ten biały przy burgundzie to nie mój Nie przycięłam zdjęcia ups. ja też nie lubię takich duzych kontrastów. Ta jasnoliliowa to Mainzer Fastanacht. Z Elfe jeszcze latam Może z lewej strony świerka Inversa, zrobilo mi się tam miejsce, bo kalina Mariesi zmarzła Posadziłam tak ciemny powojnik, razem chyba byloby dobrze ?
Jakże mi miło i cieszę się ogromnie że jesteś,
Jutro zrobię fotkę i Cię poproszę o diagnozę bo mam problem z piwonią nową.
Zachciało mi się szpaleru z piwonii i sadziałam je jak popadło w chaszczach no to teraz mam co nagle brr
Agacia ta kalina nie tyle że nie lubi cięcia co nie bardzo jest potrzeba - u mnie tworzy krzak w zasadzie foremny.
Rośliny na pniu to inna bajka tak sądzę.
U mnie już mszyce są na trzmielinie ale ne tak dużo i niech tak zostanie.
ja dziś widziałam ładną i już kwitnącą za 9 zł, może po nią wrócę była też kalina z złotymi liśmi, kwitła na biało ale kwiaty nie były już w formie kuli, muszę sprawdzić co to za odmiana choć muszę przyznać, że ta zwykła najładniejsza
Ładne widoki.
Kalina teraz bardzo efektownie wygląda z tymi kulami.
Mszyce nie atakują jej ?? U mnie w tym roku nie widać.Ale w ubiegłym to było na niej pełno.
Ja w pracy, Rysiu został dokończyć linię kroplującą pod tymi młodymi Umbrami i zdjąć darń przy drewutni. Trochę inaczej z Kasią wydumałyśmy Irenko kształt, ale kalina będzie przesadzana
Pod kaliną posadziłam ID ale słabo rosną. Kalina ma tak mocno rozwinięty system korzeniowy że łopatki nie mogę wsadzić.
A pod trzmielinami mam carexy Variegata i saslerie, tylko musi urosnac
Tam poszalaly mi nornic i troszkę osłabiły mi się trawki, a rumianka miejscami uschła.
Na kalinach się nie znam,jedyne co zauważyłam to, że potrzebuje jednak dużo wody bo inaczej od razu liście smętnie zwisają. Obejrzyj dokładnie spód liści może tam znajdziesz rozwiązanie.
U mnie na razie bez i kalina zaatakowane przez mszyce, od zeszłego tygodnia pryskam gnojówką z pokrzyw, podobno odstrasza robactwo - na mszyce które już są nie działa - zobaczymy czy odstraszy .
Zaczyna piownia, zawsze kwitnie na dzień matki. To piwonia z działki mojej mamy. W tym roku zawiozę kwiaty tej piwoni mojej mamie. Szaławia caradonna też zaczyna kwiatnienie - no niechże poczeka na róże!
Reszta dopiero statrtuje, ale bedzie sie dziąło w tym roku, całe zapączkowane
Kalina Roseum
Lilak miniaturowy Palibin - roztacza cudowny zapach przy samym wejściu