Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

aldonaz 22:48, 20 kwi 2013

Witaj Bożenko, nie mam szczęścia do przylaszczek. Nie chcą u mnie rosnąć, a są śliczne. Czaruj, czaruj swój ogród żebyśmy mieli co oglądać. Ja rezygnuję z rododendronów, zbyt wymagające jak dla mnie. Miłej niedzieli życzę.
Dzidka 23:34, 20 kwi 2013

Kindzia napisał(a)
I znowu z podziękowaniami mnie do Ciebie przywiało, czytałam Twoje rady u kogoś o oprysku Florovitem z cytryną. I opryskałam swoje, azalie też się załapały
.

Czy możesz powtórzyć w jakim celu stosuje się ten oprysk ?
Bogdzia 06:54, 21 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)
Pozdrawiam wiosennie. Bogdziu u mnie magnoliom pąki pękają więc wiosna na całego!

Marzenko to bedziesz miec pieknie. Moje jeszcze nie mają zamiary się otwieracale to naetdobrze bo dziś u mnie przymrozek to by zmarzły. Miłego dnia.
Bogdzia 06:57, 21 kwi 2013

Dzidka napisał(a)

Czy możesz powtórzyć w jakim celu stosuje się ten oprysk ?

Chodzi o dolistne opryskiwanie nawozem rododendronów które mają gorszy wygląd po zimie.. Ja opryskuje florowitem ogólnego stosowania + florowit do iglaków ale jak się nie ma tego drugiego to można dodac parę kropli grapefruta lub cytryny.
Bogdzia 06:59, 21 kwi 2013

aldonaz napisał(a)
Witaj Bożenko, nie mam szczęścia do przylaszczek. Nie chcą u mnie rosnąć, a są śliczne. Czaruj, czaruj swój ogród żebyśmy mieli co oglądać. Ja rezygnuję z rododendronów, zbyt wymagające jak dla mnie. Miłej niedzieli życzę.

Rh to wymagające rośliny szczególnie jeśli chodzi o podłoże . Dla mnie trudnymi roślinami są róże i ta trudnośc też pewnie jest związana z podłożem bo mam za mało urodzajne. Czasem trzeba z czegos zrezygnowac, takie życie.Pozdrawiam Aldonko serdecznie.
Ewa 08:47, 21 kwi 2013

Bogdziu maj się zbliża , więc powolutku planuj przyjazd do mnie
Już się cieszę
Madzenka 09:28, 21 kwi 2013

Bogdzia napisał(a)

Marzenko to bedziesz miec pieknie. Moje jeszcze nie mają zamiary się otwieracale to naetdobrze bo dziś u mnie przymrozek to by zmarzły. Miłego dnia.

Też się tego obawiałam, bo w czoraj z godziny na godzinę coraz bardziej się rwały do kwitnienia. Ale u nas do 5 maja nie zapowiadają przymrozków. Zobaczymy.
yolka 09:35, 21 kwi 2013

Bogdzia napisał(a)

I ja jestem w nim czarodziejką.A może czarownicą????

No nie, jaką znowu czarownicą?. Czarodziejką, wrózką dobrą co wszystkim pomaga, doradza a nawet podtrzymuje na duchu . Dużo czasu nam wszystkim poświęca - nawet się zastanawiałam jak to się dzieje, ze z powodu Ogrodowika Twój czarodziejski ogród nie uzierpiał. To z pewnością sprawka wróżki czarodziejki.
jotka 09:44, 21 kwi 2013

Bogdziu, podzielę się z Tobą moja radością Wiesz, że po wizycie u Was zauroczona jestem klonami. Kupiliśmy po powrocie 2 maluchy i wczoraj będąc na działce zobaczyłam, że oba żyją po zimie

pozdrawiam
Mariusz 10:59, 21 kwi 2013

Bogdziu spójrz jak tutaj rosną śnieżyce - jedno z licznych miejsc stąd mój ciągły niedosyt, plewione, w trawniku czy na rabacie nie dorównują tym w podszycie leśnym czy parkowym.
Miłego dnia, nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie pięknie się zapowiada.