Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Dorii 21:59, 28 wrz 2019

Do rysowania na linuxa Gimpa zainstaluj.
eVka 21:59, 28 wrz 2019

Toszka napisał(a)
No właśnie mniej więcej tak, tylko zegarmistrzowskich pomiarów będzie wymagać zrobienie ząbka tak by była idealna szerokość trawniczkowego chodnika, a wysunięta część magnolkowej rabaty pokrywała się z linią prawej krawędzi obecnego przejścia (operuję stronami na zdjęciu).

Nie narysuję ci, bo siedzę przy starutkim lapku (jedyny, który odbiera wifi w ogrodzie), a w oprogramowaniu ma łysy linux

Kumam kumam, tak też właśnie pomyslalam, że by było gites. Kocham symetrię i będę ukontentowana jak będzie równiutko gładziutko Jutro zrobię fotę z góry po wyznaczeniu nowej granicy rabaty i rzucisz swym doświadczonym oczkiem
Extra! Jak to fajnie dostać jedno drzewko i robić na nowo rabatę
Magleska 22:01, 28 wrz 2019

ja to bym jeszcze szerzej ten prostokącik zrobiła i np. dużo red barona w magnolii
eVka 22:01, 28 wrz 2019

Dorii napisał(a)
Do rysowania na linuxa Gimpa zainstaluj.

Ja rysuję w zdjęciach Google w opcji edytuj na smartfonie Hehe na szybko.
Toszka 22:05, 28 wrz 2019

Dorii, w sumie to jest myśl. Niemniej teraz tego nie zrobię, bo późno już, a jestem ciekawa co Effka wymyśli.
Szeptem powiem, że ja bym jeszcze bardziej poszalała z poszerzeniem...na szerokość dwóch zielonych chodniczków. Nie wiem tylko jak to by się miało do pozostałych części
eVka 22:06, 28 wrz 2019

Magleska napisał(a)
ja to bym jeszcze szerzej ten prostokącik zrobiła i np. dużo red barona w magnolii

A Red Barona mam w nadmiarze.... Ale myślę, że szerokość poszerzenia powinna być taka jak szerokość ścieżki do warzywnika. Będzie fajnie symetrycznie wyglądać.
eVka 22:07, 28 wrz 2019

Toszka napisał(a)
Dorii, w sumie to jest myśl. Niemniej teraz tego nie zrobię, bo późno już, a jestem ciekawa co Effka wymyśli.
Szeptem powiem, że ja bym jeszcze bardziej poszalała z poszerzeniem...na szerokość dwóch zielonych chodniczków. Nie wiem tylko jak to by się miało do pozostałych części

Kolejna no! Matko i córko, mąż zawału dostanie... Sama jestem ciekawa co jutro wymyślę
Dorii 22:14, 28 wrz 2019

effka napisał(a)

Ja rysuję w zdjęciach Google w opcji edytuj na smartfonie Hehe na szybko.

Hmm a ja nie potrafię, muszę siem naumiec bo tylko z telefonu działam.
Mój komputer w domu w tym roku chyba nie był odpalany.
eVka 22:18, 28 wrz 2019

Dorii napisał(a)

Hmm a ja nie potrafię, muszę siem naumiec bo tylko z telefonu działam.
Mój komputer w domu w tym roku chyba nie był odpalany.

Nic nie mów, ja chyba muszę na odwyk jak nastolatki iść, bo smartfona mam przyklejonego do ręki.... Porażka... Wogole nie używam komputera w domu. Tabelki, pisma tekstowe, rysunki, banki, przelewy wszystko w komórce...
AnnaCh 22:31, 28 wrz 2019

Ta magnolia aż się prosi o posadzenie na tle tej ściany