Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Zielonym do góry... :) 16:11, 15 maj 2019

Do góry
jak wrócisz do domu, pokaż więcej fotek, proszę gorąco!
Ogród Mirelli 09:36, 15 maj 2019

Do góry
Mirelka, przejrzałam Twoje kadry ogrodowe i oczom nie wierzę... Twój ogród wygląda jakby to był czerwiec albo dalej! Mój w każdym razie taka fazę rozwoju wykazuje w lecie dopiero. Twoje czosnki główkowate wygladaja jak u mnie cebula siedmiolatka w piatym roku po posadzeniu! Pieknie masz wszystko rozwinięte i mnóstwo już kwieciaMagnolia-Cud
Sezon 2017 u Hanusi 20:57, 14 maj 2019

Do góry
Dziękuję za miłe słowa. A życie sąsiadami za płotem mam przetestowane. Sama też zaglądam, więc się nie dziwię jak pyta mnie: jaki to kwiat?
Te zimne wiatry ostatnio, to rodkom w kość dały. Cała góra brązowa. Ale po zawietrznej się uchowało nieco bieli. O dziwo i magnolia resztki kwiatu trzyma.

Hostom podmarzły liście, i trawki posmaliło na końcówkach. Ogrodnicy nie próżnowali. I hortki ogrodowe ucierpiały.

Rododendronowy ogród II. 19:23, 14 maj 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Te pod oknem, zakwitna w tym roku na dwie zmiany, Meliny juz zaczynaja a Kermesiny jeszcze w pąkach, to ich zdjecia:

U mnie podmarzła Tylko nowa magnolia Laura i jedna piwonia koperkowa, ale dzis bardzo zimno oby się cos nie wydarzyło, chociaz nie zapowiadaja przymrozków.

Bogdziu, azalie już zapowiadają się pięknie a jak zakwitną to będzie po prostu spektakl. U mnie niestety jest dużo gorzej.
pozdrawiam ciepło.
Wszystkiego po trochu 19:17, 14 maj 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
O matko ale ogrod piekny masz. Tyle kwasolubow a jakie dorodne dlugo sa u ciebie bo takie wyrosniete. Moje siedza w ziemi ok 6 lat i ledwo rosna, ale Kwitna nie moge narzekac.

Rubens piekny. Rzeczywiscie trzeba sie trzasc przytamiej pogodzie aby nie zmarzl. U mnie tydzien temu zmarzlo bardzo wiele rosli rowniez magnolia zolta.
Zycze pieknej pogody aby azalie pjeknie zakwitly.

Pozdrawiam

Dziękuję Elu, moje mają kilkanaście lat
Teraz bardzo zimno ale noce na szczęście na plusie
Migawki z ogródka 17:56, 14 maj 2019

Do góry
tulucy napisał(a)
Robiłam dziś zakupy rano w B. i przygarnęłam taką biedotkę patyczek za 15 zł. Magnolia Georg Henry Kern - planowałam zakup na kiedyś tam, ale skoro sama mi weszła w drogę... na razie czeka zadołowana.

Poza tym zakupione selery i pory - już posadzone. Teraz je podlewa.

Pięknie ta magnolia kwitnie, pamiętam ją z Rogowa.

Dobry aparat to podstawa. Też się zastanawiam czy przypadkiem sobie takiego prezentu nie sprawić. Tyle czasu już się zbieram...
Rododendronowy ogród II. 14:11, 14 maj 2019

Do góry
basia3012 napisał(a)
Bogdziu, widzę, że Twoje azalie pięknie kwitną. A jak te pod oknem, przy domu?
Moje bardzo ucierpiały przez te kwietniowo- majowe przymrozki. Szkoda bo zimę przetrwały bardzo dobrze.
Pozdrawiam ciepło.
U nas 9 stopni, zimnica brrr.

Te pod oknem, zakwitna w tym roku na dwie zmiany, Meliny juz zaczynaja a Kermesiny jeszcze w pąkach, to ich zdjecia:

U mnie podmarzła Tylko nowa magnolia Laura i jedna piwonia koperkowa, ale dzis bardzo zimno oby się cos nie wydarzyło, chociaz nie zapowiadaja przymrozków.
Wszystkiego po trochu 13:46, 14 maj 2019

Do góry
O matko ale ogrod piekny masz. Tyle kwasolubow a jakie dorodne dlugo sa u ciebie bo takie wyrosniete. Moje siedza w ziemi ok 6 lat i ledwo rosna, ale Kwitna nie moge narzekac.

Rubens piekny. Rzeczywiscie trzeba sie trzasc przytamiej pogodzie aby nie zmarzl. U mnie tydzien temu zmarzlo bardzo wiele rosli rowniez magnolia zolta.
Zycze pieknej pogody aby azalie pjeknie zakwitly.

Pozdrawiam
Ogród kwieciem malowany 20:05, 13 maj 2019

Do góry
blyxa napisał(a)

Ale fotogeniczna ta Twoja magnolia. Cudnie kolorowy i kwiecisty masz ogród.
I piękne zdjęcia robisz.
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 19:39, 13 maj 2019

Do góry
magnolia

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 19:18, 13 maj 2019

Do góry
Magnolia
Migawki z ogródka 17:19, 13 maj 2019

Do góry
Robiłam dziś zakupy rano w B. i przygarnęłam taką biedotkę patyczek za 15 zł. Magnolia Georg Henry Kern - planowałam zakup na kiedyś tam, ale skoro sama mi weszła w drogę... na razie czeka zadołowana.

Poza tym zakupione selery i pory - już posadzone. Teraz je podlewa.
Ogród Mirelli 13:21, 13 maj 2019

Do góry
Zana napisał(a)
Tak, kupiłam z kilkoma pąkami. Już je rozwinęła i przekwitła, trochę była chyba "podpędzona" bo kwiaty miała skryte wśród dużych już liści. Mam nadzieję, że w przyszłym roku kwiaty będzie lepiej widać.

Ta magnolia ma duże liście, ale kwiaty jeszcze większe. Dobrze, że kwitnąca kupiłaś - niech Ci zdrowo rośnie

Anula pisałam u Ciebie o zawilcach. Możesz mi napisać czy te wiosenne to są te same co jesienne tzn. kwitną wiosną, a po ścięciu ponownie zakwitają jesienią, czy to zupełnie inna odmiana? Nie mam zawilcy i moja wiedza na ich temat również zerowa.
Ogród Mirelli 11:31, 13 maj 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Magnolia śliczna,ma niespotykany kolor
Mirelko pokaż trochę więcej swojej wiosny

Wiolu w moim ogrodzie wiosna skromna, brak setek tulipanów, bo juz takich ilości nie chce mi się sadzić, mało co kwitnie, ale trochę kolorku jest
Zaraz wstawię kilka fotek
Ogród z rzeźbą 20:51, 12 maj 2019

Do góry
Kasya napisał(a)
No śliczne foteczki
Nie podmarzla ci magnolia ? Moja mocno ucierpiała dzisiaj, i kwiaty i liście

Nie, nie podmarzła nic a nic. Może u mnie nie było przymorzków. Inna krzywda jej się stała - przewróciła się bidula i tak leżała sobie nie wiem jak długo. Na szczęście nic jej się nie stało, ale serce mi na chwilę stanęło. Cały czas nieposadzona, trochę lepiej ją przydołowałam.

Trompenburg ślicznie w tym roku wygląda

Narodziny ogrodu Eweli 18:13, 12 maj 2019

Do góry
Magnolia jeszcze kwitnie
Moja działka na Dębowym Lesie 11:40, 12 maj 2019

Do góry
Milka napisał(a)
Te paprocie w tej fazie uwielbiam, ale się panoszą, to je wyrywam

U mnie paprocie rosną z tylu. za garażem.
Tam im dobrze.Ale będą przesadzane.
Trochę ich więcej już jest.Ale jak na razie to mi nie przeszkadza.A są tez chętni a nie .

Magnolia Ann,Pisałam,ze jest późniejsza.I jeszcze sobie kwitnie
Ale jak wcześniej kwitnie i bez liści, jest bardziej okazała
To juz końcówki kwitnień.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:13, 11 maj 2019

Do góry
Doranma napisał(a)

A pokażesz trochę fotek, jak to wygląda? Zrobił mi się bałagan, nie wiem już co mam i szukam inspiracji - może zimą zrobię porządek

Z zasłonkami zrobiło się bardziej przytulnie - podoba mi się

Zrobię Ci fotki
Zasłonki wspaniale chronią od wiatru - pluskamy się już często
Dobrze że obok jest wawrzynek który pieknie pachnie a nie smierdząca (choć wspaniała) magnolia - jedzie że chej

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 14:05, 11 maj 2019

Do góry
Magnolia Susan zakwitła... 3 kwiatkami. Muszę ją przesadzić (chyba ma zbyt suche miejsce)albo przynajmniej przyciąć. Może to ją zmobilizuje do lepszego kwitnienia

Różaneczniki ładnie zapączkowane już zaczęły kwitnienie

Czosnki niektóre porosły tak ogromne z tak mięsistymi liśćmi, że już się zastanawiam jak będą wyglądały na rabatach gdy zaczną żółknąć
Ale jeszcze chwila i zaczną kwitnąć

Niestety niektóre z tych co rosną już trzeci sezon w tym samym miejscu wypuściły mnóstwo liści ale bez pąków.Mus w sierpniu je wykopać i rozdzielić. Zapewne namnożyło się drobnych cebul

A sasanki już przekwitają. Gdzieś czytałam, że dobrze je po przekwitnięciu ściąć wtedy do końca sezonu będą zdobić rabatę ładnymi zdrowymi liśćmi. Hmmm... U mnie całkiem dobrze teraz te liście wyglądają....
Małymi krokami-Ogród Wioli 13:39, 11 maj 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Moje drzewa...
Magnolia Susan
Wiśnia kiku - shidare
Buk Purpurea pendula
Buk Dawyck Purple
Grab Frans Fontaine
I tyle narazie u mnie mały wybór
To narysij ten plan,to może coś pomogę z dziewczynami

Dziękuję. U siebie zdj planu dodałam, zarysu bardziej

Edit. Te dwa ostatnie mnie zainteresowaly ze względu na pokrój, ale ta wysokość... Rabata jest pod drutami, więc nie może to być coś wysokiego bardzo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies