Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Ogród z uśmiechem 20:42, 29 kwi 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Kwiat ma bardzo kształtny pomyłkowa magnolia, oby obfitością kwitnienia się zrehabilitowała za tę pomyłkę w przyszłych sezonach

A te tulipki wręcz przeciwnie! Są prześliczne kiedyś miałam podobne, ale tylko jeden sezon, a szkoda.

Ja myślę, nie po to ją zostawiam aby grymasiła
Tulipany najlepiej przetrwały na tej nowej - regałowej rabacie. Tu ich nie znalazły nornice
Moja działka na Dębowym Lesie 19:04, 29 kwi 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Moja jest taki sam leniuch Tylko podobny wypoczynek by jej się przydał na dworze.
Aniu, magnolia u Ciebie wymiata Jak tam hostki? Dużo już Ci wyszło?
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:30, 29 kwi 2019

Do góry
I na końcu mój ukochany salon

Nawet mowa o biokominku

I tyle na napisy była magnolia

Wszystko pokazali - i przed i po - tylko warzywnik nowy się nie załapał, ale to niewiele Bardzo rodzinnie, jestem ogólnie zachwycona

Moja działka na Dębowym Lesie 18:29, 29 kwi 2019

Do góry
ale masz słodkiego kociaka
magnolia cudoooowna
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:23, 29 kwi 2019

Do góry
Ostatnie nagranie (szóste ) w kwietniu - czyli finał!
Magnolia nie rozwinęła w pełni kwiatów ale i nie przemarzła

Ja opowiadam - ale to moim zdaniem było najgorsze nagranie - mówienie do kamery (operator z serialu szkoła), stres bo nie było rano pądu i ... straszne zmęczenie - dopiero w ostatnim ujęciu zaczęłam się uśmiechać ...

Ogród, mydło i powidło. 10:32, 29 kwi 2019

Do góry
uuuu piękne kwiaty ma ta magnolia!! cudna! ale ten powojnik to przebił wszystko tyle kwiatów i to już????!!!!!! co to za odmiana???!!!! Dereń uuuu muszę jechac do szkółki szukać skoro zaczynają kwitnąć!!!!!!!
Ogród, mydło i powidło. 09:16, 29 kwi 2019

Do góry
Kasiu, to wyobraź sobie jaki zapach będzie za kilka lat, jak magnolia się rozrośnie Bajka Taki pojedynczy kwiat przecudny, szkoda tylko że trochę przymrozki ją podrdzawiły.
Dereń i judaszowiec też podziwiam, u Ciebie takie rarytaski mają się dobrze, potrafisz o nie zadbać
Ale lilia gobasiowa mnie zaskoczyła, no szok, moja na razie też zmutowana ale jakby miała trzy czubki, u ciebie wszystkie połączyły się w jeden szeroki
Może i moja też będzie połączona
Anulajda w raju 09:15, 29 kwi 2019

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Aniu jak zawsze Twoje tulipany cieszą moje oczy

Masz może wiedzę czy Aveyron powtarzają kwitnienie? Piękne są

ps. Biała magnolia ma przecudnej urody kwiatki płatki takie mięsiste wrecz nierealne

Angeliko nie wiem,Aveyron w zeszłym roku po kwitnieniu poszły wszystkie do kosza ale jak je wyciągałam z ziemi to cebulki były tak małe że pewnie za rok by nic nie wyrosło.
Magnolia Lennei Alba faktycznie ma takie płatki kwiatów
Po nitce do kłębka ;) 08:58, 29 kwi 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Fajnie, że magnolia wreszcie Ci puściła kwiatucha, tym bardziej po przesadzaniu - przecież one za tym nie przepadają, a tu mimo wszystko się pięknie odwdzięczyła.

Eee tam, przesadzałam kilkuletnie i nareszcie odżyły. Nie ma co demonizować
Handmade by Elka 08:24, 29 kwi 2019

Do góry
Magnolia:

Wisnia kiku szidare zakura (wiem, że inaczej się pisze):

Amanogawy:

Świdosliwy:
Ogród z uśmiechem 08:20, 29 kwi 2019

Do góry
jolanka napisał(a)
Dzisiaj pogoda nieogrodowa bo i zimno i mokro. To pierwsze mi się nie podoba, to drugie a i owszem

Magnolia jednak mocno pomyłkowa, ale na razie zostaje, bo ładna. Lennei na pewno..... a miała był Alba.

Tulipany jeszcze kwitną ale nie są jakieś wyjątkowe.

Magnolia nawet pomylona śliczna a te tulipanki zaraz pod nią cudne. Pamiętasz co za one?
Ogród z uśmiechem 06:24, 29 kwi 2019

Do góry
jolanka napisał(a)

Magnolia jednak mocno pomyłkowa, ale na razie zostaje, bo ładna. Lennei na pewno..... a miała był Alba.

Tulipany jeszcze kwitną ale nie są jakieś wyjątkowe.

Kwiat ma bardzo kształtny pomyłkowa magnolia, oby obfitością kwitnienia się zrehabilitowała za tę pomyłkę w przyszłych sezonach

A te tulipki wręcz przeciwnie! Są prześliczne kiedyś miałam podobne, ale tylko jeden sezon, a szkoda.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 23:21, 28 kwi 2019

Do góry
Zana napisał(a)

Tulipki cytuję bom ich fanką też.

Za instrukcję ciskową dziękuję, pamiętam jak ciachałaś. Ale wiesz, to moje pierwsze ciski, moje wymarzone kuleczki i miałabym na nie jeszcze dwa lata czekać? No nieeee! Przy następnych planach cisowych może się już skuszę na tę opcję, chociaż mam wrażenie, że to formowanie to mnie jednak przerasta.

A graby to Ci się faktycznie niezłe grubasy zrobiły. Czy magnolia tam się docelowo zmieści? Chyba będziesz musiała odchudzić grabiki

No instrukcji Tobie nie trzeba, foty stare już z tym zaznaczeniem wygrzebałam z czeluści dysku, ale chodziło mi o porównanie przed i po Twoje to piękne kuliszcza są, więc bez porównania. Moje takie nawet za rok nie będą, więc efekt masz natychmiastowy

Ale przy jakiejś dobrej okazji cenowej to bym sobie kupiła jeszcze jakiegoś ciska do uformowania. Szkoda, że się nie udało dostać w tej cenie podanej przez pana na początku..

Magnolię sądziła będę na froncie rabaty-teraz stoi cofnięta o jakieś pół metra, bo tam tulipany są i hosty do wysadzenia.. i poletko liriope, które u mnie nie chce rosnąć jak powinno. Więc jest szansa, że graby nie będą zawadzać. Choć strzyc zawsze mogę
Moja glebo terapia 23:19, 28 kwi 2019

Do góry
Zana napisał(a)

Kurcze, no muszę zacytować, po prostu suuuper zdjęcie.

Czytam, że do kompletu będziesz miała teraz kotki. Wiesz, takie niespodzianki to raczej z gatunku tych miłych niespodzianek.
Niemiła to przemarznięta magnolia, no szkoda. I szkoda, że w tym roku nie zobaczymy żółto-różowej.
A brązowa turzyca z lawendą powinna się doskonale skomponować.

Ja biegałam po deszczu z aparatem a one cwaniaczki szybkie siku i pod daszek. Zinusia wygląda jak niedźwiadek jak ma mokre futerko, takie jej się słodkie dredy na uszach robią

W sumie to trochę przeżywam te kociaki, choć z drugiej strony wiem, że przynajmniej dokąd nie zaczną chodzić to są bezpieczne i nic im się nie stanie a i kotka sobie poradzi bez mojej ingerencji. Ale jakoś tak zawsze małe zwierze budzi we mnie instynkt opiekuńczy i jak bym tylko mogła to od razu bym zabrała całe towarzystwo do domu
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 23:08, 28 kwi 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Cisy ślicznie ci się Kasiu zagęściły jest nadzieja dla moich drapaków
Zakupy super, bo wszystkie magnolie piękne
edit. zapomniałam piękne graby pochwalić

Oczywiście, że Twoje też się fajnie uformują-masz zresztą doświadczenie przy buksach. A wiesz, że u cisów inaczej niż u buksów można ciąć też młode przyrosty zanim ściemnieją?

No tylko niech to będzie ta moja wymarzona magnolia, please!

Zobacz jakie graby były chudziutkie na tym zdjęciu z cisem przed cięciem-widac je w tle, hihi
Ogród, mydło i powidło. 22:55, 28 kwi 2019

Do góry
mirkaka napisał(a)
Cudna imponująca magnolka, co to będzie za kilka lat
Czekamy Kasiu zatem na zdjęcia wisterii

Kupiłam sobie Beautiful Bride Czekam na jego kwiaty, posadziłam w lekkim cieniu, trochę się boję że za mało słoneczka tam będzie, właściwie tylko trochę go będzie miał górą jak podrośnie. Co myślisz Kasiu, będzie w takich warunkach ładnie kwitnąć?
W całkowitym cieniu mam Guernsey Cream i ten cudownie mi się tam sprawdza, kwitnie obficie, już ma mnóstwo pąków kwiatowych

Mirko dopytywałaś o zapach magnolii Iolanthe i odpisałam już wcześniej ale coś się zmieniło w takiej masie jeszcze kwiatów nie miała - zapach wyczuwalny na jakieś 1-1,5m od rośliny, piękny, nawet mój eMuś się zachwycał choć on nieogrodowy.

Beatiful Bride cudowny - nie lubi stanowisk mocno nasłonecznionych więc jest szansa że da sobie radę - u Ciebie wszystkie clematisy cudnie wyglądają wiec i ten sobie poradzi.

No a teraz fotki od najwcześniejszych:

Nie zwracajcie proszę uwagi na bałagan - nie wyrabiam, niektóre rośliny popodpierane po odtatnich wiatrach, rabata poniżej zryta - przyłączenie kanalizacji. No i jeszcze magnolia do znudzenia.

Sezon 2017 u Hanusi 22:36, 28 kwi 2019

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Można Dorotko, tylko chyba bliżej jesieni, bo teraz w transporcie by zmarniał.

Dobrze, jak straci liście ☺☺☺
Magnolia ma bardzo eleganckie kwiaty, na pewno cieszy Twoje serduszko. Żurawi nigdy nie widziałam na żywo, ale czasami słyszę je będąc na działce. Lubię też kukającą kukułkę
Ogród, mydło i powidło. 22:30, 28 kwi 2019

Do góry
Kasya napisał(a)
Ale pieknie wyglada
A co tak mało fotek z ogrodu ?

Już nadrabiam z fotkami Kasiu

malinia napisał(a)
Kocham magnolie
Też czekam na moje powojniki te posadzone rok temu maja juz sporo kwiatów w tym roku zapowiada się ładne kwitnienie.

Magnolie są przepiękne i powojniki też , będziemy się teraz cieszyć ich kwitnieniem.

AngelikaX napisał(a)
Przepiękna magnolia, jak dla mnie ta odmiana nr. 1 wśród magnolii

Witaj Angeliko - Iolanthe jest wyjątkowej urody, szkoda że tak często przemarzają jej pąki ale dla takiego kwitnienia warto i kilka lat poczekać

adkawi napisał(a)
Oki spróbuje ten sposób .Magnolia śliczna.Od wczoraj u nas się chmurzy ,a deszczu nie widać buuuuuuuuu
Doczekałam się deszczu jupii ,trzymam kciuki by padało w całej Polsce

Deszcz bardzo potrzebny, u nas to samo, chmury bez deszczu potem trochę kropiło ale chyba teraz zaczęło padać wreszcie .
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 22:25, 28 kwi 2019

Do góry
adkawi napisał(a)
Cudne łany tulipanow kochana.Magnolia super .Jeszcze nie mam w ogrodzie, ale myslę nad jakąś zwarta odmianą.Ja mam bez black lace wygląda jak klon palmowy

Dzięki Ada, warto było sadzić w ubiegłym sezonie i nieco dosadzić jesienią! Cieszy każdy kolor, kształt, odmiana, nawet jeśli okazuje się być ciut inna niż na obrazku

Magnolia od dawna była moim planem do kupienia, ale tylko Lennei Alba siedziała mi w głowie i odkładałam zakup z roku na rok, bo wysyłkowo nie bardzo chciałam, a stacjonarnie widziałam ją tylko w Auchan jako pojedynczy patyk (co prawda tani), ale oznaczało to bardzo długi czas oczekiwania na kwiaty. Ale tak sobie myślę nad moim wybranym miejscem i wychodzi na to, że znalazłam jeszcze jedno więc pewnie jeszcze jakaś magnolia do mnie zawita

Eva Black lace też miałam kupić jako zamiennik dla klinika, ale b ponoć rośnie mega szybko i ogromny rośnie
Małymi krokami-Ogród Wioli 21:22, 28 kwi 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Wiolu jeśli mogę wtrącić swoje trzy grosze to mnie średnio podoba się pomysł ze śś. Też byłabym za magnolią ale jeśli twierdzisz, że nie da rady to na pewno tak jest. Hmmm, chyba przeszkadza mi, że one, m i śś kwitną praktycznie w jednym terminie i jakoś tak razem mi nie pasują. Miałam taki zestaw u siebie i mocno się to gryzło. Może szukałabym czegoś o zupełnie innym terminie kwitnienia albo o zupełnie innym pokroju, nie wielopniowego. To tylko moje spostrzeżenia a Ty wiesz najlepiej
U mnie dziś pada od południa, raz mniej raz więcej. Pół dnia mnie nie było w domu i w szoku jestem jak ten deszczyk podziałał na rośliny. Wszystko rośnie w oczach.

Magnolia na pewno odpada ze względu na warunki
Musi pasować do odczynu gleby dla cisów
Raczej chciałabym wielopniowe drzewko,bo mi się ta forma bardzo podoba
U mnie rosły by te drzewka w odleglosci ok.7 m więc może by się nie gryzły nie wiem...
Kolumnowych bym już nie chciała,bo będzie już sporo....
Chciałam żeby to było coś innego w tym kwadracie....
Dzięki za opinię,będę myśleć mam dużo czasu

Fajnie,że u Ciebie popadało też zauwazylam,że wszystko rosnie w oczach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies