Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 20:45, 12 maj 2019

UrsaMaior napisał(a)

China Town

No dzięki Oto one, jeszcze z szafirkami się załapały.

Zana 20:46, 12 maj 2019

AngelikaX napisał(a)
Oczywiście fotki pierwsza klasa mają jakiś taki nieokreślony klimat w sobie

Cmok. Dla Ciebie tulipany rozmyte strugami wody ze zraszaczy.

asiak 20:50, 12 maj 2019

Anulka długo masz te tulipanki China Town? Śliczne są, muszę upolować na jesieni
Zana 20:51, 12 maj 2019

Kasya napisał(a)
No śliczne foteczki
Nie podmarzla ci magnolia ? Moja mocno ucierpiała dzisiaj, i kwiaty i liście

Nie, nie podmarzła nic a nic. Może u mnie nie było przymorzków. Inna krzywda jej się stała - przewróciła się bidula i tak leżała sobie nie wiem jak długo. Na szczęście nic jej się nie stało, ale serce mi na chwilę stanęło. Cały czas nieposadzona, trochę lepiej ją przydołowałam.

Trompenburg ślicznie w tym roku wygląda

mrokasia 20:56, 12 maj 2019

Widok Twojego bajzlownika po płotem koi moje serce .
Reszta zdjęć za to pasie moje oczy .

Czytam, że odchorowałaś długi zimny weekend majowy. Ja też, niestety.
Tawułka od Ciebie wciąż w torbie. Ale rośnie .
Zana 20:57, 12 maj 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
No pięknie, proszę Pani. I baardzo ciekawi mnie ta żółto-biała rabata, oj bardzo. Bo ja żółte NARAZIE lubię tylko liście Ale mam obawy, że moje gusty zaczynają skręcać w niebezpieczne tereny...
U mnie podmarzło mini kiwi, aż mi żal, bo pierwszy raz ma zawiązane owocki, zobaczymy, czy coś z niego będzie w tym roku. I oregano chyba dostało po nosie, aż się zdziwiłam.
Anulko, może mi podpowiesz, niektóre moje kulki cisowe mają takie żółto-pomarańczowe przyrosty, a nie takie żywozielone jak u Ciebie. Zastanawiam się, czy im czegoś brakuje, czy jakiś grzyb...

A ja właśnie mam odwrót od żółtych liści. Przynajmniej NARAZIE. Też jestem ciekawa jak ta rabata będzie wyglądała jak rozkwitnie, ale już mam jakieś przeczucie, że bez przesadzania się nie obejdzie.
O kulkach dziewczyny Ci napisały, ja się na ich przyrostach kompletnie nie znam, przy okazji skorzystałam. No i zaczęłam się zastanawiać z jakiego cisa te moje kulki bo mają zieloniutkie przyrosty, a przecież kulek nie robi się chyba z Wojtków albo Fastigiata, hmmmm...

Szafirki w brylantach

Zana 21:00, 12 maj 2019

inka74 napisał(a)
tia, a ja moje języczki oddałam. Wiecznie ślimaki mi je zjadały. Trzeba było mówić...

Ale Przewalskiego? Ich chyba ślimaki nie żrą, żrą namiętnie jezyczki pomarańczowe. Nie słyszałam, że masz do oddania.

April 21:00, 12 maj 2019

O rety, to ostatnie zdjęcie, magiczne. Szkoda że do mnie nie przyjeżdżasz z aparatem. Może polubiłabym swój ogródek bo na razie ogarnia mnie lekkie zniechęcenie. Pewnie przez bolący kręgosłup
asiak 21:03, 12 maj 2019

Zana napisał(a)

Szafirki w brylantach

Tobie to i brylanty rosną w ogrodzie
Piękne widoczki
Zana 21:05, 12 maj 2019

Gosiek33 napisał(a)
Języczka Przewalskiego piękna, tylko wielka rośnie. Posadziłam mniejszą - Britt Marie, rośnie w słońcu i daje piękną ciemną plamę liści - kwiaty ma lekko pomarańczowe. Niestety ślimaki ją wielbią. Jednak nawet podziurawione stanowią ładny akcent w ogrodzie. Może wezmę się za jakieś opryski ekologiczne w tym miejscu.
Zauważyłam, że ślimaki zimują w ziemi i najmocniej okupują miejsce z którego wylazły

Właśnie mi chodziło o to, żeby była wysoka. Ona ma piękne strzeliste kwiatostany i kwitnie w lipcu, wcześniej niż Twoja. Ona ma się zgrać z białymi tawułkami. Języczkę pomarańczową też mam, ma cudne liście. U mnie ślimaków raczej nie widać a mimo to co roku liście są w dziurach.