Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rewolucje w ogrodzie 18:03, 17 lut 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kule są za małe, posadź wielkie, okazałe, bo tych wcale nie widać. Dosadź bukszpany na pniu. Różnej wysokości.

Pozwoliłam sobie przenieść Danusi projekcik do siebie

Sezon 2017 u Hanusi 17:47, 17 lut 2017

Do góry
Edytko, Na dzień kota spodziewaj sie prtzesyłki dla Lenusi. Pozdrawiam

Moja bajka 17:04, 17 lut 2017
Do góry
Katkak napisał(a)
u mnie to już tradycja, że ciemierniki po zimie straszą. Wkrótce powycinam im te brzydkie liście i wyrosną nowe śliczne i błuszczące

u mnie to samo ....już się przyzwyczaiłam ...wczoraj nawet miałam zamysł wziąć sekator i je ogolić całkowicie....ale za dużo śniegu leżało jeszcze ...część ciemierników u mnie już ma paki kwiatowe ....ale ja czekam na pąki tych pełnych co kupiłam w zeszłym roku
...uDany ogród 16:49, 17 lut 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
jak posprzatam teraz to bede miala wiecej czasu dla ogrodu jak bedzzie lepsza pogoda

Chodz do mnie baranka zlodziejasza zobaczyc hihi

a fiolki niezwykle wcale, zwykle sa fioletowe i rosna na trawniku

Też racja, ja sprzątam non stop bo nigdy nie wiem czy nie zjawi się klient
Teraz niestety trochę się to obsunie, bo nieszczęśliwie pękła rura doprowadzająca wodę do domu i nim tego nie naprawimy muszę wstrzymać sprzedaż. Ziemia zamarznięta , nie wiem gdzie jest awaria a kopać trzeba ręcznie, bo koparka nie wjedzie
Jak nie urok to....

Widziałam Twoje baranki, cudne!

Fiołki bardzo lubię i właśnie znalazłam kolejnego w paski

Sezon 2017 u Hanusi 16:35, 17 lut 2017

Do góry
Twoje Edytko to z nasion masz, może jeszc ze w tym roku nie zakwitna wszystkie, ale już przyszłym, na 100% będą.

Tak, pierwszy spacer rekonesansowy do ogrodu koniecznie z pstrykaczem!
No i wtedy nie zabieram niczego tylko sekator i 2, 3 torebki nasion do wysiania /sałata, rzodkiewka i ew. dymkę/. Ciężko nie będzie!

Miłkowo - sezon 2016-2022 16:32, 17 lut 2017

Do góry
Milka napisał(a)

Paweł wklejam, co znalazłam.
Chcesz cedry? pamiętaj, rosną jak szalone, moje mają 6 lat, a wielkie, moim konary od spodu podcinam, aby róże miały miejsce.
20/2011- cedry libańskie

styczeń 2017
może w niedzielę zrobię świeże i ci pokażę
tu 2 widać, 3 nie, bo sa 3

Dziękuję za fotki To jednak dobrze że zamówiłem 3 sztuki
Ty masz cedry libańskie a ja zamówiłem cedry himalajskie niby podobne tępo wzrostu. Mają mieć około 120 cm wysokości ale się okaże jak będę je miał już w domu, oby były ładne. Dokupiłem też cypryśnika błotnego taki eksperyment. Warunki by miał u mnie idealne z racji że posadzę go na mocno podmokłym terenie Co do metasekwoi to też ją mam ma już około 5 lat ale tylko 180cm wysokości
Ogrodowe szaleństwo ... 16:17, 17 lut 2017

Do góry
zoja napisał(a)
zraszasz i utrzymujesz wilgotne podłoże w doniczce z kobeą?
ja zraszam wysiewy rano przed wyjściem do pracy i po powrocie - na początku to bardzo ważne żeby miały wilgoć i temperaturę jak w szklarni,
miałaś 'kapturek" z folii albo inne przykrycie? -ja odkrywam jak już siewki są z widcznymi dwoma 'skrzydełkami' i wyprostowane u Ciebie jeszcze teo nie widzę na zdjęciu...

hmmm... i skoro wysialaś za wczesnie może jej brakuje światła - spróbuj doświetlić lampką - ja uzywam zwykłych ledowych biurkowych (doświetlam z 2-3 godziny wieczorem)

-------
edit:
a przede wszystkim weź pod uwagę, że nasionka są różne - nie każde jest mocne - czasem mimo zrobienia wszystkiego idealnie i tak się nie udaje

Hmmm wczoraj kobea wygladala tak:

Jest szansa ze z tych dwoch nasionek cos bedzie
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 16:05, 17 lut 2017

Do góry
Akcencik wiosenny za oknem...aż chce się żyć

Rozkminiam tematy nawożenia wiosennego-bo to moja pierwsza wiosna świadomego posiadacza ogrodu
Wyczytałam u Polinki, żeby trawnik sypnąć Dolomitem. I teraz tak-nastawiałam się na Florovit uniwersalny-(w płynie?)
Żeby podpaść bukszpany i trawnik prysnąć.Czy ja dobrze kombinuję?
Co mam startowo zakupić?
Beskidzkie marzenie 15:55, 17 lut 2017

Do góry
Jakby ktos tesknil za zima...
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 15:51, 17 lut 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)

Baranek w najlepszej formie ale chyba nie wszystko jest ok, bo zlapalam go na kradziezy. Pociagnal dwa razy od mamy ale krotko i plecial do ciotek.

Jak mało ssie od mamy, to mama będzie też mało produkować. Popyt kieruje podażą W końcu mleko zaniknie całkiem.
Ogród w Malahide (Irlandia) 15:31, 17 lut 2017

Do góry
Pewnie kancikowania uczyli się u naszej Danusi
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 15:27, 17 lut 2017

Do góry

Baranek w najlepszej formie ale chyba nie wszystko jest ok, bo zlapalam go na kradziezy. Pociagnal dwa razy od mamy ale krotko i plecial do ciotek.

Tu widac jak kradnie, tylna czesc wyglada inaczej jak ta u mamy na gornym zdjeciu.

Mój mały ogródeczek :) 15:15, 17 lut 2017

Do góry
Na pocieszenie mały zakup

Moja "przyziemna" :) pasja 15:13, 17 lut 2017

Do góry
Robię od kilku dni porządek w zdjęciach i natknęłam się właśnie na zdjęcie z 2005 roku z mojego pobytu w Niemczech i co na nim zobaczyłam?

Wtedy chyba głównym obiektem zainteresowania była bugenvilla...

Ogród w remoncie 15:08, 17 lut 2017

Do góry
Asia ,ja nie chciałam Ci d.zawracać (na razie)bo mam trochę wyrzuty sumienia że poświęcasz mi tyle czasu.
Oczywiście jeśli nie jestem Ci jeszcze kulą u nogi to przesadzamy jak najbardziej

Tutaj tak jak sugerujesz niebieskiego iglaka wywalę ,kulka zostanie ale co do klonów
Ten szczepiony Flamingo nie pasuje tu kompletnie -wiem i chyba się go pozbędę bo przesadzić już nie dam chyba rady i gdzie?. Drugi Variegatum jest jeszcze mały i przyznaję się że mam ochotę go zostawić, może (na pewno)nie tutaj(gdzie?)ale powalczyłabym o niego. Wiem że nie polecany ale trudno
Ten bordowy klon ....no tego bym prędzej wywaliła bo jakoś słabo mi rośnie ,trochę zmarzł zeszłej zimy i jakiś taki goły.
Paprocie wywalam ,nie chcę ich już i koniec.

Ta tujka -kulka nie jest na nóżce aczkolwiek chyba dałoby się ją tak uformować. Azalie ok.

Tutaj te małe cyprysiki jak gdzieś wcisnę to przesadzę ,duży wyleci . Kaliny zostaną ,co najwyżej trzeba je odsunąć od siebie bo w kupie rosną . Pigwowce wylatują. Nie wiem co z tą kaliną Watanabe ,napewno ją zostawię ale czy tutaj, zobaczę.
Kolkwicja ma tam stanowczo za ciemno i albo ją przesadzę albo wyrzucę,jak nie znajdę miejsca.
...uDany ogród 15:08, 17 lut 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
Same rarytasy nam tu pokazujesz
Super, zes juz zdrowa.
U nas pada wiec przerwa ogrodowa dzis, w srodku psprzatam za to.

To zwykłe fiołki
Czuję się już znacznie lepiej to pewnie zasługa nadchodzącej wiosny.
U mnie też od kilku godzin pada, ale rano trochę podciągnęliśmy w ogrodzie
Nie mam ochoty sprzątać w domu...

Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:00, 17 lut 2017

Do góry
Aniaaa napisał(a)
Sylwia pytałaś u mnie wcześniej o tę umywalkę ogrodową a ja pominęłam Twój wpis i nie dałam odpowiedzi gdzie ją nabyłam.Info wysłałam na priv

Dziękuje Aniu zaraz idę czytać
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 14:59, 17 lut 2017

Do góry
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 14:59, 17 lut 2017

Do góry
Violu, sorry. Wyskoczyło mi 7 postów, wkleję tobie kilka wiosennych fotek

Moja codzienność - ogród Oli 14:40, 17 lut 2017

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
Świetny numer Donica będzie cudo! Kawki i słonka zazdroszczę, u nas już deszcz i szarzyzna. No ale mrozu mnie ma, więc nie narzekam.

numerek też lubię
donice użytkuję od wiosny 2015
dziś też bez słońca ale jest ciepło i śnieg topnieje

jakieś jesienne ujęcie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies