Paola możesz kupic na giełdzie piekne doniczkowe np. storczyki, Plamy, zamie itp, donice i ozdoby do domu. Ciętych jest mnóstwo. Sezonowych w doniczkach zawsze dużo. Gabi w ten weeknd kupiła kule bukszpanowe, czekam y na ropoczęcie sezonuntrawkowego.
Nie musisz mieć karty, kupujesz bilet wjazdu -7 zł jednorazowo. Ceny dla detalistów są niestey droższe niż dla hurtownikow, ale seozonowe rośliny kupujesz w bardzo dobrych cenach.
Moej wiadro z żonkilam - zdjęcie z tarasu ( 10 małych doniczek) w cynowym wiadrze kosztowało 45 zl.
Zatem polecam, ale musisz być rano, nie póżniej niż o 7:30
Trzy które nie wymarzły przy ziemi idą do wielkich donic, będą stały na kolejnym tarasie jako osłona przed wścibskimi. Pozostałe 4 wędrują do sasiadki, która się ich nie boja
Ale ja juz sobie pukładalam wczoraj wygląd podjazdu i już mi lepiej
Bedzie 10 grabów strzyżonych w kwadraty. Pod nogami skarpeta z noskich bukszpanow. W srodku werbena lub przetacznik (niebiesko, fioletowo) i na przełamanie monotonii dwie duże kule bukszpanowe. Kule już wkopane
Mam nadzieję, że mnie dostawcy znów nie zrobią w bambuko bo wtedy się wnerwię
Też się tego obawiałam, bo w czoraj z godziny na godzinę coraz bardziej się rwały do kwitnienia. Ale u nas do 5 maja nie zapowiadają przymrozków. Zobaczymy.
Zachwycił mnie ten ciemny ciemiernik!
Moje wisienki dopiero się przymierzają do kwitnienia, ale to ozdobne, które później kwitną. Najbardziej uwielbiam kwitnące jabłonie.
Justynko i nie obawiałabym się zamykania przestrzeni umbrami. Wszystkie oglądane miejskie nowoczesne ogrody mają dużo nasadzeń, które nadają przytulności Dlatego ta umbra blisko tarasu to wymóg konieczny Poza tym one mają piekne korony przez cały rok a zimą będa stanowiły szkielet dla lampek
Justynko wielkie dzięki. Właśnie do takich wniosków doszłam i zamówiłam 10 grabów i 200 bukszpanów Będzie kwadratowo ale wstawiłam jeszcze dwie duże kule dla przełamania monotoniii. Pokaże jak wszystko skończę graby nawet jesli będą wstawione po dwa w prostokąt to będą mieć oddzielne skarpety i korony Zresztą zanim efekt będzie to kilka lat mnie czeka...
W a środek skarpet pójdą werbeny lub przetacznik niebieski, dokoła kostek zostają runianki... Może kiedyś wymienię, bo marnie po każdym słonecznym przedwiośniu są - wypala je u mnie południowe słońce...