Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 09:34, 30 wrz 2019

Wiolka5_7 napisał(a)
Effcia jesteś szalona, mówię Ci ...znów będziesz trawnik ździerać ciekawe co na to Twój eMek

Magnolia ekstra

Ehehe no widzisz znów zdzieranie. No ale jak juz dostałam drzewko to szkody by było nie wykorzystaćokazji Mąż powiedział tak:
"No co się będziesz ograniczać, zdzieraj aż do placyku na palenisko Po co nam trawnik..."
Eh ta niepotrzebna ironia
eVka 09:36, 30 wrz 2019

Toszka napisał(a)

Dobrze, że my daleko mieszkamy

Eeee tam, nie zrobiłby wam krzywdy. Mam tyle koleżanek, które na okrągło do mnie przychodzą, że on przyzwyczajony do bab i siedzi cichutko na uboczu
mrokasia 15:56, 30 wrz 2019

effka napisał(a)

Ehehe no widzisz znów zdzieranie. No ale jak juz dostałam drzewko to szkody by było nie wykorzystaćokazji Mąż powiedział tak:
"No co się będziesz ograniczać, zdzieraj aż do placyku na palenisko Po co nam trawnik..."

Ja tam bym udała, że ironii nie dostrzegłam .

Wracam jeszcze do tematu tych sąsiadowych okien na piętrze, jeśli pozwolisz, bo mimo wszystko mam wątpliwość czy 5m Pissardii zasłoni te okna...
Wiolka5_7 16:03, 30 wrz 2019

effka napisał(a)

No niepotrzebna.... oj tam pomarudzi i mu przejdzie....
Wiadomo,szkoda byloby nie posadzić takiego drzewka...
eVka 17:12, 30 wrz 2019

mrokasia napisał(a)

Ja tam bym udała, że ironii nie dostrzegłam .

Wracam jeszcze do tematu tych sąsiadowych okien na piętrze, jeśli pozwolisz, bo mimo wszystko mam wątpliwość czy 5m Pissardii zasłoni te okna...

Okna są na wysokości do 5-6 m, nie musza być szczelnie w całości zasłonięte, to tylko sypialnia będę miała widoki Wyższych drzew nie chcę jako szpaler bo się wysoka ściana zrobi.

Mówisz, żeby nie dostrzec ironii? Kuszące...
eVka 17:13, 30 wrz 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

No niepotrzebna.... oj tam pomarudzi i mu przejdzie....
Wiadomo,szkoda byloby nie posadzić takiego drzewka...

Hehe powoli się poddaje, wie, że szans na wygrana brak, marudzi marudzi jak to facet a ja to po cichu olewam
Milka 05:36, 01 paź 2019

effka napisał(a)
Magnolia posadzona. Trzymajcie kciuki żeby się przyjęła...

Ciągle mam wątpliwości co do szerokości tej rabaty, czy nie iść na całość i nie poszerzyć na dwie szerokości ścieżki. Teraz jest na jedną szerokość ścieżki.

Ten kwadrat z chwastami to miejsce na palenisko. Będzie wysypany grysem i na nim stalowe palenisko.

Podziwiam zapał, oj tyrasz ostro, ale efekty są. Co to za magnolia??
eVka 09:01, 01 paź 2019

Milka napisał(a)

Podziwiam zapał, oj tyrasz ostro, ale efekty są. Co to za magnolia??

Irenko, dziękuję ostatnio to już nie wiele robię, powoli sezon zamykam. Zerwę jeszcze tą darń po przyszłą rabatę, przekopię z obornikiem krowim, kompostem i korą i tyle.
Niestety nie mam pojęcia jaka to magnolia bo dostałam ją od sąsiada wykopaną. On też nie wie, powiedział mi tylko, że ma wielkie bordowe kwiaty. Tyle...
wiklasia 09:36, 01 paź 2019

Idź na całość! Idź na całość! Idź na całość!
eVka 10:08, 01 paź 2019

wiklasia napisał(a)
Idź na całość! Idź na całość! Idź na całość!

Ehehe!!! A jak, będę szła
Nawet myślę, czy by nie "zahaczyć o rabatę lukasową", choć wtedy to już sporo wycięte by było...