Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w remoncie 13:28, 10 maj 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Też się cieszę,zwłaszcza z tego dzielenia. Szczególnie po wczorajszej akcji. Przyszła mi wczoraj przesyłka z miskantem variegatus. Zamówiłam jednego bo chcę zobaczyć czy to chcę w ogóle. Przysłali mi 1(słownie-jedno) źdźbło. Nie ma mowy o dzieleniu. Oczywiście napisałam im co o tym sądzę,mają zająć się niby tą sprawą.
Zresztą zobaczcie

Ponadto widać było że trawka dopiero co podzielona i wsadzona w doniczkę ,wszystko wyleciało. Jak za 8zeta to jednak przesada. Ciekawe jak zajmą się tą sprawą. Czekam , oby nie do usranej Ś.

Ciekawe skąd sadzonki. JA takie sadzonki swojego czasu dostałam z trawki.pl
W kamiennym kręgu od początku 13:09, 10 maj 2017

Do góry
GorAna napisał(a)
Życzę Wszystkim odwiedzającym powrotu ciepłej i słonecznej wiosny

Aniu przenoszę trochę dalej twoją tulipanową energię
Po nocnych przymrozkach rano było nawet ładnie; słonko, względna cisza, ale około południa wszystko się diametralnie zmieniło od Twojej strony nadciągnęła granatowa chmura z silnym lodowatym wiatrem, śniegu spadło niewiele i dobrze, niepokoi ten arktyczny wiatr
wyglądam przez okno...pada deszcz
Pozdrawiam cieplutko
Kłopoty - problemy z trawnikiem 12:57, 10 maj 2017

Do góry
Oto zdjecia
Ogród w remoncie 12:52, 10 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
sadzonki całkiem, całkiem.
Super, że się podzielić da.

Też się cieszę,zwłaszcza z tego dzielenia. Szczególnie po wczorajszej akcji. Przyszła mi wczoraj przesyłka z miskantem variegatus. Zamówiłam jednego bo chcę zobaczyć czy to chcę w ogóle. Przysłali mi 1(słownie-jedno) źdźbło. Nie ma mowy o dzieleniu. Oczywiście napisałam im co o tym sądzę,mają zająć się niby tą sprawą.
Zresztą zobaczcie

Ponadto widać było że trawka dopiero co podzielona i wsadzona w doniczkę ,wszystko wyleciało. Jak za 8zeta to jednak przesada. Ciekawe jak zajmą się tą sprawą. Czekam , oby nie do usranej Ś.
Moja glebo terapia 12:41, 10 maj 2017

Do góry
Wczoraj wieczorem biegałam po ogrodzie i okrywałam co się dało bo miał być mróz na szczęście chyba nie było. Najbardziej to mi chodziło o hortensje ogrodowe. Od ziemi odbijają i liści to na pewno będą miały dużo ale zauważyłam, że na tych tam tegorocznych suchych badylach mimo wszystko gdzie niegadzie coś puszczają, jak myślicie będą z tego jakieś kwiatki???

Podmiejski ogródek 12:40, 10 maj 2017

Do góry
Toszka napisał(a)

Za póxno to nie, tylko teraz wymagać to będzie zegarmistrzowskiej zręczności i cierpliwości. Nie mozna ciachnąć młodych.

Widzisz, ja dla odmiany robię takie odstępy jak bym plan na najbliższą 10-latkę robiła... ścisk na rabacie mi się podoba, ale mnie wkurza... (jakieś rozdwojenie jaźni)

Podsumowując - tak źle i tak niedobrze

Edit.
Ciemierniki ci wyszły?

Oto dowód:

Ciągle czekam na dostawę dereni, żeby je przesadzić.

Ja mam odwrotnie: jak robię zakupy, to skrupulatnie sprawdzam docelowe wielkości i adekwatnie planuję nasadzenia. Jak posadzę i popatrzę na tą pustkę na rabacie, po której wiatr hula (bo krzaczki jeszcze maleńkie), to zaczynam dokupywać
Tak właśnie było z dereniami i z kwaśną rabatą
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:38, 10 maj 2017

Do góry
Bo Ty nie pod ten numer dzwonisz
Petunia/surfinia z nasion 12:37, 10 maj 2017

Do góry
Witam, jestem tu nowa i od od dwóch lat staram się wyhodować swoje sadzonki, nie jestem do końca zadowolona ze swoich efektów, ale co z nich wyrośnie to czas pokaże A to moje sadzonki
Działeczka Asi :) 12:34, 10 maj 2017

Do góry
asiak napisał(a)
Kilka fotek bez śniegu

Asiu, rodki wcisnęłaś pod dam chodniczek, a azaliom zostawiłaś full miejsca.
Sie pytam - jak te rodki mają się rozrastać (od góry i od dołu)?

Druga rzecz (chcę tylko rozwiać wątpliwości) - wydaje mi się, że jest za mało ściółki organicznej, a za dużo, wręcz dominująco gleby mineralnej.

Bo niestety, widzę, że są klasycznie zrobione małe dołki, a nie min.dwa razy takie jak korona.
Ogród w Cichym Dworku 12:33, 10 maj 2017

Do góry
ania1110d napisał(a)
Przynajmniej ładne słoneczko dziś mamy

Hmmm ale fajny widoczek
Moja glebo terapia 12:33, 10 maj 2017

Do góry
Maj bzem się zaczyna nie śmiało jeszcze ale jest

A to mój wiosenny eksperyment, zdecydowałam się na przesadzenie już dużego i starego perukowca i się udało ))
Działeczka Asi :) 12:31, 10 maj 2017

Do góry

Dopiero kwitną hiacynty

Ogród w skali mikro cz.II 12:28, 10 maj 2017

Do góry
gierczusia napisał(a)

Uhiuummmm wieeeeelkie lubisz
No to pozostaje kastra budowlana kilkanaście zł w casto są 3 różne pojemności..największa 90 l..mnie to było za mało więc łączyłam dwie kastry...

Gierczusia Ty to jesteś pomysłowy Dobromir.
Działeczka Asi :) 12:22, 10 maj 2017

Do góry
Kilka fotek bez śniegu

Ogród z łezką II 12:21, 10 maj 2017
Do góry
Kindzia napisał(a)
Dzięki Kasi i cudowi jakiemuś, wczoraj zakupiony Phantom w Przytoku już u mnie dzisiaj w pracy stoi
Zaraz zdjęcia wkleję z telefonu, ale wysoki jest!!! Pięknościowy

a polar bear tam czasem na pniu nie maja ?

jakby mieli to bys dała adres to moze bym pojechała bo jeszcze nigdzie nie widziałam hortensji ...a juz na pniu ..marzenie.
Ogród Mirelli 12:13, 10 maj 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Na koniec Queen of Night - chyba je dokupię jesienią do zestawień

Pięknie wygląda to czarne z żółtym
Rozpiska na tulipany świetna- zapisałam i na pewno skorzystam w przyszłości
U mnie leje i zero słońca
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies