia i stycznia urządzałam swój nowy ogród. Przyznam, że zima była bardzo łaskawa, pracowałam w bezrękawniku, bo było tak ciepło. Prawie wszystkie rośliny przetrwały i rosną do dziś.

Twój ogród powstawał przy pomocy dobrych ogrodników, zaoszczędziło Ci to wielu błędów, które ja ciągle u siebie poprawiam. Masz katalogowe rabaty, kibicowałam Ci od początku. Bardzo mi się u Ciebie podoba. Twoje lilie są cudowne, ja też mam ich sporo od ubiegłego roku nabyłam około 150 cebul. Jesienią czekam na kwiaty.
Dorota123 15:51, 22 lip 2018

Jeszcze mi się przypomniało, lilie orientalne kiepsko zimują w gruncie. Na zimę albo je dobrze okryj, albo wykop z ziemi. Ja na swoje przyniosłam z lasu taką próchniczną ziemię i posypałam warstwę około 5 cm. Pięknie mi obecnie kwitną.
asiak 21:55, 22 lip 2018

Dorota123 napisał(a)
Jeszcze mi się przypomniało, lilie orientalne kiepsko zimują w gruncie. Na zimę albo je dobrze okryj, albo wykop z ziemi. Ja na swoje przyniosłam z lasu taką próchniczną ziemię i posypałam warstwę około 5 cm. Pięknie mi obecnie kwitną.

Dorotko lilie egzotyczne kupowałam z myślą na jeden raz Nie będę ich wykopywać, zmarzną to trudno