Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Ja i mój ogródek, a może ogród 14:49, 08 cze 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Te kwiatki to są floksy?
Ja też mam floksy, ale są wysokie i kwitną latem.

Domi super zapowiada się Twój ogród

dziekuję Mirelko, zobaczymy co z tego wyjdzie

ja mam floksy szydlaste - tworzą takie poduchy, a te co rosna w górę to bodajże floksy wiechowate
Ja i mój ogródek, a może ogród 14:42, 08 cze 2016

Do góry
Te kwiatki to są floksy?
Ja też mam floksy, ale są wysokie i kwitną latem.

Domi super zapowiada się Twój ogród

Ja i mój ogródek, a może ogród 13:58, 08 cze 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)
Miejsce po juce zarosły floksy szydlaste...a po środku wylazła juka...tadam...
jakaś magia czy co
Ja i mój ogródek, a może ogród 13:29, 08 cze 2016

Do góry
Miejsce po juce zarosły floksy szydlaste...a po środku wylazła juka...tadam...
Ja i mój ogródek, a może ogród 12:31, 08 cze 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Cześć Domi
Przesyłam pozdrowienia z nad naszego pięknego Bałtyku

Poidełka bardzo mi się podobają
Kwitnące poduchy pod drzewami wyglądają bardzo efektownie. Czy te kwiatki długi cieszą oko swoim kwiatem?

Noooo kanciki pochwalam - bardzo lubię tak wykończony trawnik
jacie jak ci fajnie - zazdraszczam pozdrów Bałtyk ode mnie
ostatnio brak mi czasu i nawet nie zagladałam na inne watki i zastanawiałam się czemu ciebie nie ma, a ty się urlopujesz

Mam nadzieje, że ptaszki i inne stworki korzystają z poidełek

a jeżeli chodzi o poduchy pod drzewami to floksy - oko cieszą zanim inne kwiaty ruszą do boju - tak około miesiąca. Musze je poszczepić i powsadzać na mój a`la skalniaczek - choć nie wiem kiedy - ale wszystko jeszcze przede mną.
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 20:20, 06 cze 2016

Do góry
Gusta się zmieniają pod wpływem O.

Kasiu, kiedyś też bodziszków nie lubiłam. Potem dostałam jakiegoś, i poszło!
A floksy, naparstnice, ostróżki, też mam Tylko łubiny jeszcze malutkie. Ptaki mi zasiały.

Dziś plan ogródkowy wykonany, trawnik skoszony, ogród podlany. Jutro pielenie. Może szybko mi pójdzie, bo ogrodowizna już większa. będzie łatwiej.

Piwonie różowe już się osypują, białe jeszcze się trzymają, a ciemny róż- dopiero rozkwita. Czyli ostatni piwoniowy tydzień.
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 20:02, 06 cze 2016

Do góry
Haniu- widziałam Bodziszki u Ciebie. - ostatnio doceniłam ich piekno. Kiedyś dla mnie- wiejski kwiat Cos się ze mną dzieje.

Zakupiłam 8 sztuk ha, ha, ha,
Dorosnę i do ostróżek i naparstnic. jeśli jeszcze posadzę floksy - te wysokie- to już nigdy nie powiem nigdy.
Ja i mój ogródek, a może ogród 07:27, 06 cze 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)
Moje floksy już przekwitły...bardzo lubię te poduchy i będę mnożyć w tym roku ile się da.
Fajna żurawka - żółtej jeszcze nie widziałam.
Kanciki pierwsza klasa.
witaj Sylwiu tez zastanawiam się czy nie powiększyć sobie ilosci floksów - zobaczę jeszcze
jak na razie próbuję zrobic sadzonki żółtych bukszpanów - zobaczę czy cos mi wyjdzie
Ja i mój ogródek, a może ogród 00:01, 06 cze 2016

Do góry
Moje floksy już przekwitły...bardzo lubię te poduchy i będę mnożyć w tym roku ile się da.
Fajna żurawka - żółtej jeszcze nie widziałam.
Kanciki pierwsza klasa.
Sprzeczność w ogrodzie 12:33, 05 cze 2016

Do góry
Fotki z dzisiejszego krótkiego obchodu mój pierwszy bodziszek, który zakwitł na wolności szałwia zakwitnie już niedługo zakwitła dzika róża przy studni, obok niej rośnie pnąca i mam trochę obawy czy jej nie zagłuszy jakiś czas temu zastanawialiśmy się czy to nie floksy...myślę, że to takie kwiaty rosnące na różowo, które rosły kiedyś na łące, muszą zmienić miejsce, w zeszlym roku była tego 1 czy dwie sadzonki, w tym roku busz
Białe płótno - pomóżcie mi je pomalować ;) 11:10, 05 cze 2016

Do góry
Marti_01 napisał(a)
Hej Z tym bluszczem to szkoda, a bukszpany w takim razie pójdą do gruntu. Czy jeśli znajdę taki bukszpan kulisty na pniu to muszę zwrócić uwagę na wysokość pnia czy w tym przypadku nie muszę? Czytałam ostatnio, że zwracano na to uwagę przy kupowaniu drzewek szczepionych, a nie wiem czy takie bukszpany się szczepi czy nie... Chciałabym choć jednego cisa na pniu, ale w szkółkach w okolicy takich okazów nie mają, a w necie też nie znalazłam O trzmielinie tez pomyślałam, ale bardziej jako kulce między bukszpanami, żeby wypełnić luki.

Co do żywopłotu z cisów, to to meeega mi się podoba ale kosztować będzie swoje, więc pewnie na niego będę musiała poczekać :/

Co do wypełniaczy, to dzięki Tobie Kasiu dowiedziałam się co mam w ogrodzie Jasnotę mam, ale niestety nie za dobrze rośnie. Jest licha i ma kiepskie przyrosty. Mam też małą kępkę białych, bardzo niskich floksów i ślicznie kwitnie i szybko się rozrasta, więc może ją gdzieś zastosuję, ale nie wiem z czym mogłabym je połączyć, żeby nie przytłoczyły rabaty, poza tym coś wyższego, "pierzastego" też bym tam widziała, ale nie wiem co... może jakaś trawa? przetaczniki? nie wiem...

Lubię elementy stylu schabby w ogrodzie, więc możliwe, że jak znajdę ładne donice plastykowe to wykorzystam Twój patent

Wpadłam jeszcze na pomysł, żeby posadzić białe róże pod płotem przy furtce tak, żeby się pięły po nim i ożywiły wejście. Mam jednak obawy, czy podołam pielęgnacji, bo kompletnie się na nich nie znam, a nawet mi kiedyś przeszkadzały w ogrodach. Sama się teraz zaskoczyłam Poza tym jestem zachwycona judaszowcem kanadyjskim o purpurowych liściach i też mam w planie go w tym ogródku posadzić, żeby pięknie witał gości wiosenną porą.

Białe róże pnące- świetny pomysł. jestem oczarowana eden rose! mam ją pierwszy rok, wrzucę zdjęcia, jest cudowna.

Jasnota lubi półcien, floksy- u mnie kiepsko rosną, zanikają na zimę.Trudno u mnie znaleźć bukszpan na pniu, ale Marzenka go ma wiec pewnie gdzieś do dostania. Cis na pniu- drogi zdecydowanie, ale warto mieć.Może tujki na pniu po prostu- ja posadziłam w donicach przy wejściu i przezimowały, podobają mi się.
Swoje cisy kupowałam po 24 zł kopane, wczesną wiosną w castoramie. Mają je co roku, przynajmniej u mnie. Dorodne okazy w pobliskiej szkółce 60-80 cm maja po 45 zł.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:41, 03 cze 2016

Do góry
Irenko nawet nie wiesz jak się z Twoją opinią liczę, bardzo się cieszę, że Ci się spodobało w okół łubinów floksy, ale ta rabata będzie przerobiona bo tam będzie bacówka stawianakiedyś
Mój jest ten kawałek ogrodu 11:22, 03 cze 2016

Do góry
UlaB napisał(a)
ale kwietnie sie zrobiło tym razem Twoje roslinki wypzredziły moje Lilowce i - jesli dobrze widze - floksy jeszcze mi nie kwitną

moge sie zapisac na sadzonke tego bodziszka?

Oczywiście poczytam kiedy najlepiej dzielić.

Ten liliowiec jest bardzo wczesny. Kwitnie obficie ale krótko, później już tylko zdobią liście. Floksy? Nie, ostróżka, dopiero się rozkręca.
Mój jest ten kawałek ogrodu 10:33, 03 cze 2016

Do góry
ale kwietnie sie zrobiło tym razem Twoje roslinki wypzredziły moje Lilowce i - jesli dobrze widze - floksy jeszcze mi nie kwitną

aga_podlasie napisał(a)

moge sie zapisac na sadzonke tego bodziszka?
Ja i mój ogródek, a może ogród 08:15, 03 cze 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
powiem szczerze, że sama nie myslałam, że kanciki tak dopełnią wszystkiego - teraz z czystym sumieniem mogę je polecać do robienia - to taka kropeczka na "i" w rabatach

Bardzo się cieszę, że się podoba - szkoda tylko, że floksy już przekwitają, ale swoje 5 minut mają na początku

Ja to chyba mam inną odmianę floksów...w pełni kwitnienia
Ja i mój ogródek, a może ogród 07:13, 03 cze 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
floksy u stóp hakuro wygląda bajecznie Kańciki nadały elegancji.Kiedy u mnie będzie tak piknie Pozdrawiam
powiem szczerze, że sama nie myslałam, że kanciki tak dopełnią wszystkiego - teraz z czystym sumieniem mogę je polecać do robienia - to taka kropeczka na "i" w rabatach

Bardzo się cieszę, że się podoba - szkoda tylko, że floksy już przekwitają, ale swoje 5 minut mają na początku
Mój jest ten kawałek ogrodu 00:11, 03 cze 2016

Do góry
Mam 3 kwiatki, które są wspomnieniem z dzieciństwa. Takie, które zawsze były. To łubiny, floksy i goździki brodate. Te trzecie właśnie zaczynają kwitnąć. Co roku się rozsiewają i wędrują z miejsca na miejsce.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:38, 02 cze 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Między innym takie jarzmianki, jak w twojej buźce
Wszystkie (prawie) moje rabaty w tym miejscu są wizytówce, wystarczy prześledzić lato i jesień.

Na obecny ogród wykonywany mam irysy, peonie (istniejące), orliki ciemno i jasnoróżowe pełne, brązowe turzyce, Astilbe ciemnoburgundowe, floksy i Carex 'Everest' Pewnie jeszcze coś dokupię, a... jeszcze mam rozchodniki i jeżówki, żeby na potem coś było.

świetne zestawienie roślin będzie a pokażesz nam jak wyszła ta rabata?
Ja i mój ogródek, a może ogród 21:02, 02 cze 2016

Do góry
floksy u stóp hakuro wygląda bajecznie Kańciki nadały elegancji.Kiedy u mnie będzie tak piknie Pozdrawiam
Ja i mój ogródek, a może ogród 19:51, 02 cze 2016

Do góry
MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)
floksy u stóp wierzb Hakuro
poidełka dla ptaków w podobnym jak moje jedno stylu...

mega dopracowane kanciki

nad moimi kancikami to ja musze popracowac

Domi jak na to czas znajdujesz i to jeszcze przeciez działki masz sporo
ja nie wyrabiam przy mojej małej 9.5 arowej(jeszcze nie wpełni obsadzonej działce)

i nigdy nie jęczysz jak ja,że ciężko było itd itp
cały czas jesteś tak pogodna

A może ja już starzeję sie i ciężko mi staruszce
przestań gadać głupoty - starzejesz się dobry dowcip

jakoś staram się wszystko organizować, choć nie zawsze mi to wychodzi, a uwierz, że też jęczę - ale mimo wszystko dziękuję za tak miłe słowa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies