No i wczoraj nie wytrzymałam i po stresie zawodowym musiałam zajrzeć do ogrodniczego po drodze
Kupiłam dawno poszukiwanego klona Esk Sunset
Dotychczas spotykałam tylko nisko szczepione a ten ma 2m
Znalazłem taki produkt, komentarze OK, cena według mnie wysoka, ale trudno. Nic innego nie znalazłem, przekompostowana więc chyba OK, tak? Dopytuje żebym znowu jakiegoś błędu nie popełnił. Co myślicie? link do produktu
A wczoraj podjechałam do ogrodnika, miałam nadzieje na czyśćca Hummelo ale pani zrobiła duże oczy. Kupiłam więc przetacznika różowego. Jak rozpoznać czy to długolistny czy kłosowy?
Posadzę na bramowej, bo tam teraz nic nie kwitnie i smutno jest. Muszę je tylko podzielić, posadzę jesienią.
jakoś zawsze nie trafiam z odmiana a Ty mnie post factum zaskakujesz takimi cennymi radami ale dzięki za takie portrety roślin bo cenne dla potomności...
widze że kratke w końcu udalo sie usunac ... u mnie też jedna konstrukcja wyleciała bo drewno zbutwiało przy podstawie...ale mi pomogła jedna burza i wywaliła za mnie
pokażę Wam, co się dzieje w tym roku przy moim tarasie. Ponieważ usunęłam jedno winogrono, zrobiło się trochę jaśniej i zostało miejsce na róże. Najpierw wsadziłam tam wcześniej kupioną Jaśminę, potem dosadziłam tam Wollerton Old Hall. Zamarzyło mi się, by przy tym tarasie pachniało, wiec poupychałam limonkowe tytonie. A później już poooleciało- tzn wylądowała tam cała masa jednorocznych - kwiatów i trawek też. Jednoroczne dopiero rozkwitają ale już mam tam wesołe miasteczko
I powiem Wam, że uwielbiam na to patrzeć