Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:39, 10 paź 2016

pestka56 napisał(a)

Nie kliknęłam

Ładne zdjecie dziecioła duzego-samicy.
Bogdzia 19:40, 10 paź 2016

pestka56 napisał(a)
Mój też już zasnął. Tylko trawy wyglądają ładnie.

Ja mam mało traw i na złym tle , zdjecia nie są ciekawe.Pięknie wygląda kalina choc po bokach przebarwiona a w środku zielona.

Kindzia 19:42, 10 paź 2016

Bogdzia napisał(a)

Tak Kasiu to jest to samo. To by znaczylo że na Śląsku sa bo tylko stamtąd dziewczyny piszą ze widziały. A gdzie Ty za sowa biegałas? Masz jej zdjecie?

U nas się sowy lęgną prawie co roku Wy w czerwcu przyszłyście do mnie służebną drogą, tam rosną wysokie drzewa. To ich siedziba
Tylko ze dwa lata temu udała mi się cyknąć jej zdjęcie, ale słabej jakości było, sprzęt mam nie teges. Pokazywałam nawet.
Zaskoczyło mnie, że sowa tak bezszelestnie lata. Małe, jak się uczą latać, nie dają spać w nocy. Bardzo wrzeszczą...ale niech piszczą, byle były
Bogdzia 19:44, 10 paź 2016

Kindzia napisał(a)

U nas się sowy lęgną prawie co roku Wy w czerwcu przyszłyście do mnie służebną drogą, tam rosną wysokie drzewa. To ich siedziba
Tylko ze dwa lata temu udała mi się cyknąć jej zdjęcie, ale słabej jakości było, sprzęt mam nie teges. Pokazywałam nawet.
Zaskoczyło mnie, że sowa tak bezszelestnie lata. Małe, jak się uczą latać, nie dają spać w nocy. Bardzo wrzeszczą...ale niech piszczą, byle były

Lubię sowy. Na poczatku i u mnie były , siedziały na płocie,ale jak wycinali las zniszczyli ich dziuple i sów nie ma.
pestka56 19:47, 10 paź 2016

Dzięki za identyfikację. Przylatuje do nas od 2 lat. Ale pierwszy raz udało mi się pobiec po aparat i zrobić zdjęcie.

Kiedyś szłam leśną przecinką wieczorem i nagle nad głową usłyszałam cichutkie sz... Przeleciało coś dużego. Rozpiętość skrzydeł koło metra, może więcej. Nisko nade mną. Potem wiele razy chodziłam w to miejsce licząc, że sytuacja sie powtórzy i lepiej zobaczę cicholota
Bogdzia 19:49, 10 paź 2016

pestka56 napisał(a)
Dzięki za identyfikację. Przylatuje do nas od 2 lat. Ale pierwszy raz udało mi się pobiec po aparat i zrobić zdjęcie.

Kiedyś szłam leśną przecinką wieczorem i nagle nad głową usłyszałam cichutkie sz... Przeleciało coś dużego. Rozpiętość skrzydeł koło metra, może więcej. Nisko nade mną. Potem wiele razy chodziłam w to miejsce licząc, że sytuacja sie powtórzy i lepiej zobaczę cicholota

Pewnie to sowa była a one w dzień na ogół śpią.
pestka56 20:58, 10 paź 2016

Jak duch zupełnie
Bogdzia 07:10, 11 paź 2016

pestka56 napisał(a)
Jak duch zupełnie

Kasia widze ze nie dasz nam zapomniec o duchach i będziesz nas nimi straszyc???? Fakt że sowy bezszelestne jak duchy.Miłego dnia.
Bogdzia 09:27, 11 paź 2016

W tamtym roku od 1 kwietnia do końca sierpnia spadło u mnie 2 litry deszczu na metr kwadratowy. Policzyłam ile w tym samym czasie spadło w tym roku i wyszło mi 166litrów. Różnica niesamowita .Dzis tez mżawka.
anna_t 09:31, 11 paź 2016

ależ Ty robisz analizy, super