Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 09:40, 21 kwi 2013

Do góry
Eve napisał(a)

I tak będzie super!!!!! Nie w sensie dostawców a nasadzeń

Dzieki Eve

Zmykam spędzić czas z rodziną, odezwę się wieczorem
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 09:39, 21 kwi 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Ja się bojam o moje ciemierniki,bo wkopałam do gruntu i przyszły mrozy,ciekawe czy w przyszłym roku zakwitną[/quote
Nic im nie bedzie, to róża bożonarodzeniowa sa zimozielone przy mrozach do -15
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 09:38, 21 kwi 2013

Do góry
paola1a napisał(a)
Marzenko dzięki za namiary na tę giełde. Jak rozumiem tam można nabyć różne roślinki nie tylko cięte ( bo takie dominują w galerii). I widziałam gdzieś tam na stronie informacje o jakiejś karcie którą można wyrobić - tam detalicznie można normalnie kupować czy trzeba mieć kartę jak np. w Makro?

Paola możesz kupic na giełdzie piekne doniczkowe np. storczyki, Plamy, zamie itp, donice i ozdoby do domu. Ciętych jest mnóstwo. Sezonowych w doniczkach zawsze dużo. Gabi w ten weeknd kupiła kule bukszpanowe, czekam y na ropoczęcie sezonuntrawkowego.
Nie musisz mieć karty, kupujesz bilet wjazdu -7 zł jednorazowo. Ceny dla detalistów są niestey droższe niż dla hurtownikow, ale seozonowe rośliny kupujesz w bardzo dobrych cenach.
Moej wiadro z żonkilam - zdjęcie z tarasu ( 10 małych doniczek) w cynowym wiadrze kosztowało 45 zl.
Zatem polecam, ale musisz być rano, nie póżniej niż o 7:30
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 09:35, 21 kwi 2013

Do góry
Ewa napisał(a)

Marzenko śliczne ciemierniki, kupię sobie też

Kupuj Ewo koniecznie, są śliczne.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 09:35, 21 kwi 2013

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
No i pokaż proszę te piękne kule

Moniko siedzą juz w białych donicach a te z donic siedzą w ziemi
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 09:34, 21 kwi 2013

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

A bambusy gdzie jadą

Trzy które nie wymarzły przy ziemi idą do wielkich donic, będą stały na kolejnym tarasie jako osłona przed wścibskimi. Pozostałe 4 wędrują do sasiadki, która się ich nie boja
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 09:33, 21 kwi 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Carexy nic dodać nic ująć. U Marii też widziałam kwitnące trawy.

Najbardziej lubię tę Twoją białą misę ze stokrotkami Miodzio

Ciemierniki też mnie zauroczyły- masz dorodną kępkę

Kule to po prostu oczywiste na O.

Z grabami szkoda że nie wypaliło. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło

Stokrotki pójdą w tygodniu na taras południowy ale na razie się cieniują z pelaśkami.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 09:32, 21 kwi 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Ja wiem, że jak sobie coś poukładamy w glowie i nie jest to zrobione to drażni, bo założenia są inne.
buziam na dobranoc

Ale ja juz sobie pukładalam wczoraj wygląd podjazdu i już mi lepiej
Bedzie 10 grabów strzyżonych w kwadraty. Pod nogami skarpeta z noskich bukszpanow. W srodku werbena lub przetacznik (niebiesko, fioletowo) i na przełamanie monotonii dwie duże kule bukszpanowe. Kule już wkopane

Mam nadzieję, że mnie dostawcy znów nie zrobią w bambuko bo wtedy się wnerwię
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:29, 21 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)
Jakie piękne kwiatuszki I znów chwila zastanowienia, która to na foto...... jak bliżniaczki

Aniu po lewej Monika a po prawej Agnieszka
Aby nie robić zamieszania robiłam zdjęcia i nie pozowałam
Rododendronowy ogród II. 09:28, 21 kwi 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Marzenko to bedziesz miec pieknie. Moje jeszcze nie mają zamiary się otwieracale to naetdobrze bo dziś u mnie przymrozek to by zmarzły. Miłego dnia.

Też się tego obawiałam, bo w czoraj z godziny na godzinę coraz bardziej się rwały do kwitnienia. Ale u nas do 5 maja nie zapowiadają przymrozków. Zobaczymy.
Mój kawałek raju II 09:25, 21 kwi 2013

Do góry
Zachwycił mnie ten ciemny ciemiernik!
Moje wisienki dopiero się przymierzają do kwitnienia, ale to ozdobne, które później kwitną. Najbardziej uwielbiam kwitnące jabłonie.
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 09:21, 21 kwi 2013

Do góry
Ewa napisał(a)
Jola trzymam Cię za słowo
Jadę dziś po tego bukszpana do Kapiasów

Ja już sobie obiecuje, że żadnej kulki nie kupię i zawsze z kulką z zakupów wracam...
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 09:12, 21 kwi 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
U mnie dziś przymrozek, biało na ogrodzie.Miłego dnia Haniu.

Bożenko ale teraz juz każdego dnia ma być coraz lepiej. Oby tylko nie było majowych przymrozków

Pozdrowienia Haniu
Kondziowy Ogród :) 09:11, 21 kwi 2013

Do góry
Kondzio sponiwierani ogrodowo masochiści ja chyba najbardziej uwielbiam wiosnę, gdy wszystko budzi się do życia
A miało być tak pięknie.... 09:10, 21 kwi 2013

Do góry
Renatko jak fajnie Cię było zobaczyć
....Na fotkach ...

Buziam
Ogród z perspektywą na przyszłość 09:09, 21 kwi 2013

Do góry
Monika nie mogę się doczekać efektu tych nasadzeń. W czerwcu kawa u mnie!!!
Wersja mini mini 09:09, 21 kwi 2013

Do góry
Justynko i nie obawiałabym się zamykania przestrzeni umbrami. Wszystkie oglądane miejskie nowoczesne ogrody mają dużo nasadzeń, które nadają przytulności Dlatego ta umbra blisko tarasu to wymóg konieczny Poza tym one mają piekne korony przez cały rok a zimą będa stanowiły szkielet dla lampek
Wersja mini mini 09:06, 21 kwi 2013

Do góry
stychaz napisał(a)

Dzięki Marzenko

Co do szpaleru, to odpisałam u Ciebie. Co do ilości grabów w kostce, to tez zaczęłąm się zastanawiać, jak sobie to rozrysowałam, ale wydaje mi się że 2 graby w jednej kostce, to chyba mogłoby być za dużo a może nie...chyba poszłabym w dwa w prostokącie, tylko prowadziłabym je jako sześciany 1x1 z minimalną aczkolwiek widoczną przerwą między koronami - taki jak czasami jest widoczny w podwójnych żywopłotach bukszpanowych.

Justynko wielkie dzięki. Właśnie do takich wniosków doszłam i zamówiłam 10 grabów i 200 bukszpanów Będzie kwadratowo ale wstawiłam jeszcze dwie duże kule dla przełamania monotoniii. Pokaże jak wszystko skończę graby nawet jesli będą wstawione po dwa w prostokąt to będą mieć oddzielne skarpety i korony Zresztą zanim efekt będzie to kilka lat mnie czeka...
W a środek skarpet pójdą werbeny lub przetacznik niebieski, dokoła kostek zostają runianki... Może kiedyś wymienię, bo marnie po każdym słonecznym przedwiośniu są - wypala je u mnie południowe słońce...
Miniaturowy ogródek 09:02, 21 kwi 2013

Do góry
Gabi piekny trawnik po zimie! Czekam aż wszystko bujnie wiosennie u Ciebie.
Ogród u stóp klasztoru 08:59, 21 kwi 2013

Do góry
Jak postępy prac ogrodowych? Kwitną u Ciebie już tulipanki?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies