Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Sezon 2017 u Hanusi 18:34, 30 mar 2017

Do góry
Elisko, To już krokusowy koniec. Teraz będą pierwiosnki!

Miłkowo - sezon 2016-2022 18:32, 30 mar 2017

Do góry
Twój ogród Irenko to zawsze duuużo przed wszystkimi. Swoisty mikroklimat robi niesamowitą robotę. Wiosna w pełni rozkwitu.

Fajny jęzor Susan pokazała...
Ogrodowe kreacje 18:22, 30 mar 2017

Do góry
Pojechałam po poidełko dla ptaków, a wróciłam z domkiem dla owadów też tak macie ?
Ogród, mydło i powidło. 18:20, 30 mar 2017

Do góry

Dziewczyny, czy to pustynnik? Zuzia mi tabliczki z podpisami powyciągała i nie jestem pewna gdzie co mam - dzieci są przesłodkie jak pomagają - a łubin w doniczce mi poprzebijała tabliczkami ale chyba odbija .

Ogród, mydło i powidło. 18:11, 30 mar 2017

Do góry
UlaB napisał(a)
Bardzo dziękuję za odpowiedz.
Aloha ma kolce nieporównywalne z żadną różą jaką mam. Wiadomo, niektóre wieksze i wiecej, inne sa bardziej łaskawe dla ogrodnika, ale Aloha to potwór - wzrostem i kolcami. Wygląda na to, że Flammentanz rosnie podobna na wielkość.

Pieknie przyciety ten cyprysik Trzymam kciuki żeby Ci ładnie rósł i nie brązowiał. Wypatrzyłam w wizytówce barbulę - jak Ci się sprawuje? Świerka Rydala tez mam - kupowałam takie maleństwo ze 30cm, teraz sięga mi juz prawie do pasa. Swietny jest, mimo że to Abies, to mam nadzieje, ze jeszcze troche bedzie ładny Jak Twój sie sprawuje? Przycinmsz go czy rosnie swoim tempem? Wytworzył Ci juz przewodnik?

I jeszcze jedno pytanie - czy Sirocco Ci zimuje? Kupiłam ją w ubiegłym roku i wygląda na to, że po cięciu zaczyna u mnie wypuszczać - bardzo by mnie to cieszyło.

Cyprysik boulevard to piękny akcent kolorystyczny . Barbulę mam pierwszy rok, przypuszczam że przezimowała ale jeszcze nie daje znać. Sirocco też sadzona w zeszłym roku i nie wiem jeszcze jak się ma - moja jeszcze nie cięta. Rydal też zeszłoroczny maluch jeszcze.

rozark napisał(a)
pokaz proszę swój okaz cyprysika, muszę pomyśleć co z moim zrobić

Reniu w wizytówce jest na 4 stronie ale jeszcze tą fotkę znalazłam

Gocha napisał(a)
Kasiu i Kasiu WB ja kupowałam właśnie w L. w tamtym roku takie powojniki- było napisane Montana a zdjęcie kwiatów jasnoróżowych i białych i też myślałam że może rafi mi się Rubens a tu niestety kicha bo zaczął mi kwitnąć i to na fioletowo i to są te takie najzwyklejsze ciemnofioletowe silnie rosnące - takie ma Beatka na łuku przy wjeździe . Może Wy bedziecie miały więcej szczęścia

Myślałam, że jak już napisane że montana to któryś z tej grupy będzie a tu niekoniecznie , ja sobie 3 z tej grupy kupiłam (wysyłkowo) ale Rubensa akurat nie było a przydał by mi się.

gobasia napisał(a)
o masz ci!!!ciekawe co ja trafilam..okaże sie jeśli przezyły..na pudelku też były różowe

AsiaK_Z napisał(a)
Ja z kolei w zeszłym roku kupowałam powojniki w Janinie, Montana Urósł może z pół metra? przez cały sezon Teraz póki co nic się nie dzieje, ani nie marnieje ani nie rośnie. No chyba że już padł? Muszę zajrzeć do Gobasi, bo chyba kupowałyśmy w tym samym czasie

Ciekawe jak zimę zniosły, bo ja ciągle się obawiam o to jak te nasze zimy będą znosiły, może jak będą starsze to będą dawały radę ale o takie maluchy to trochę strach.

Troszkę fotek wiosennych

Miał być mix kolorów z Obi a tu same żółte :-
Sezon 2017 u Hanusi 18:08, 30 mar 2017

Do góry
Wczoraj padało ale mało, dziś miało nie padać ale jednak pokropiło, ciekawe czy weekend będzie do przyjęcia? Ja dzisiaj byłam w ogródku, Mam jeszcze dużo do zrobienia, ale już jutro, i w weekend pasuję, kiedyś trzeba zluzować.

Wszystkim wiernym zaglądajacym i wpisującym się serdeczne dzięki! Nie byłoby radości bez waszych odwiedzin! Krokusiki w deszczowy czas stulone

Mój mały zakątek :D 17:53, 30 mar 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
Mateuszu przywiodły mnie do ciebie szczecińskie krokusy... Wspaniały widok i świetne fotki. Kurczę dlaczego ja nigdy nie byłam w Szczecinie?....

Fantastyczne...

A teraz muszę na spokojnie poczytać, pozdrawiam...

Witam.
Fajnie że odwiedziłaś mnie.
Może nie mam super ogrodu jak większość forumowiczów ale zapraszam do oglądania

PS. Bardzo mi miło, że podobają ci się zdjęcia, to akurat jest cmentarz centralny, piękny park
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 17:52, 30 mar 2017

Do góry

Takie maluchy a jaki efekt w masie.. Piękny widok...
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 17:51, 30 mar 2017

Do góry
dzis kolejna luska przebita wyglada jak cebula, kora z kolejnych sukienek sie rozbiera

Mój mały zakątek :D 17:50, 30 mar 2017

Do góry
babka napisał(a)
Wróciłam.
Pokazałeś nam coś pięknego, nigdy nie widziałam krokusów w takiej masie... jest ich srylion srylionów !! Cudne widowisko, napatrzeć się nie mogę !! I do tego piękne ujęcia, Twojego autorstwa są zdjęcia ?
Nigdy nie byłam w Szczecinie a widzę, że tam jest co podziwiać. Już sama aleja platanów robi nieziemskie wrażenie. Może trzeba ruszyć cztery litery i trochę pozwiedzać nasz piękny kraj (dopóki platany jeszcze rosną...)

To już takie co roczne widowisko i chyba każdego roku dosadzają te krokusy.
W tamtym roku ludzie robiąc sobie zdjęcia połowę zdeptali ale w tym roku jest sporo tabliczek i ludzie bardziej uważają. Miejmy nadzieję, że kultura jest coraz wyższa i już nie będą deptane

Jeśli chodzi o zdjęcia to tak, są moje. Nie wiem czy takie one znowu piękne ale staram się

Tak całe błonia po oku stronach maja 2 aleje platanów ( w sumie 4 rzędy) są stare bardzo ale ładne. Można je spotkać też na cmentarzu centralnym o którym pisałem chyba stronę albo dwie wcześniej.
Ale szczecin to nie tylko platany, jest tutaj bardzo dużo magnolii. Ogólnie w szczecinie jest bardzo dużo zieleni, właściwie to zajmuje ona połowę terenu miasta.

Mamy też tutaj najpiękniejszy budynek na świecie i najpiękniejszy budynek w Europie, które leża obok siebie.
Jak ktoś przyjedzie to zapewne ma co oglądać, chociaż dla mnie nie robi to aż takiego wrażenia bo większość miejsc kojarzę.

kilka zdjęć z tych miejsc wstawię

Centrum Dialogu Przełomy (budynek jest pod ziemią, lekko wystaje ponad teren a jego wygięty dach służy za plac miejski)

Filharmonia

zamek

odnowiona fasada urzędu miasta
Mój mały zakątek :D 17:41, 30 mar 2017

Do góry
Mateuszu przywiodły mnie do ciebie szczecińskie krokusy... Wspaniały widok i świetne fotki. Kurczę dlaczego ja nigdy nie byłam w Szczecinie?....

Fantastyczne...

A teraz muszę na spokojnie poczytać, pozdrawiam...
Komendówka 17:31, 30 mar 2017

Do góry
PJN się przypomina wraz z wiosną

Ogródek z futrzakami i kamieniami 17:30, 30 mar 2017

Do góry
Ewik napisał(a)
To nie ja zrobiłam. ..

hi hi hi
Słoneczny Ogród 17:28, 30 mar 2017

Do góry
Ledwo żyję, byłam znowu w Koninie po torf kwaśny do borówek ( z teściwą oczywiście), kupiłyśmy tyle roślin, że pełniutki samochód, jak te głupie.
Trafiłyśmy na promocję, więc dawaj!
I torfu kwaśnego braknie znowu i znowu trzeba będzie jechać, aż strach.
A miałam kupić i posadzić drzewa- to najważniejsze w planie.
Ziemia właśnie mi potrzebna do drzew i krzewów, no i traw na nowe miejsce.
Droga, którą likwiduję już wczoraj miała się poorać, ale nie było ziemi i odprawiłam traktorzystę.

Aniaaa a już widzę gdzie masz ten świerk, tam w rogu. No podoba mi się jego pokrój płaczący.
Deszcz mnie wygonił z ogrodu, ale 10 taczek rozsypałam na mniejszym trawniku i dosiałam trwę.
Teściowa za ciężka,żeby ją nosić

Aurelllia Nie myślałam nigdy, że tak będę się cieszyć z czarnej ziemi.

Monia81 Ziemia się przyda i pod kwiaty i na warzywnik, zawsze nosiłam z łąk we wiadrach.

ElzbietaFranka Berberysy malutkie, to nie będę cięła. Dwa Admiration i jeden Aurea i już posadzone. Żółty zgodnie z podpowiedzią ma parasol nad sobą płożącego jałowca.
Ziemia świeżutka, pachnąca.
Bez- Lilak

Bazie przekwitają już.

Komendówka 17:26, 30 mar 2017

Do góry
Szafirki kiedyś będą?

Komendówka 17:25, 30 mar 2017

Do góry

i zaczynają

Komendówka 17:23, 30 mar 2017

Do góry
Przekwitają

Komendówka 17:21, 30 mar 2017

Do góry

Komendówka 17:19, 30 mar 2017

Do góry
Troszkę wiosny i u mnie (z zeszłej niedzieli).

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies