Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:47, 30 paź 2012

Do góry
Ania-studio, Madżenka, Lena, Ewa, Ania asc, Gabi, Domi, Danusiu dziękuję za odwiedzinki i słowa wsparcia dla mojego "stylu" ogrodowego - jakikolwiek on jest, jakkolwiek go nazwać . Ważne, że ja się w nim dobrze czuję i jak pisała Anita miłe jest (aczkolwiek nie niezbędne) jeśli innym też się podoba
Buziole dla Was wszystkich moja Grupo Wsparcia
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:37, 30 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Może i ja nie jestem do końca normalna, ale te zdjęcia jak dla mnie przebijają wszystkie bajecznie ocukrowane roślinki w bukszpanowym
Jak ja uwielbiam takie klimaty! Bonsai, bukszpany, cisy, równiutko, geometrycznie! Miodzio, choć widać dopiero skrawek ogrodu Doczytałam, że zakończenie ogrodu wiosną - więcej fotek Danusiu, plisss
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:31, 29 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ale najśliczniejsze są kwiatostany hortensji "Phantom" w śniegu

Przecudne te hortensje - jak posypane cukrem pudrem! Mniam!
Zima zdecydowanie za wcześnie nas odwiedziła Mam nadzieję, że tylko wpadła na chwilkę We Wrocławiu (w mieście) jakieś nędzne resztki po sobotniej śnieżycy, a u nas na wsi wszystko przykryte białą warstwą - malowniczo to wygląda.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:36, 27 paź 2012

Do góry
Izo, Ewo, Aniu, Tess , Wieloszka, Gabi, Kasik, Irenko, An Tre, Baraga dziękuję za życzenia rocznicowe
Gosia i Hogata w tamtych czasach to w mojej dzielnicy uchodziłam za starą pannę wyszłam za mąż na V roku studiów jak to M mawia cel studiów zrealizowałam To były czasy
Julka zatem spóźnone ale szczere zyczenia Ci ślę
Sebek - poniosło Cię cHociaż medycyna robi takie postępy...
Ogród Dominiki 07:57, 27 paź 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Domi, Twój ogród zachwyca o każdej porze roku!!! PRAWDZIWE PIĘKNO!!!
Gratuluję sesji w Magnolii, choć uważam, że zmarnowali taki wspaniały materiał ucinając zdjęcia... Niemniej jednak i tak pozostaję wierną fanką!!! Jak Ty to robisz, że znajdujesz czas na ogród przy tylu obowiązkach macierzyńskich? No bo tak dopieszczonych rabatek i trawnika nie można mieć siedząc w domu z założonymi rękami Naprawdę podziwiam!

Dzięki Aga. No staram się nadrabiać w weekendy albo gdy Marta śpi w dzień.Z tym ostatnim jest jednak coraz gorzej, bo snu w dzień jest już coraz mniej. Jakoś jeszcze daję radę ogarnąć dziecko, dom i ogród. Zastanawiam się jednak czy dam radę przy dwójce dzieci....

Czy ja dobrze interpretuję ostatnie zdanie?????
A Magnolię kupiłam i wszystko obejrzałam piekne zdjęcia pieknego ogrodu, mam nadzieję, że z większą sesją w środku numeru Twój ogród też się pojawi

hihihihteż o ym pomyślałąm , ale nie brnełam w zapytania Dominiko mogę Ci powiedzieć, że dasz radę
Ogród Dominiki 07:47, 27 paź 2012

Do góry
Domi napisał(a)

Gratuluję sesji w Magnolii, choć uważam, że zmarnowali taki wspaniały materiał ucinając zdjęcia... Niemniej jednak i tak pozostaję wierną fanką!!! Jak Ty to robisz, że znajdujesz czas na ogród przy tylu obowiązkach macierzyńskich? No bo tak dopieszczonych rabatek i trawnika nie można mieć siedząc w domu z założonymi rękami Naprawdę podziwiam!

Dzięki Aga. No staram się nadrabiać w weekendy albo gdy Marta śpi w dzień.Z tym ostatnim jest jednak coraz gorzej, bo snu w dzień jest już coraz mniej. Jakoś jeszcze daję radę ogarnąć dziecko, dom i ogród. Zastanawiam się jednak czy dam radę przy dwójce dzieci....

Czy ja dobrze interpretuję ostatnie zdanie?????
A Magnolię kupiłam i wszystko obejrzałam piekne zdjęcia pieknego ogrodu, mam nadzieję, że z większą sesją w środku numeru Twój ogród też się pojawi
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 06:16, 27 paź 2012

Do góry
Aniu studio, jak to miło, że zajrzałaś dzięki za życzenia, a z szefostwem nie może byc inaczej, bo to cudowni ludzie już coś tam robię, ale póki co od cięcia jałowców sekatorem i piłą, drętwieją mi palce!!
Kasiu/Kindziu, dobre życzenia zawsze są o czasie a goście wspaniali, psy po prostu nie odpuszczały gości na krok!
Jula, fajnie, ze lubisz taki poczochrany ogród...rady Danusi wprowadzam w czyn, ale nie męczyłam Danusi ogrodem, tak się cieszyłam z wizyty
Kondziu, przy okazji wiesz, że Danusia zawsze odwiedza, jak ma po drodze i tyle spotkań zalicza, jak nikt
Aniu antre, Danusia doradza w subtelny sposób
Basiu, sama prawda i dzięki za nasiona, doszły
Karola, wizyta super jeśli mi Danusia nie radziła zaorania, to i tobie pewnie też nie
Kasik778, z tymi gazonami, to ciągle cos; dzieci też nie są zachwycone, ale juz aura nie sprzyja , więc muszą poczekac na lifting...a wizyta tak sie złozyła z imieninami
Anula, z takimi gośćmi nie może być inaczej i pogoda dopisała, jak na zamówienie
Izuś, ty zawsze podnosisz na duchu też kanny nie wykopałam, bo kwitną, oby nie za późno mi to poszło!
Ula, niespodzianki te miłe, zawsze cieszą myślę, że kiedyś ogród będzie wzorcowy, szkoda, że tak późno tu trafiłam, ale nie ma co narzekać
Grembosiu, witam cię u siebie i dziękuję za pochwały..tak, to świerki conica, jedna niebieska, a druga złota w okresie młodych przyrostów
Marzenko, Danusia potrafi ma talent i intuicję w ogrodzie
Basiu, ostatnio widziałyśmy sie u Ani; a zmiany sa nieustanne, taki wieczny ruch w ogrodzie
Madżenko, to fajnie, że na bieżąco jesteś, ale ty teraz w innej scenerii i baw sie dobrze
Martek, pozdrawiam, było radośnie, pogoda jak na zamówienie, a tematów pełno
Aniu monte, dzięki za zyczenia i cudny kwiat, a goście zawsze mile widziani
Grupo, ten wulkan energii przesadził, pisze z błędami, bo dłoń i palce bolą i drętwieją!! Danusia mimochodem wpadnie pewnie i do innych, jak zawsze
Ewalm, witaj u mnie i cieszę się, że mamy wspólnie mech, jest uroczy
Ewa, prawda, że super fotki
Mira, naładowana jak nie wiem co, i tak, pełne zrozumienie...na jednej fali
Ev, takie niespodzianki moga byc co tydzień, a jak bym miała takiego pomocnika, to w miesiąc ogród nie do poznania; ale robi sie brzydko, coś dziś o śniegu mówią, ja protestuję!
Wieloszka, ta fotka tez mnie zachwyca może nie rewolucje..ale zmiany tak
Eliza, tez pozdrawiam i postaram się z tymi zmianami, chociaż juz miałam wczoraj zagwozdkę!
Ewcia, chyba na wyrost do tej 100, ale co tam róża cudna; a mrozom mówimy stop!!!
Danusiu, czyli ma byc jeszcze ciepło i już
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 17:49, 26 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Mgła pięknie uchwycona Rewelacja...... ogród Domi.. tam mnie jeszcze nie było, a piszesz że pięknie..... kolejny ogród do podzwaniania i dołowania się

Aniu!!! Niemożliwe, żebyś nie znała OGRODU DOMI!!! Pięknie - to mało powiedziane, tam jest bosko!!! To dla mnie ogród nr 2, zaraz po bukszpanowym!

Nieźle, nieźle.... Wstąpiłam na Olimp....
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 17:48, 26 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Aga, mnie też jedna bukszpanowa obwódka zbrązowiała na jesień. Cały sezon była zielona i ładna. Inne są ok mimo, że wszędzie mam glinę. Popryskałam na grzyba i robala, no i czekam do przyszłego roku. Nie stawiałam na wilgoć, jako przyczynę tego stanu, bo mam ją pod brzozami, które spijają większość wody. Nie wiem co im jest. Zobaczymy...
Kule z bukszpanu podżera mi skorupik bukszpanowy (widoczne tarczki na listkach) i od tego żółkną plackowato.
Dotąd robiłam regularnie profilaktyczne opryski,a w tym roku odpuściłam i pozbierać się nie mogę.

Domi, wg IPO u mnie ciągle brak potasu... Tylko trudno temu zaradzić o tej porze roku. Jeszcze raz przyjrzę się uważniej bukszpanom, może też je coś podżera. A teraz jeszcze można robić opryski? Czym pryskasz profilaktycznie bukszpany? Z nowym sezonem też muszę zacząć, bo potem trudno się pozbierać - jak to trafnie ujęłaś A też nie sposób opryskać wszystko na wszystko Muszę wypracować własny plan profilaktyczny

Danusia zamieszczała gdzieś plan profilaktycznych oprysków bukszpanów. na cały rok z nazwami środków i terminami. Ja pryskam tym, co akurat jest najlepsze na większość występujacych problemów. Jedynie na przędziorka robię jakieś ekstra opryski. Teraz był Mospilan na robale, bo mi się na świerki mszyca świerkowa połasiła, a na grzyby Amistar (+Superam), ale temperatura spadła, więc trzeba poczytać czym można psikać przy niskich temperaturach.
Ogród Dominiki 14:09, 26 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:15, 26 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Piękna, fotka, piękne dziewczyny z pięknym ogrodem w tle!!! Irenko zazdraszczam gości No teraz to się już zupełnie nie dziwię, dlaczego nową rewolucję robisz
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:37, 26 paź 2012

Do góry
Doczytałam u Irenki, że wyjazdowa jesteś i to prywatnie, z M. świętować będziecie Gratulacje 20 rocznicy!!! Reminescencje jakieś będą Bawcie się dobrze
Ogród Magdalenka 17:17, 25 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Mam takie same bukszpany i cisy.

Ja też :/
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:31, 25 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Ja Twój ogród nazwałam sobie "prostokątnym ogrodem", jest tak harmonijny i uporządkowany. Nikt na O. nie ma takiego, no i to wszystko pasuje do jego wielkości. A green carpet zachwycający, tylko czemu on ma tyle kolców!

Dzięki Ula Choć ostatnio usłyszałam od mądrych ludzi (bynajmniej nie złośliwie), że na wsi ogród powinien być w stylu bardziej wiejskim, mniej formalnym, żeby lepiej wtapiał się w otaczający krajobraz. Mój jest w stylu miejskim, nie pasuje do otoczenia... No ale trudno, już go nie zmienię

...a czy TY masz dom kryty strzechą...???
...albo dom w stylu wiejskiej chaty...
...albo może przynajmniej dworkowy....
...ogród powinien przede wszystkim pasować i łączyć się ze stylem domu...potem krajobrazem...tak sobie myślę....głośno myślę....
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:26, 25 paź 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Zachwycający widok Fajnie, że masz taką przestrzeń i możesz tak mgłę uchwycić

...są takie ATUTY dużego ogrodu...
pozdrawiam małą ogrodniczkę...
Ogród w Alei Lipowej... 21:41, 24 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Nie tylko pooglądałam pismo obrazkowe, ale nawet poczytałam Pięęęękne kolory jesieni u Ciebie - i hortensje i żurawki i hosty - u mnie wszystko już zbrązowiałe, hosty poobcinane, szałwia też. A ta aleja lipowa - mmmm...... dalej mnie zachwyca, jak za dawnych lat.
Po zdjęciach tej rabaty z małymi tujkami w tle widać, jak wszystko rośnie! Przecież te tuje i klonik są minimum 3 razy większe! Niesamowite - w rok!
No i nie mogę nie zachwycić się dekoracjami, które robisz! Podziwiam i talent i to, że znajdujesz czas na tworzenie takich aranżacji!

O tak aleja jest fajna, jeszcze muszę zrobić zdjęcia bez mgły.

Cieszę się że mam zdjęcia , bo można porównać. Klonik niestety muszę chyba stamtąd przesadzić ale nie wiem gdzie
I dziękuję za dekoracje
Metamorfozy ogrodowe 12:46, 24 paź 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)
Marzenko nic dodać nic ująć...i pomyśleć, że to Ty "tymi ręcami"

Dołączam się i staję w jednym rzędzie z tymi kłaniającymi się ludkami Julity
Kubusiowo 08:39, 24 paź 2012

Do góry
Cudne fotki z Kubusiowa, cudne, cudne!!! Takie to małe, brzydkie i nielubiane, a taką koronkową robótkę wykonuje
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:28, 24 paź 2012

Do góry
Aga, ja też gratuluję i też trzymam kciuki!
Park piękny, teraz bajecznie kolorowy, więc widoki masz niesamowite! Aż trudno uwierzyć, że drzewa tak szybko rosną - i to z malusich patyczków!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:13, 23 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Aniu, cytuję Ci wpis Myszorka u mnie, ku pokrzepieniu serca, podniesienia na duchu w kwestii żółknących bukszpanów - mi pomogło

Bukszpanem raczej bym się nie martwiła, że podbrązowiał. Jeśli to tegoroczne nasadzenie, to prawdopodobnie liznęło go najpierw słońce,a ostatnio przymrozek. Na otwartej przestrzeni wszystkie pionierskie nasadzenia mają niestety bardzo ciężko.
W zeszłym roku część moich cisów i połowa bukszpanu była rudawo-brązowa. Teraz śladu nie ma.

Pozdrawiam!

Aguś wyczytałam to dzisiaj u Ciebie rano, ale nie zdążyłam skrobnąć. Dzięki za pamięć bo mnie równiez denerwują te 'pomarańcze'
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies