Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród do odnowy 10:13, 14 paź 2016

Do góry

kolejny marcinek, bardziej w fiolet wpadający, dopiero zestawiony z niebieskim w obiektywie, trochę się różni, w realu zdecydowanie mocniejszy fiolet

Gruszka już wiem czemu Twój dereń sibrica tak pięknie się przebarwił jesienią a mój nie

dereń biały sibrica variegata

teraz i u mnie będzie kolory zmieniał na fotce razem z Ivory Halo. Trzmielina pogubiła liście

Fotergilla na razie na żółto się zmienia, kiedy wejdzie w swoje zwykłe ogniste kolory?

pomimo przymrozków ten malutki marcinek pokazuje coraz więcej kwiatków

i bocznolistny nie obraził się na wsadzenie do gruntu rozwijając coraz więcej kwiatków

Ogródek Iwony II 09:57, 14 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dla tego widoku pozwalamy winobluszczowi piąć się po domu. Jesienią połowę zdejmuję. Łatwo się odrywa i spada. Plotę z niego podkłady wianków

Tu, gdzie rynna, zdejmę całkowicie. Będzie tam podpora do róży New Dawn, której obelisk już nie wystarczy za rok. Rozepniemy go na ścianie, a winobluszcz w tym miejscu ujarzmię wiosną
wyglada obłędnie
Tu ma być ogród :) 09:45, 14 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
A tak wyglądają dziś.

wow jakie zmiany
W kamiennym kręgu od początku 09:40, 14 paź 2016

Do góry
GorAna napisał(a)
Astrowi płożącemu nadal brakuje słońca

dla mnie i tak wygląda super
Ogród w remoncie 09:33, 14 paź 2016

Do góry
I teraz tak:

Zasłonięcie garażu:
Nie podałaś odległości pomiędzy domem a garażem ale sądząc po zdjęciu, nie ma tam zbyt wiele miejsca. żeby zasłonić widok z okna, musiałabyś posadzić coś pod oknem - czyli zasłonić kompletnie okno. nie za bardzo widzę taką możliwość. jedyne co pozostaje, to jakoś poprawić wygląd tego garażu. Rozumiem, że większe prace nie wchodzą w rachubę, ale odmalować bramę i ściany można, nawet jeśli to tylko pudrowanie syfa. Pod ścianami zainstalować trejaże i rozpiąć na nich róże lub powojniki (tam jest jasno, prawda?), podsadzić bylinami i tyle.

Miejsce na picie kawy:
tutaj również mam problem, bo dużo rzeczy jest tu zrobionych i poprawianie czegokolwiek wiąże się ze znacznym nakładem pracy. po kilku zdjęciach trudno ocenić, co jest konieczne, a co nie. wydaje mi się jednak, że nie ma sensu inwestowanie wysiłku w tymczasową ławeczkę pod jabłonią. Ona tam co prawda przytulnie wygląda ale zaraz pod nogami ma to oczko i skarpę, które są odwrócone w drugą stronę i to robi wrażenie, że ta ławeczka jest tam wciśnięta na siłę. IMHO, lepiej wykorzystać miejsce przygotowane pod altankę - stamtąd będzie chyba lepszy widok na ogród. Nie musicie od razu budować tej altanki - wystarczy wyłożyć beton jakimś przyjemniejszym materiałem i przestawić tam po prostu ławeczkę. Jabłonkę i oczko połączyć w jedną dużą rabatę (powiększając skarpę i likwidując część tej rabatki zaznaczonej na fioletowo). Rabata ta powinna dać ładną oprawę dla oczka.

Propozycja pierwsza:

Na marginesie jeszcze dodam: dużo złego robi tutaj trawnik w opłakanym stanie. Widać że jest bardzo wydeptany w najbardziej uczęszczanych miejscach. Rozumiem, że są pewne "realia" ale jak kiedyś zbierzecie się do utwardzenia szlaków komunikacyjnych, to będzie dużo lepiej
W kamiennym kręgu od początku 09:32, 14 paź 2016

Do góry
GorAna napisał(a)
Astrowi płożącemu nadal brakuje słońca

Może i aster nie kwitnie, ale widok i tak śliczny. Pięknie Kamiennemu w jesiennej sukience
Tysiąc radości i utrapień 09:27, 14 paź 2016

Do góry

Tysiąc radości i utrapień 09:27, 14 paź 2016

Do góry

Tysiąc radości i utrapień 09:26, 14 paź 2016

Do góry
A tymczasem dziś pierwszy poważny przymrozek.

Z motyką na słońce 09:15, 14 paź 2016

Do góry
Teraz bonsai Marcina i Twoje drzewko są sobie równe

Aniu wybacz, może moje zachowanie nie jest adekwatne do sytuacji (tym bardziej po Twoim ostatnim Oświeceniu) ale ja tu leżę i ryczę ze śmiechu

Możesz mnie ochrzanić, wyżyć się na mnie, biorę wszystsko na klatę
Z zakupami ogrodowiskowymi, można powiedzieć, że ... pierwsze koty za płoty
Mój mały ogródeczek :) 09:09, 14 paź 2016

Do góry
Dziś rano mrozik pokazał szronik -2
Ogród z łezką II 09:00, 14 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasia, no wiesz
Można się ubawić

Za dużo czasu widocznie mają, to świntuszą Dzisiaj nie będą, bo pogoda do roboty ogrodowej się szykuje
Ogród w remoncie 08:49, 14 paź 2016

Do góry
Margerytko, naniosłam na plan strzałki, tak jak mi się wydaje że były robione zdjęcia. Sprawdź, czy nigdzie się nie pomyliłam.

Zdjęcia z pierwszego rzutu:

oraz z drugiego i trzeciego

Z motyką na słońce 08:43, 14 paź 2016

Do góry
W nocy do końca obleciało całe.

Z motyką na słońce 08:42, 14 paź 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Aniu, ale to chyba nie czekoladowa odmiana, a chyba taką zamawiałaś. Wygląda jak ta zwykła alibicja. Mam ją na rabacie. Jutro za dnia zerknę jaka teraz wygląda.

Gosiu, na kartonie niby czekoladowe.

Dżdżownice kalifornijskie 08:32, 14 paź 2016

Do góry
Dla mnie wybawieniem od wszelkich problemow okazal sie obornik. Daje pomiedzy niego resztki kuchenne, papier i liscie.To jednak dzdzownica, ktora naturalnie znajdzie sie w oborniku. Same odpadki z kuchni sa za wilgotne. Jezeli chce sie karmic tylko nimi, to pomiedzy nie trzeba dawac np podsuszone wlokno kokosowe. Na kompostowniku na dworzu nie ma takich problemow. Tam mozna wrzcuac wszystko jak leci. Choc ja zawsze kazdy kompostownik zamykam warstwa obornika.Im glebiej, tym ciemniej, bo obornik bardziej przerobiony. Im wyzej tym swiezszy.Tutaj profesjonalne hodowle kalifornijek karmia je obornikiem z luzerna. U mnie nie widac warzyw, wyczulam tylko kawalki owocow. 3 tygodnie temu wypelnilam pojemnik po brzegi swiezym wypelnieniem.

Od nowa ... na przekór wszystkim 08:32, 14 paź 2016

Do góry
- 4 dzisiaj

W Kruklandii 08:12, 14 paź 2016

Do góry
Wyglądam przez okno a tu taka niespodzianka

-3 jest teraz. To ile było wcześniej???
Ogród Loczka 08:11, 14 paź 2016

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)
Taką niespodziankę znalazłem

Łukasz gratki!!Lubię takie niespodzianki.
Tu ma być ogród :) 08:05, 14 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
A tak wyglądają dziś.

Piękna ewolucja rabaty!Ciężko uwierzyć, że to tylko jeden rok i ten zakątek wygląda tak pięknie!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies