Ostatnie nagranie (szóste ) w kwietniu - czyli finał!
Magnolia nie rozwinęła w pełni kwiatów ale i nie przemarzła
Ja opowiadam - ale to moim zdaniem było najgorsze nagranie - mówienie do kamery (operator z serialu szkoła), stres bo nie było rano pądu i ... straszne zmęczenie - dopiero w ostatnim ujęciu zaczęłam się uśmiechać ...
uuuu piękne kwiaty ma ta magnolia!! cudna! ale ten powojnik to przebił wszystko tyle kwiatów i to już????!!!!!! co to za odmiana???!!!! Dereń uuuu muszę jechac do szkółki szukać skoro zaczynają kwitnąć!!!!!!!
Kasiu, to wyobraź sobie jaki zapach będzie za kilka lat, jak magnolia się rozrośnie Bajka Taki pojedynczy kwiat przecudny, szkoda tylko że trochę przymrozki ją podrdzawiły.
Dereń i judaszowiec też podziwiam, u Ciebie takie rarytaski mają się dobrze, potrafisz o nie zadbać
Ale lilia gobasiowa mnie zaskoczyła, no szok, moja na razie też zmutowana ale jakby miała trzy czubki, u ciebie wszystkie połączyły się w jeden szeroki
Może i moja też będzie połączona
Angeliko nie wiem,Aveyron w zeszłym roku po kwitnieniu poszły wszystkie do kosza ale jak je wyciągałam z ziemi to cebulki były tak małe że pewnie za rok by nic nie wyrosło.
Magnolia Lennei Alba faktycznie ma takie płatki kwiatów
No instrukcji Tobie nie trzeba, foty stare już z tym zaznaczeniem wygrzebałam z czeluści dysku, ale chodziło mi o porównanie przed i po Twoje to piękne kuliszcza są, więc bez porównania. Moje takie nawet za rok nie będą, więc efekt masz natychmiastowy
Ale przy jakiejś dobrej okazji cenowej to bym sobie kupiła jeszcze jakiegoś ciska do uformowania. Szkoda, że się nie udało dostać w tej cenie podanej przez pana na początku..
Magnolię sądziła będę na froncie rabaty-teraz stoi cofnięta o jakieś pół metra, bo tam tulipany są i hosty do wysadzenia.. i poletko liriope, które u mnie nie chce rosnąć jak powinno. Więc jest szansa, że graby nie będą zawadzać. Choć strzyc zawsze mogę
Ja biegałam po deszczu z aparatem a one cwaniaczki szybkie siku i pod daszek. Zinusia wygląda jak niedźwiadek jak ma mokre futerko, takie jej się słodkie dredy na uszach robią
W sumie to trochę przeżywam te kociaki, choć z drugiej strony wiem, że przynajmniej dokąd nie zaczną chodzić to są bezpieczne i nic im się nie stanie a i kotka sobie poradzi bez mojej ingerencji. Ale jakoś tak zawsze małe zwierze budzi we mnie instynkt opiekuńczy i jak bym tylko mogła to od razu bym zabrała całe towarzystwo do domu
Oczywiście, że Twoje też się fajnie uformują-masz zresztą doświadczenie przy buksach. A wiesz, że u cisów inaczej niż u buksów można ciąć też młode przyrosty zanim ściemnieją?
No tylko niech to będzie ta moja wymarzona magnolia, please!
Zobacz jakie graby były chudziutkie na tym zdjęciu z cisem przed cięciem-widac je w tle, hihi
Mirko dopytywałaś o zapach magnolii Iolanthe i odpisałam już wcześniej ale coś się zmieniło w takiej masie jeszcze kwiatów nie miała - zapach wyczuwalny na jakieś 1-1,5m od rośliny, piękny, nawet mój eMuś się zachwycał choć on nieogrodowy.
Beatiful Bride cudowny - nie lubi stanowisk mocno nasłonecznionych więc jest szansa że da sobie radę - u Ciebie wszystkie clematisy cudnie wyglądają wiec i ten sobie poradzi.
No a teraz fotki od najwcześniejszych:
Nie zwracajcie proszę uwagi na bałagan - nie wyrabiam, niektóre rośliny popodpierane po odtatnich wiatrach, rabata poniżej zryta - przyłączenie kanalizacji. No i jeszcze magnolia do znudzenia.
Dobrze, jak straci liście ☺☺☺
Magnolia ma bardzo eleganckie kwiaty, na pewno cieszy Twoje serduszko. Żurawi nigdy nie widziałam na żywo, ale czasami słyszę je będąc na działce. Lubię też kukającą kukułkę
Dzięki Ada, warto było sadzić w ubiegłym sezonie i nieco dosadzić jesienią! Cieszy każdy kolor, kształt, odmiana, nawet jeśli okazuje się być ciut inna niż na obrazku
Magnolia od dawna była moim planem do kupienia, ale tylko Lennei Alba siedziała mi w głowie i odkładałam zakup z roku na rok, bo wysyłkowo nie bardzo chciałam, a stacjonarnie widziałam ją tylko w Auchan jako pojedynczy patyk (co prawda tani), ale oznaczało to bardzo długi czas oczekiwania na kwiaty. Ale tak sobie myślę nad moim wybranym miejscem i wychodzi na to, że znalazłam jeszcze jedno więc pewnie jeszcze jakaś magnolia do mnie zawita
Eva Black lace też miałam kupić jako zamiennik dla klinika, ale b ponoć rośnie mega szybko i ogromny rośnie
Magnolia na pewno odpada ze względu na warunki
Musi pasować do odczynu gleby dla cisów
Raczej chciałabym wielopniowe drzewko,bo mi się ta forma bardzo podoba
U mnie rosły by te drzewka w odleglosci ok.7 m więc może by się nie gryzły nie wiem...
Kolumnowych bym już nie chciała,bo będzie już sporo....
Chciałam żeby to było coś innego w tym kwadracie....
Dzięki za opinię,będę myśleć mam dużo czasu
Fajnie,że u Ciebie popadało też zauwazylam,że wszystko rosnie w oczach