A jakiego miscanta masz za hortkami?
Ja bym już teraz wysadziła hosty i rozmnożyła te żurawki, które tam rosną
W przyszłym roku będzie super jak hortki się wzmocnią tylko musisz im zafundować porządne cięcie wiosną
Jesień potrafi zauroczyć. Lubię ją nawet w pochmurne, wietrzne i deszczowe dni. Tylko o poranku tak jakoś trudniej się zebrać do kupy. Po drugiej kawie jest OK, a po trzeciej to już całkiem normalnie.
Róże Lovely Fairy i The Fairy wciąż mają mnóstwo pąków
Padający deszcz spodobał się roślinom na przedpłociu.
Na froncie wciąż są kolory. Bonica nie odpuszcza. Bardzo jestem zadowolona z jednorocznych begonii. Kosztują grosze, świetnie się rozrastają i kwitną od końca kwietnia. Na drugim zdjęciu widać je w tle za rozplenicami.
Zastanawiam się czy dać dwie czy trzy Nigry/ Pissardi i czy jak na główny widok z okna, czy nie za malo reprezentacyjnie. Jakoś nie jestem przekonana..
Może jeszcze legenda oprócz Nigr, hortensje, trzmielina żółta lub hakone i żurawki nawiązujące do koloru drzew. Z boku miskanty
Podpowiedzcie c zrobić żeby wyglądało to elegancko.
Widziałam, że objazd po kolejnych ogrodach robiłaś .
Gosiu zdjęcia rozchodników po lewej Black Beauty a po prawej Pikolette.
Tak jak rozmawiałyśmy Pikolette cały brązowy , Black Beauty ma jeszcze ładne kwiaty, ma też ciemniejsze liście.
Mam nadzieję, że po założeniu siatek pod klombami w przyszłym roku nie będę wyciągać takich ogryzków jak na poniższym zdjęciu. Zastanawiam się czy to sadzić w ogóle ?