Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

vita 18:51, 15 mar 2024

Kontonaogrod napisał(a)
80 drzew owocowych. Na razie jestem przerażona bo muszę sie nauczyc je ciąć

Tujozy nie będzie, nie lubię tuj. Żywopłotów w zasadzie też nie, prócz odcinków grabowych na działce dookola domu zeby osłonić to I owo. Duza działka bez zywoplotow.

Od przodu bedzie wał ziemi zeby osłonić się od drogi trochę. Na tym czerwone derenie, za nimi serby. I potem uprawowo-użytkowa część. Zobaczymy jsk wyjdzie dzieki za dobre słowo

Rzucasz takimi liczbami A ten wał ziemi, on jest, czy będzie formowany? Chcesz zyskać dodatkowo pochyłe powierzchnie czy wszystko zamierzasz obsadzić dereniami? Zestaw czerwonych dereni i serbów pobudza wyobraźnię Jestem bardzo zaciekawiona
Kontonaogrod 18:51, 15 mar 2024

To będzie wyrównane - wał pod derenie

Z zewnątrz działki

Koleiny do wyrównania

Kontonaogrod 18:56, 15 mar 2024

vita napisał(a)

Rzucasz takimi liczbami A ten wał ziemi, on jest, czy będzie formowany? Chcesz zyskać dodatkowo pochyłe powierzchnie czy wszystko zamierzasz obsadzić dereniami? Zestaw czerwonych dereni i serbów pobudza wyobraźnię Jestem bardzo zaciekawiona

Mam za duzo ziemi w tym miejscu, a dodatkowe wygluszenie od drogi jest bardzo wskazane bo to obwodnica wsi. Ruch maly ale nie zerowy.

Czerwone pedy dereni na tle 150 serbów powinno wygladac okej

A na działce z domem nasadzenia mieszane, z większych rozmiarowo wiecej serbów I dereni I brzozy doorenbos
Kontonaogrod 19:01, 15 mar 2024

Plac budowy

Gięte pręty do zbrojenia

Fundamenty domu tu będą!

Kontonaogrod 19:03, 15 mar 2024

Magleska 21:58, 15 mar 2024

Dzieje się

ciemierniki masz przepiękne -taki śmietankowo-żółtawy rzucił mi się w oczy -pamiętasz ,jak się nazywa ?
Kordina 11:19, 16 mar 2024

Kontonaogrod napisał(a)
Plac budowy

No, no - powiem tylko ale kamień węgielny w postaci pudełka po papierosach już jest
Kontonaogrod 12:09, 16 mar 2024

Wybacz Magda nie wiem.

Kupilam je w centrum ogrodniczym w Lublinie u panj Joanny Kowslskiej I reklamowalam

Bo mi przyszly takie plugi ledwo po 1 listku właściwym...

W cenie normalnych ciemiernikow...

Mam reklamacje ale potwierdzenia zamowienia z nazwa odmian nie mam. 3 lata pozniej sa ladne. Jedyny plus ze odmiany jakie zamowilam a nie siewki czegokolwiek....

Bozenko pozdrawiam wlasnie tam jedziemy posprzatac, M bedzie kosil trawe
Kontonaogrod 15:26, 16 mar 2024

Czesc skoszona, głównie siano

Tu widać różnicę - siano skoszone, zielone jeszcze nie

Pas wzdluz ogrodzenia póki co musi wystarczyć

A ja ściółkowałam drzewka zrębkami. Woziłam je taczką. Prawie wszystkie mają teraz wiaderko zrębków dookola
Kontonaogrod 18:26, 16 mar 2024

Takie cuda sobie dziś kupiłam przy okazji odwiedzin u Rodziców. Brakuje mi tu targu z prawdziwego zdarzenia z rolnikami spezedającymi swoje płody I babciami z roślinkami z ogródka

Ciemne liscie I maja byc bylinowe te zwyczajne mam z nasion I sie same rozsiewaja, moze te tez zechca?

Posadzilam na rabacie w miejscu wykopanej werbeny, bo zanim bede na nowej działce miec miejsce na takie drobiazgi troche minie