Ewuniu, jak Ty też tak mówisz to już wątpliwości nie mam To wystawa wschodnia więc duże pole manewru z roślinami Tam na kwaśno zrobione to będę kwasolubów szukać
Odgapiaj, tylko wiesz ja mam tam maaasę miejsca. Na razie troszkę eksperymentuję z roślinami ale świetnie mi rosną hakonki, brunnery, azalie japońskie, hosty. Pod magnolię bezpośrednio radzę coś co nie wymaga ruszania tzn, dzielenia co kilka lat by nie grzebać niepotrzebnie przy korzeniach. Magnolie tego nie lubią.
dzięki bo ciągle zmieniam miejsce gdzie Pissardi posadzić
Rabatę rób szerszą- ja zrobiłam o szerokości 2 m a mogłam jakos większą ja zrobić bo teraz mam wrażenie, że ona za wąska jest na to by posadzić jakiekolwiek drzewo
Dzięki za pomysły nie mam.pojęcia co tam wykombinuję. Wiosną zobaczę, czy magnolia ruszy i wtedy będę myślę, bo jak nie przeżyje zimy to jakaś śś lub klon palmowy będą w jej miejsce.
Widzę, że już decyzja zapadła i to jednak magnolia ma zostać przyparta do muru Ewo ze mnie kiepski doradca, ale podzielę się taką myślą: Jeśli zależy Ci na tym, aby tam był kolor czerwony, bordowy( rzeczywiście będzie to dobrze wyglądać), to może zamiast magnolii która czerwonymi kwiatami będzię krótko cieszyć, dać jakieś drzewko, które cały sezon będzie kolorowe. Może właśnie, klon , albo śliwa wiśniowa....