Może za rok... a taka piękna była już w tym roku, wielkie pąki, duże drzewo, zdjęcie trawnika jej pomogło, bo ewidentnie ładnie przyrosła w porównaniu do poprzednich lat.. i takie wielkie g.. też brązowe Inne magnolie nie lepsze.. rok stracony dla magnolii... Ale sorki taki mamy klimat... nic na to nie poradzimy.. może zimnych ogrodników nie będzie, bo zimo jest w marcu, kwietniu .. ile tego zimna???
Róże nieśmiało pokazują listeczki...
clematisy przy kratkach jeszcze prawie niewidoczne...
mahonia już z pąkami kwiatowymi, po drastycznym, jesiennym przycięciu...
a tojeść rozesłana ledwie startuje, ale z doniczki prawie niewidoczna...
Cieszę się, że pokazałaś szerszą perspektywę Za domem posadziłam serby obok nich choinę kanadyjską i kawałek dalej cisy i zastanawiałam się czy to dobrze będzie wyglądać. Widzę, że dobrze
Poszerzyłam rabatę, bo zrobiło się jakoś wąsko i ciasno, podzieliłam też prymulki...
ale jestem chyba nienormalna, bo w wolne miejsce zaraz dosadziłam 2 hortensje bukietowe Grandiflora... i clematisa...
a ubiegłoroczne hortensje dopiero budzą się ze snu zimowego i listki ledwo widoczne...
Tulipany i wiele innych roślin dostał mój mąż od zaprzyjaźnionych ogrodników pracujących w szkółkach w Niemczech, ale to było jak się budowaliśmy.
Tulipany, wrzosy, lawenda i czosnki olbrzymie
Tulipan na tle Trzykrotki Andersona
Hiacynty i jodła hiszpańska
Liliowce