Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Toszka 21:07, 28 wrz 2019

A nie da jej się na tej rabacie choinowej upchnąć? Upodobania mają te same...
eVka 21:10, 28 wrz 2019

Toszka napisał(a)
A nie da jej się na tej rabacie choinowej upchnąć? Upodobania mają te same...

Hmm, no wiesz kochana, można by ją na całości poszerzyć zacny plan
W sumie czemu nie, coś by się jeszcze niskiego zmieściło jako obwódka rabaty
eVka 21:20, 28 wrz 2019

Chociaż nie, nie ma jak, zapomniałam że tam ścieżka trawiasta dalej idzie do warzywnika. Nie mogę ciachać...

Toszka 21:24, 28 wrz 2019

Oj tam, oj tam... ja widzę możliwość
Gdyby poszerzyć o szerokość chodniczka trawnikowego, tak by chodniczek ładnie zakręcał w ząbek... zobacz o ile szersza rabata będzie
eVka 21:25, 28 wrz 2019

Toszka napisał(a)
Oj tam, oj tam... ja widzę możliwość
Gdyby poszerzyć o szerokość chodniczka trawnikowego, tak by chodniczek ładnie zakręcał w ząbek... zobacz o ile szersza rabata będzie

Mówisz w ząbek oj jutro będę latać ze sznurkiem i kombinować. W sumie ciekawie to może wyglądać... Dzięki dzięki!
Magleska 21:29, 28 wrz 2019

fajny pomysł Toszki
wg mnie będzie to super wyglądać z Magnolią i dojdzie Ci miejsca na najniższe pięterko
eVka 21:33, 28 wrz 2019

Magleska napisał(a)
fajny pomysł Toszki
wg mnie będzie to super wyglądać z Magnolią i dojdzie Ci miejsca na najniższe pięterko

Hihihi i takim małym nieśmiałym sposobem coraz mniej trawniczka! Extra, dzięki Jutro wkleję fotę próbami nowej rabaty, bo chciałabym już sadzić bo to goły korzeń.
Toszka 21:42, 28 wrz 2019

Ciekawa jestem co wymyślisz. Ja swojej koncepcji szczegółowo zdradzać nie będę Ale moja koncepcja jest w stanie przysłonić widok z wiaty na wnętrze ogrodu.
eVka 21:45, 28 wrz 2019

Toszka napisał(a)
Ciekawa jestem co wymyślisz. Ja swojej koncepcji szczegółowo zdradzać nie będę Ale moja koncepcja jest w stanie przysłonić widok z wiaty na wnętrze ogrodu.

O ty! Pokazuj co wykombinowałas
Ja na razie na prosto takie coś. I wiesz centralnie po środku odległości między okiennicami magnolia. Myślisz, żeby więcej wykroić?

Toszka 21:51, 28 wrz 2019

No właśnie mniej więcej tak, tylko zegarmistrzowskich pomiarów będzie wymagać zrobienie ząbka tak by była idealna szerokość trawniczkowego chodnika, a wysunięta część magnolkowej rabaty pokrywała się z linią prawej krawędzi obecnego przejścia (operuję stronami na zdjęciu).

Nie narysuję ci, bo siedzę przy starutkim lapku (jedyny, który odbiera wifi w ogrodzie), a w oprogramowaniu ma łysy linux