Danusiu śnieg nas zaskoczył nieco, ale za takie widoki to można duszę oddać tulipanowiec piękny, doczytałam, że ma dość długo liście, zastanowię się, czy gdzieś u mnie znajdzie miejsce
Ale najśliczniejsze są kwiatostany hortensji "Phantom" w śniegu
Przecudne te hortensje - jak posypane cukrem pudrem! Mniam!
Zima zdecydowanie za wcześnie nas odwiedziła Mam nadzieję, że tylko wpadła na chwilkę We Wrocławiu (w mieście) jakieś nędzne resztki po sobotniej śnieżycy, a u nas na wsi wszystko przykryte białą warstwą - malowniczo to wygląda.
Danusiu, wiedziałam, że znajdę u Ciebie takie super ujęcia! Róż i biel, piękne połączenie na hortensji. Widok z bulaja zachwycający, sprytnie wymyśliliście to okno
Daniusiu, trochę panikuję, bo snieg sniegiem, ale u mnie było w nocy minus 9 stopni
Czy powinnam już jakoś okryć rośliny? Choćby przejściowo, na teraz?
Może z lisci zrobić kopczyki?
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Ta hortensja w śniegu prześliczna
ale niech się ociepla, ponoć i na +16..tak mówią
doczytałam o jakiś ślicznych nowych goździkach i myślałam, ze są fotki...a tu nic, ale pewnie będą
u nas mróz i straty roślinne, ale cóż
miłego dzionka
Zdjęcia powalające, co jeszcze nasza czarodziejka potrafi wyczarować z tego ogrodu,
nawet najstarsi górale nie wiedzą a co dopiero taki malutki początkujący ogrodnik
pozdrawiam
Ta hortensja w śniegu prześliczna
ale niech się ociepla, ponoć i na +16..tak mówią
doczytałam o jakiś ślicznych nowych goździkach i myślałam, ze są fotki...a tu nic, ale pewnie będą
u nas mróz i straty roślinne, ale cóż
miłego dzionka
Irenuś, wolałam kupić te chryzantemki Twoje niż nowe goździki, ale następny zakup - koniecznie jak będą, pokażę je bo były niesamowite.
Po hortensji już koloru ani widu ani słychu... pewnie będzie brązowa.
moje położył śnieg, ten mokry, a w nocy ponoć -10, to się nie podniosą i połamało trochę okazów, pewnie na wiosnę dodatkowe zmiany;
ta chryzantema nadal stoi, a już drugi tydzień leci; u ciebie w domu musi wyglądać przepięknie
to czekam zawsze ciekawe okazy wyszukujesz, ale przy tej pogodzie podnosi to na duchu