Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Kawa 10:27, 02 cze 2017

ladna ta rzeźba chociaż ja za taka architekturą nie przepadam. też muszę pomysleć o jakimś poidełku dla ptaszorków
paulina_ns 12:28, 02 cze 2017

Kawa napisał(a)

ladna ta rzeźba chociaż ja za taka architekturą nie przepadam. też muszę pomysleć o jakimś poidełku dla ptaszorków

Kamilka mam ją, bo to pamiątka sama mam problem gdzieś ją wkomponowac bardziej podobają mi się kule jako dekoracje może kiedyś się ich dorobie
zoja 12:46, 02 cze 2017

paulina_ns napisał(a)

Mirelka rzeźba jest to pamiątka zabrana z domu rodzinnego takie miejsce wśród hortensji jej znalazłam, właśnie pracuję nad tym miejscem i chce dołożyć jej jakieś ładne towarzystwo

nie myślałaś żeby jej w dzbanie coś 'wylewającego się' posadzić i postawić na tarasie albo przed wejściem do domu?
iwonkap 13:47, 02 cze 2017

Witam się po podglądam troszkę z ukrycia śliczny ogród
Mam kilka pytań, mogę ?

co to to fioletowe - kiedy sie sadzi itp

paulina_ns napisał(a)
W skrzyniach warzywnych coś tam się już dzieje

a na tej rabacie co jeszcze jest za trawka obok kul ?
paulina_ns napisał(a)
Posadziłam dzisiaj seslerię heuflera, wylądowała jednak przed kulkami bukszpanowymi i limkami, tak nie miałabym gdzie indziej jej dać, więc będzie rosła tutaj. Na razie efekt żaden, ale mam nadzieję, że szybko się rozrośnie.

paulina_ns 16:23, 02 cze 2017

zoja napisał(a)

nie myślałaś żeby jej w dzbanie coś 'wylewającego się' posadzić i postawić na tarasie albo przed wejściem do domu?

Zoja nie wiem czy coś w tym będzie chciało rosnąć, tam żadnych otworów nie ma, ani nic.
paulina_ns 16:26, 02 cze 2017

iwonkap napisał(a)
Witam się po podglądam troszkę z ukrycia śliczny ogród
Mam kilka pytań, mogę ?

co to to fioletowe - kiedy sie sadzi itp

a na tej rabacie co jeszcze jest za trawka obok kul ?

Witaj Iwonka to czemu tak w ukryciu, zawsze miło jak ktoś dołączy się do dyskusji to fioletowe to jest zwykły szczypiorek posadzony w tamtym roku, przezimował w skrzyni i teraz ma takie śliczne fioletowe kwiatuszki

A co do drugiego pytania tutaj są w samym tyle hortensje limelight, przed nimi kulki bukszpanowe, pomiędzy kulkami turzyca ' frosted curl's ' a przed turzycami i kulkami sesleria.
zoja 16:44, 02 cze 2017

paulina_ns napisał(a)

Zoja nie wiem czy coś w tym będzie chciało rosnąć, tam żadnych otworów nie ma, ani nic.

A dobrze zdrenazowane kamykami rosliny skalniakowe?
paulina_ns 20:40, 02 cze 2017

zoja napisał(a)

A dobrze zdrenazowane kamykami rosliny skalniakowe?

Zoja a co byś poleciła? Kiedyś tam posadziłam jakiś kwiatek jednoroczny już nazwy nie pamiętam, wiem że biały był, ale po tygodniu uschnąl
iwonkap 21:17, 02 cze 2017

paulina_ns napisał(a)

Witaj Iwonka to czemu tak w ukryciu, zawsze miło jak ktoś dołączy się do dyskusji to fioletowe to jest zwykły szczypiorek posadzony w tamtym roku, przezimował w skrzyni i teraz ma takie śliczne fioletowe kwiatuszki

A co do drugiego pytania tutaj są w samym tyle hortensje limelight, przed nimi kulki bukszpanowe, pomiędzy kulkami turzyca ' frosted curl's ' a przed turzycami i kulkami sesleria.

dziekuję

będę zatem czesciej sie udzielać
kaz742011 21:43, 02 cze 2017

paulina_ns napisał(a)

Aaaaa no to Ty projekt masz, ja nie mam i nie mam się czego trzymać jak coś zobaczę i mi się spodoba znajduje miejsce w ogrodzie i sadze chociaż głównie w tym roku stawiam na trawy no i piwonie, ale już też miejsca nie mam na kolejne.

I dlatego teraz zazdroszczę ci buszu. U mnie tak jakoś łyso jest, choć i tak realizuję projekt w opcji full. Mam jeszcze taki z mniejszą ilością roślin. Ale wtedy miałabym na rabatach samą korę.