Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:20, 07 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dzięki temu jestem na bieżąco, nawet z Sebkiem mamy ulubiony przebój To miłe wiedzieć że człowiek nie jest staromodny

Noooo

Mata przeciw chwastom 19:32, 07 paź 2012

Do góry
E no co Ty - ja swoje rabaty plewię raz na miesiąc, może nawet rzadziej - a na tej co mam ciurkadełko chwasty w ogóle nie wyrastają. Trzeba po prostu dobrze przygotować glebę pod nasadzenia.
a praca jest o wiele przyjemniejsza, bo możesz sobie zruszać glebę wokół roślin, wymieszać nawóz z ziemią ( jeśli stosujesz granulowany) i co najważniejsze sadzić i przesadzać ile chcesz.

Przeczytaj też ten artykuł
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/294-jak-pozbyc-sie-chwastow-w-ogrodzie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:16, 07 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
elat, nowe słowo!

A co to znaczy? Bo wyskoczyły mi instalacje i różne inne rzeczy
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:15, 07 paź 2012

Do góry
Martek napisał(a)
A ja muszę się przyznać,że intryguje mnie ta werbena czym sobie zasługuje na takie pochwały ...?

Mnie ilością kwiatów oraz tym, że jak zakwita w czerwcu czy lipcu to będzie kwitnąć do zimy - potem zostaną tylko główki z nasionami
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:13, 07 paź 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)
tak, Twoja werbena przecudna.ile ma lat?

Eeeeeeeee - lat? Tak wyglądały siewki posadzone 24 kwietnia tego roku

Kolorowy ogród na piasku 19:12, 07 paź 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

serce mi zadrżało...

Mi tak samo - to ma być październik?

Moje również... to już małe trzęsienie ziemi
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 18:21, 07 paź 2012

Do góry
Bardzo udane spotkanie Pozdrawiam Was serdecznie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:07, 07 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Który wolisz Irenko, w kapeluszu czy na łące?

Ten mi Sebek robił w programie u GabiKa, z profilu jest, dlatego i podoba mi się.

nie da się obu; kapelusz..zmiany na pozytywy, łąka ty..stawiam jednak na kapelusz
mój M. rzadko tu bywa, ale twój avatarek zrobił na nim ..wrażenie, tam jesteś całością
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:19, 07 paź 2012

Do góry
Który wolisz Irenko, w kapeluszu czy na łące?

Ten mi Sebek robił w programie u GabiKa, z profilu jest, dlatego i podoba mi się.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:02, 07 paź 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Cóż za zaszczyt mnie kopnął z tym awatarkiem

I vice versa
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:50, 07 paź 2012

Do góry
Cóż za zaszczyt mnie kopnął z tym awatarkiem W ogrodzie cudnie A mi się opadłe liście na trawniku nawet podobają - nie będę grabić jak w zeszłym roku kilka razy dziennie tylko zbierać kosiarką
Może sielski ogródek? 16:44, 07 paź 2012

Do góry
Ten kolor domku dość fajnie wygląda...Myślę, że to dobry pomysł z tym szarym kolorem - tylko lepszy były jaśniejszy niż ten na zdjęciu.

Sielski ogródek - w sumie fajny pomysł
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:33, 07 paź 2012

Do góry
Luuuuub w przyszłym roku będzie żywopłot z pacioreczników, a za dwa lata jak brabanty (co się wysiały) podrosną, to je tam wysadzę
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 14:13, 07 paź 2012

Do góry
Kasiu, Sebek, dzięki, że zaglądacie
Grzyby to totalne zaskoczenie, w ogóle na to nie liczyliśmy. Do pełni szczęścia brakuje mi tylko warzywnika, bo zioła już mam. Tylko muszę wymyśleć jakiś pomysł na warzywnik wertykalny, bo naprawdę już nie mam miejsca w ogrodzie na warzywa.
Wiem, że to fanaberia, ale nie mogliśmy się oprzeć tym donicom, a tam były znacznie tańsze Nawet 2 stożki bukszpanowe przytargałam, bo tam były tańsze niż w Polsce

Posadzone stożki bukszpanowe przy wejściu z trawiastych schodów ( po lewej) Trochę kiepskie zdjęcia, ale u nas wciąż pada i zachmurzenie.

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:12, 07 paź 2012

Do góry
Werbena przed sobą ma żywopłocik bukszpanowy ( kiedyś urośnie ) - po bokach jasnotę, rozchodniki okazałe i żurawki. Jednak ciągle myślę nad tłem - fajny byłby żywopłot bukowy lub z grabów chyba - będę myśleć nad tym zimą
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:00, 07 paź 2012

Do góry
Jakiś ogólnopolski dzień leniucha? bo ja też...
Sebek, werbena cudo, tylko jakaś samotna?
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 13:54, 07 paź 2012

Do góry
Przepiękne te donice - ale drogie jak cholera Wolę sobie wmawiać, że ceramiczne też są piękne
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 13:35, 07 paź 2012

Do góry
Słusznie, Sebek, ten półkolisty kształt właściwie do niczego nie nawiązuje.
Ono było nawet przez krótki czas ostrołukowe (!). Z cisowym żywopłotem zrobiłam rzecz straszną, jak zbiorę wystarczająco dużo odwagi, to pokażę.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:34, 07 paź 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Psiaki śliczne A dzisiaj w kościele chodził taki śliczny, malutki kotek - tak fajnie się prześlizgiwał między ławkami, a potem poszedł przed główny ołtarz - pierwszy kot chrześcijanin jakiego spotkałem

jej, to ci dopiero wydarzenie! co go tam zagnało, czyzby był bezpański i szukał włąściciela wśród chrześcijan?

pasiaki dziękują za komplementa

Bingo - dowiedziałem się, że ktoś go porzucił ... Może go ktoś przygarnie....Ja mam dwa psy i bałbym się o jego życie - bo owczarek to by go połknął na raz....

ot okrutnicy, porzucić kotka! wiem, że owczarek w mig by mu krzywdę zrobił, u mnie to samo i mimo, że uwielbiam koty..nie mam ich, z tego powodu!

liczę, że jak wylądował prawie na ołtarzu..ktoś go przygarnie..prawie boski kot!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:18, 07 paź 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
No dzisiaj to jest okropnie Cały czas leje - dobry powód, żeby zostać w domu Przynajmniej z biurka mam śliczny widok na ubrane w złoto góry

ja też dziś cały dzień przesiedzę w domu nie zamierzam się nigdzie ruszać będę siedziała przed telewizorem, komputerem, zrobię porządek ze zdjęciami i będę wsuwać przepyszne ciasto drożdżowe ze śliwkami- jeszcze ciepłe dzień leniucha też jest czasem potrzebny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies