Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

makadamia 14:59, 06 kwi 2017

Trzy razy posta pisałam, zanim w końcu załapałam, że to co ja mam na myśli to staw, a oczka z hamakiem chyba nigdy nie pokazywałaś i zupełnie zapomniałam, że masz u siebie takie luksusy

Znowu byłaby wtopa
anka_ 15:12, 06 kwi 2017

Asiu staw mam, a oczko to narazie dół bez folii... kiedyś będzie... ale marzyć już można..
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
MAD 15:23, 06 kwi 2017

Oj wesoło tu u Ciebie. Ale jak Toszka na pokładzie to się wcale nie dziwię.
Fajne, klimatyczne miejsce u Ciebie!
AgataP 10:37, 07 kwi 2017

Kurcze normalnie się chowam ze wstydu - dla męża przewiduję tylko stary, wygodny fotel i zimne piwo - ale facetom dużo do szczęścia nie potrzeba
Pszczelarnia 10:41, 07 kwi 2017

makadamia napisał(a)
Kami - taki paradoks, prawda?

Monia - no podoba mi się ta inspirka, tylko boję się widoku gołych słupków. A może jednak zrobić w tym bluszczu jakieś kulkowisko? Coś w tym rodzaju:

Toszka

Piszesz o kulkowisku i wstawiasz stożka - jak to tak?

Makusia 11:10, 07 kwi 2017

AgataP napisał(a)
Kurcze normalnie się chowam ze wstydu - dla męża przewiduję tylko stary, wygodny fotel i zimne piwo - ale facetom dużo do szczęścia nie potrzeba

Lepszy stary, wygodny fotel i zimne piwko, niż widły
makadamia 11:54, 07 kwi 2017

Aniu - mnie tylko marzenia ratują od obłędu. Jak patrzę na to, co mam w domu, to czym prędzej uciekam na ogród

Madziu - u mnie "klimatycznie" a u Ciebie po prostu pięknie. Właśnie przeczesuję Twój wątek od samego początku

Agatko - zgadzam się z Makusią: jak dać facetowi do wyboru: stary fotel i piwo, czy nowy leżak i widły, to zawsze wybierze stary. Który ma tą dodatkową zaletę, że nie trzeba się martwić jak piwo się rozleje

Ewciu - ano tak, że termin "kulkowisko" traktuję umownie jako zgrupowanie różnych topiarów, niekoniecznie samych kulek.

Nie planowałam u siebie takiej ilości topiarów, chciałam bardziej naturalne nasadzenia, ale ostatnio wsiąkłam w nieczynny już niestety wątek Dominiki.
Doznałam na nim olśnienia, bo ona dokonała czegoś, co wydawało mi się niemożliwe: stworzyła udatne kompozycje kulek bukszpanowych ze zwykłymi, niestrzyżonymi iglakami i krzewami

Rytla 12:16, 07 kwi 2017

Mój weźmie widły, a piwo odda żonie.
Grzecznie lekarki słucha.
A ja nie chadzam do lekarzy, to się mogę źle prowadzić.
makadamia 12:20, 07 kwi 2017

A owa lekarka, to mu piwa zabraniała, a wideł nie?
Czy przypadkiem jej nie podpowiedziałaś wcześniej, jakie zalecenia ma eMowi dać?
Rytla 12:24, 07 kwi 2017

Zaleciła widły! znaczy ruch na świeżym powietrzu.
Powietrze czasem obornikiem skażone, a ruchu wciąż za mało...