Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

AniMa 13:00, 02 cze 2017

Basilikum napisał(a)
lacze sie w chwastowm bolu, nie wazne ile czasu spedzam na odchwaszczaniu one sa i trwaja i beda

Wczoraj odpuściłam walkę, ale dzisiaj znowu podejmuje rękawicę...pogoda sprzyja.
AniMa 13:02, 02 cze 2017

aga_pe napisał(a)

Powiem Ci, że naszym przekleństwem są okoliczne ugory. Sieje się świetnie

Niestety....z boku sąsiedzi już jakoś ogarniają swoje chwasty, ale od frontu???? Niestety działka raczej nie do zabudowy, tylko do leżenia ugorem....Czasami z pozostałymi sąsiadami mamy ochotę pobawić sie zapałkami
AniMa 13:03, 02 cze 2017

Wendy79 napisał(a)
Nasiona już mam, to jutro wysieję. W tamtym roku ładnie wzeszły, więc jest nadzieja.
U mnie peoniowa, to wszystko ma, tylko piwonii w tych chwastach nie widać Na czele dręczycieli stoi oset. Z perzem sobie daję powoli radę, ze skrzypem już nie walczę, bo go "gnojówkuję", reszta nie ma co stawać w szranki, bo oset to grubszy kaliber. Czy przyłazi do mnie z zaniedbanej działki sąsiada? Hmmm...

Widziałam widziałam nasionkaP Już się cieszę Ty masz dar w rękach do nasionek
makadamia 13:05, 02 cze 2017

AniMa napisał(a)
Aniu dzisiaj to nie pójde do ogrodu, bo Święto i matka przy dzieciach być musi....

U mnie było odwrotnie - jak się dzieciaki zajęły prezentami, to mama w końcu mogła spokojnie w ogródku pogrzebać. I tym sposobem też miała dzień dziecka
AniMa 13:06, 02 cze 2017

kasja83 napisał(a)

Jest tak...mnie nic innego nie pozostaje-jak obsadzić rabaty na ciasno-wtedy może nie będzie tak w tym gąszczu widać chwastów.

I w tym jest problem.....zwłaszcza jak sie porobiło rabaty po kilka-dzieścia m2.....Dziele juz wszystko co mam....chętnie podzieliłabym jeszcze kilka kęp traw, ale pogoda niezbyt sprzyjająca i pora roku nie ta....Główkuję
AniMa 13:10, 02 cze 2017

makadamia napisał(a)

U mnie było odwrotnie - jak się dzieciaki zajęły prezentami, to mama w końcu mogła spokojnie w ogródku pogrzebać. I tym sposobem też miała dzień dziecka

Ty też tak masz????Hihihi Ogród uzależnia. Dobrze, że moje już odchowane i nie trzymają się ciągle spódnicy...inaczej byłoby ciężko
AniMa 13:20, 02 cze 2017

Cofnęłam się kilka stron wcześniej i ręke bym dała sobie uciąć, że dodałam wczoraj zdjęcia a ich nie ma.....Mam nadzieję, że komus nie zaśmieciłam wątku
to mi zaginęło:
Zakochana dalej w czosnkachGloby i karatawskie

ktoś zauważył zmianę tła????

Ta choineczka jest wsadzona od 3 lat - pierwszy raz ma przyrosty
Kawa 13:31, 02 cze 2017

ooo sąsiedzi się odniebieszczyli
ślicznie czochowo
AniMa 14:20, 02 cze 2017

Zauważyłaś
Od razu lepiej. Teraz śliczny domek sie zrobił

Czochy powolutku sie kończą...dobrze, ze szałwia się zaczyna bo potem niestety nie mam kwitnącego następcy.....no oprócz hotrek oczywiście
Kawa 15:02, 02 cze 2017

u mnie zaczynaj czosnki krzysztofa
póżniej będa piwonie i szałwia
hortki
jeżówki
rozchodniki

aa no i róże jeszcze