Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Kalina"

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 21:53, 17 maj 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
no patrzcie nawet nie wiedzialam, ze mam kaline
szkoda, ze nad rzeczka rosnie a nie w ogrodzie

Hania juz o borowce napisala. Kwiatkow ma duzo mam nadzieje, ze sarny w tym roku beda sie z dalekoa trzymac.

Haniu dziekuje za wszystkie nazwy

Haniu Kalina nie ma czerwonych korali przynajmniej moja,więc czy to na pewno Kalina ?
jarzębina ma czerwone korale na jesień,ale Kalina nie
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 21:39, 17 maj 2016

Do góry
Bogdziu rano musisz zagladnac wtedy sie fotki lepiej otwieraja

Gruszko moja kalina nad sama woda rosnie i na 100% sa ma sie tam posadzila, nie przypiszczam. ze M albo jego mama sadzili krzewy i drzewa w tym miejscu

A my mamy znow owcze zamieszanie. Nasze owce sa z rodowodem i po urodzeniu dajemy iom numerku (kolczyki) zeby wiedziec ktora od ktorej mamy i taty no i dzis nr 43 i 46 stoja z Misma a 45 44 z Xymena. A na pewno dawalismy po kolei czylo Misma ma dzieci 43 i 44. No i teraz nie wiemy czy pomylilismy numerki (niemozliwe zawsze sprawdzamy z 5 razy) czy owce sie zamienily dziecmi (tez niemozliwe)
zwariowac idzie
Ogród Mirelli 19:41, 17 maj 2016

Do góry
olga80 napisał(a)

czyli od wiosny do jesieni coś się dziej
miałam kalinę u siebie ale ciągle mi ją mszyca atakowała i tragicznie to wyglądało.Może jeszcze się skuszę na jedną i tym razem będzie lepiej ?

Mirellka zajrzyj do mnie mam problem z anabellkami

Moja kalina nie miała mszycy nigdy.
Terenia byłam i napisałam
Hortensjada 19:35, 17 maj 2016

Do góry
Dobrze, że grad oszczędził rośliny. Jak zwykle jest co podziwiać. Co to za kalina tak kwitnie?

Mam pytanie o kule berberysa, tniesz je wcześnie i nie kwitną, czy kwitną pomimo cięcia?
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 11:19, 17 maj 2016

Do góry
Kwiatek znad rzeczki to kalina.
Ogród w cieniu brzozy 07:44, 17 maj 2016

Do góry
Ależ ta kwitnąca kalina piękna, tulipany ciągle kwitną, Angelique prześliczne
Rododendronowy ogród II. 18:04, 16 maj 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
U mnie kalina Roseum bardzo się położyła po deszczu, ale ta ze zdjęcia pięknie stoi!
Cuuuudne piwonki!!!!!!!

Taki ptaszek u mnie usiadł. Na pierwszym zdjęciu psinco widać, ale chcę Ci jego kolor pokazać...taki bardzo widoczny rudo-pomarańczowy. Robiłam to zdjęcie na szybciora...na drugim się odwrócił i plecki mu widać. Taki trochę wielkości wróbla był. Co to jest? Wiesz może Bogdziu?

Jasne ze wiem -makolągwa.
Rododendronowy ogród II. 18:01, 16 maj 2016

Do góry
U mnie kalina Roseum bardzo się położyła po deszczu, ale ta ze zdjęcia pięknie stoi!
Cuuuudne piwonki!!!!!!!

Taki ptaszek u mnie usiadł. Na pierwszym zdjęciu psinco widać, ale chcę Ci jego kolor pokazać...taki bardzo widoczny rudo-pomarańczowy. Robiłam to zdjęcie na szybciora...na drugim się odwrócił i plecki mu widać. Taki trochę wielkości wróbla był. Co to jest? Wiesz może Bogdziu?

Znowu na wsi 17:19, 16 maj 2016

Do góry
Agata, kalina pachnie, ale ponieważ kwiatów ma nie za dużo to trzeba się nachylić nad krzaczkiem żeby poczuć. Mam nadzieję że będzie lepiej jak się rozrośnie. A rośnie powoli. Może tak ma, a może przyczynia się do tego właśnie ów bodziszek rosnący u jej stóp. Na pewno jakiś wpływ miała coroczna inwazja mszyc.

Aniu, zagęściło się nieco w ostatnich dniach bo wciąż było łyso z powodu niemrawej i zimnej wiosny. Trochę bałaganu się zrobiło na rabatach, trzeba uporządkować. Ale ograniczają mnie dokuczające stawy więc wolno mi idzie.
A heliotropa schowam w cieplejsze miejsce w razie godziny "W"

Haniu, ja mam nieco więcej bo może z 10 szt. Obie jesteśmy daleko z tyłu patrząc na forumowe rekordzistki ale nadążamy za trendami Fajnie to napisałaś. Bardzo mi się ów Parrot podoba.
Czasem słońce czasem deszcz 16:47, 16 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
artemis ma mszyce? moje mialy kiedyś też delikatnie bo niedaleko kalina sąsiadki rosnie, ale na tyl, ze ręcznie ściagałam. mam nadziję, że Twoje już czyste

Tyle mszycy naraz jak żyję nie widziałam, sięgnęłam po chemię i na razie spokój, tylko brzydzę się zwłoki pozbierać
Czasem słońce czasem deszcz 16:42, 16 maj 2016

Do góry
artemis ma mszyce? moje mialy kiedyś też delikatnie bo niedaleko kalina sąsiadki rosnie, ale na tyl, ze ręcznie ściagałam. mam nadziję, że Twoje już czyste
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:10, 16 maj 2016

Do góry
I jeszcze końcówka tulipanów.........

A tu z kwitnąca już azalią Maruschką w tle....

I kalina nadal zachwyca....wprost świeci na tle zieleni (na trawnik nie patrzymy - będą dosiewki !)

Znowu na wsi 13:50, 16 maj 2016

Do góry
Kolorki wiosenne, kalina, jedna z najładniejszych, jak zapach?
Chyba jest w bodziszkach? Będę również mieć kwitnącego różowego żeleźniaka.
U nas nie pada, ale jest bardzo zimno.
Ogród Mirelli 10:43, 16 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Kalina i iryski super się ten duet zapowiada

Ooo, a ja to zdjęcie przeoczyłam, super duet
Ogród Mirelli 09:31, 16 maj 2016

Do góry
Kalina i iryski super się ten duet zapowiada
Moje małe wielkie marzenie 23:55, 15 maj 2016

Do góry
alis napisał(a)

Już w domku jestem

Mówisz, że kalina raczej na duży krzak wyrasta, hmmm dzisiaj trochę poobserwowałam przez szybę samochodu kaliny w ogrodach i rzeczywiście krzaczyska duże rosną, może na razie posadzę na rabacie obok hortek póki mała a za rok znajdę jakieś inne miejsce.

Eeeeee każde przesadzanie to stop w rozwoju rośliny o rok. Ja jestem zwolennikiem sadzenia od razu na miejsce docelowe
Hortensjada 22:14, 15 maj 2016

Do góry
Jana napisał(a)
przekonuję się do glicynii, białej jeszcze nie widziałam, u Ciebie ta fioletowa jest piękna kalina też mi wpadła w oko, już czuję zapach- wirtualnie, ps. przez okno lepiej nie patrz ...

Mam glicynię białą, nie znam odmiany, ale szału u mnie nie ma. Kwitnie jak już są liście. U mnie rośnie przy słupie i kwitnie mizernie, kupiłam 2 w tym samym czasie, u rodziców jest duża i ma dużo kwiatów, a u mnie taki podskubek z trzema kwiatkami. Za kilka dni jak będą w pełnym rozkwicie wstawię u siebie zdjęcia. Tak w ogóle to nie mam ręki go glicyni jedna fioletowa kolejny rok nie kwitnie, druga zakupiona w ubiegłym roku z kwiatkami w tym roku nie ma żadnego.

Bożenko, u mnie woda jest ze studni, bez kamienia, ale jak fryzjerka kiedyś zrobiła jakiś test na moich włosach to stwierdziła, że mam dużo żelaza w zawartości wody. Czy mogło moim patyczkom zaszkodzić spryskiwanie wodą, bo teraz kojarzę, że dopuki nie spryskiwałam nic złego się nie działo.

Twoja glicynia jest tak piękna, że nie można od niej oczu oderwać. Pokazałaś zdjęcia z różnych stron domu, masz pięknie obsadzone wszędzie.Lubię tak i u siebie też tak robię.
Moje ukochane miejsce na ziemi 21:09, 15 maj 2016

Do góry
Zaczyna kwitnąć kalina podoba mi się ten limonkowy kolor.

Kupiłam inną o żółtych listkach i ciekawych płaskich kwiatach

Moje małe wielkie marzenie 20:58, 15 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Alicja po wątkach biega

Ja mam kalinę posadzoną na tyłach rabaty, bo to spory krzak będzie. Fajnie teraz wygląda wśród drobnych irysków i liści liliowców Dużo roślin mam w pobliżu jej posadzonych m.in.hortensja, barbula, trzykrotka, lilie, perovska - taki busz

Już w domku jestem

Mówisz, że kalina raczej na duży krzak wyrasta, hmmm dzisiaj trochę poobserwowałam przez szybę samochodu kaliny w ogrodach i rzeczywiście krzaczyska duże rosną, może na razie posadzę na rabacie obok hortek póki mała a za rok znajdę jakieś inne miejsce.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:58, 15 maj 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Kalina japońska cały czas kwitnie...jak na kalinę to bardzo długo
Agatko na jakim stanowisku rośnie? Słoneczko ma czy cień?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies