Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:15, 17 kwi 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Piękne magnolie pokazałaś! Szkoda, że rustica rubra taka obszerna rośnie - nie zmieści mi się w planowane na magnolię miejsce

Kasiu udana magnolia w ogrodzie może być również przycinana, każda cieszy jeśli tylko kwitnie udanie co roku
Jak to nie masz jeszcze magnolii w ogrodzie?

Ogród w remoncie 21:05, 17 kwi 2019

Do góry
Znalezisko super. Jedna rabata u Ciebie to chyba jak moje wszystkie razem. Daleka jestem od doradzania, bo tu same tęgie głowy myślą ale jak chcesz te perowskie i duże rozplenice to może hortensje inne, o sztywnych łodygach i ażurowych kwiatostanach i puścić je wyżej.
Magnolia piękna. Pozdrawiam Asiu.
W kamiennym kręgu od początku 20:58, 17 kwi 2019

Do góry
Małgosiu, Jolu, Alu, Basiu, Agatko, IzaBelo, Aganiu, Dorotko, bardzo Wam dziękuję za życzenia
Okazja miała kolor rubinowy
Trzeba jednak powrócić do codzienności
W ogrodzie susza i nocne przymrozki. Moja magnolia chyba w ogóle nie zakwitnie, bo pąki jej sczerniały. Hortensje ogrodowe przykryłam za późno i pierwszej nocy przymroziło listki.
Życie ogrodowe jednak trwa dalej

Ogród w remoncie 20:51, 17 kwi 2019

Do góry
O kurde, ja tu nie mogę wchodzić, zawału dostanę od wielkości Twoich rabat!!!

U mnie małe hortki - bobo, bombshell i little lime rosną tak do kolana. Zarówno normalne perowskie jak i normalne rozplenice zjedzą je na śniadanie.

Aaaa, cudna magnolia!!!
Ogród w remoncie 20:44, 17 kwi 2019

Do góry
Magnolia trochę liźnięta mrozem ale i tak ją lubię

I sesja Pissardii

Działeczka Asi :) 16:41, 17 kwi 2019

Do góry
asiak napisał(a)
I z zeszłego roku

Cudownie i magnolia ślicznie rozkrzewiona
Ogród na tle lasu malowany 15:43, 17 kwi 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Witam się i ja, też mam widok na Babią Górę, z jakiej strony Krakowa jesteś? Podobnie walczę jak Ty
trochę dłużej i jak na razie wytrwałam, Magda z tego co widzę wytrwała z Ciebie osóbka..dasz radę

Magnolia u Ciebie to jedna z pośrednich czyli Soulanegana jakaś tam

Z mojego doświadczenia jak masz floksy szydlaste, zamiast żagwinu od razu
zrezygnuj z rh, ja wszystkie musiałam eksmitować, nie rosły z trudem radzą sobie azalie, jeśli magnolie
rosną to klony też będą...oczywiście jak lubisz
To są moje pierwsze spostrzeżenia i tylko sugestie...powodzenia w nowych falujących nasadzeniach

Pozdrawiam

Witam serdecznie,

Mieszkamy w Gminie Mogilany, więc rzeczywiście mamy do siebie niedaleko
Co do różaneczników, to ja wiem, że nie jest im tu łatwo, ale uparta jestem, bo to jedne z moich ulubionych roślin i każdemu wymieniam ziemię przed wsadzeniem oraz staram się sadzić wyżej niż poziom gruntu. Do tej pory z 6 straciłam jednego, bo był w zagłębieniu i wiosną poprzedniego roku dokonał żywota. Pozostałe 5 w miarę sobie radzi. W tym roku dokupiłam jeszcze 3...No nic nie poradzę, muszą się ze mną mordować, miłość nie wybiera
Jeśli chodzi o klony to obecnie nie mam dla nich dobrego miejsca, ale kiedyś pewnie się znajdzie Dzięki za wszystkie sugestie! Właśnie po takie sugestie założyłam wątek. A teraz idę czytać o Twoim ogrodzie
Ogród na tle lasu malowany 12:58, 17 kwi 2019

Do góry
Witam się i ja, też mam widok na Babią Górę, z jakiej strony Krakowa jesteś? Podobnie walczę jak Ty
trochę dłużej i jak na razie wytrwałam, Magda z tego co widzę wytrwała z Ciebie osóbka..dasz radę

Magnolia u Ciebie to jedna z pośrednich czyli Soulanegana jakaś tam

Z mojego doświadczenia jak masz floksy szydlaste, zamiast żagwinu od razu
zrezygnuj z rh, ja wszystkie musiałam eksmitować, nie rosły z trudem radzą sobie azalie, jeśli magnolie
rosną to klony też będą...oczywiście jak lubisz
To są moje pierwsze spostrzeżenia i tylko sugestie...powodzenia w nowych falujących nasadzeniach

Pozdrawiam
Małymi krokami-Ogród Wioli 11:31, 17 kwi 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
I takie tam

Magnolia już prawie...

Cudna ta rabata. dzięki Tobie i tej rabacie klaruje mi się pomysł na moją, ale z białym bzem i zamiast kulek bukszpanowych wrzucę tujki danica lub hoseri :_)
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:05, 17 kwi 2019

Do góry

Magnolia Susan już wkrótce rozchyli pąki

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:25, 17 kwi 2019

Do góry
Magnolia pośrednia Rustica Rubra

Magnolia Galaxy

Magnolia Genie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:48, 16 kwi 2019

Do góry
paradas napisał(a)
Uwielbiam takie zdjęcia gdzie jest tak sennie, deszczowo. Mają swój klimat, a zwłaszcza z tymi elementami różowo-białymi na Twoich wyrośniętych magnoliach
W weekend jechałem przez ulice gdzie co 2 dom miał właśnie magnolię. Piękne to było, jednak chyba były dużo starsze bo pień był ogromny a korona się zaczynała od 2 metrów nad ziemią. Chyba że to jakaś odmiana? Chciałbym takie drzewo magnoliowe mieć ale z tych odmian które ja mam to chyba tylko krzaki rosną.

Też uwielbiam takie klimaty rośliny we mgle muśnięte porannym deszczem
akurat miałam szczęście uchwycić magnolie w obiektywie

Magnolie pośrednie rosną na duże drzewka i magnolia Galaxy rośnie szybko i to już spore drzewko, tak naprawdę dopiero się rozkręca
Ogród z wilkiem zamkn. 21:19, 16 kwi 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Madziu cudnie jak zawsze piekna magnolia skrzynie tez mi sie podobaja a w nich gesto tulipanow ❤

Kasiu dziękujęęęęęęę

Ogród z wilkiem zamkn. 21:04, 16 kwi 2019

Do góry
Madziu cudnie jak zawsze piekna magnolia skrzynie tez mi sie podobaja a w nich gesto tulipanow ❤
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:01, 16 kwi 2019

Do góry
ewsyg napisał(a)
Dorotko, dekoracje jak zwykle bardzo gustowne. Magnolia mega piękna. U mnie też narcyzy nie chcą rosnąć. Tulipanów z roku na rok coraz mniej. Placyk zawsze się przyda, będzie gdzie kawusie wypić i przybrązowić ciałko.
Pozdrawiam świątecznie
Dziękuję za miłe słowa Mam jedne tulipany fioletowe pełne, których co rok jest więcej, ale nie mam pojęcia jaka nazwa. Oby nie zapeszyć, bo u sąsiadki wczoraj nornice pozjadały cebulki, a tulipany zwiędły.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:49, 16 kwi 2019

Do góry
yolka napisał(a)
Jak Twój ogród przetrzymał przymrozki? u mnie magnolie dostały po płatkach
Jolu na razie trudno ocenić, ale jak coś mróz zniszczył to nie ma rady chociaż na pewno szkoda. Moja magnolia jeszcze nie kwitnie

Obrazki z ogrodu wczoraj

Ogród, mydło i powidło. 18:17, 16 kwi 2019

Do góry
Kasiu, moja córka mówi mi że pod UW posadzono cudne drzewko, które ma kwiaty większe od dłoni. Mówię że to pewno jakaś magnolia.
Dzisiaj jestem u Ciebie i widzę Twoją, sprawdzam jak kwitnie i myślę że to właśnie tę posadzono
Czekam na jej pełen rozkwit, czytam o nowej którą kupiłaś,i jestem jedną i drugą zauroczona. Kupowałaś ją w necie czy na żywo? Cudny ma kolor i kształt kwiatu ta felix jury, zresztą Lolanthe też. To chyba najpiękniejsze magnolki jakie widziałam.
Czy one pachną? Należą do tych kwitnących wcześniej?
Małymi krokami-Ogród Wioli 17:39, 16 kwi 2019

Do góry
I takie tam

Magnolia już prawie...
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:19, 16 kwi 2019

Do góry
Dorotko, dekoracje jak zwykle bardzo gustowne. Magnolia mega piękna. U mnie też narcyzy nie chcą rosnąć. Tulipanów z roku na rok coraz mniej. Placyk zawsze się przyda, będzie gdzie kawusie wypić i przybrązowić ciałko.
Pozdrawiam świątecznie
W moim małym ogródeczku - Dorota 10:43, 16 kwi 2019

Do góry
paradas napisał(a)
Pierwsze spojrzenie i myślałem że będzie jakieś oczko czy fontanna.
Pracy sporo ale latem będzie pięknie.
W jakim miejscu masz posadzoną magnolię? Dużo jest tam światła podczas dnia? Możesz jakoś oszacować wysokość krzewu?
Magnolia rośnie w pełnym słońcu od rana do wieczora. Potrafi urosnąć na prawdę wielka. U moich rodziców to duże drzewo. Moja jest ukorzeniona przez tatę z tej wielkiej i ma około 2 m wysokości. W tej chwili moja wygląda bardzo delikatnie, ale u rodziców podcinają jej dolne gałęzie.
Mam takie zdjęcie z przed kilku dni.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies