I tak dla objaśnienia kolorów
- ciemna zieleń - to tuje ( większe kółka to te tuje wzdłuż ogrodzenia - tam już nic mi się nie uda wsadzić) mocno przycięte, bo tak się rozrosły, że weszły na 3/4 ścieżki.
- żółty - to forsycja w formie krzaka ( na razie w takiej formie

, bo już mnie korci żeby ją poddać stylizacji fryzjerskiej

stoi sobie w rogu i myślę żeby tam postawić pojemnik na kompostownik?? Nie wiem jak się sprawdzają takie pojemniki?
- czerwony - to kaliny koralowe i pod nie coś chce posadzić raczej z czasem będzie tam dużo cienia jak podrosną i to jest strona północna. Wsadzone były z zamiarem prowadzenia na krzaki żeby zasłonić do końca tą cześć od ulicy, ale jak zobaczyłam prowadzona na małe drzewko to wole taka wersję.
- pomarańczowy - to te nieszczęsne murki: ( beton obłożony płytkami, które po tych 20 latach odpadają i się rozsypują w ręku: ( no niestety na razie musza być
- szary tam na razie jest składowisko na wycięte tuje i z jednej strony rośnie zaniedbane winogrono, które z ogromną przyjemnością bym wykopała, ( no cóż na razie nie mogę, bo babcia uważa, że się większość suchych gałązek nagle chyba ożyje i za owocuje)
- różowy - 5 bzów ( lilaki), które już tam rosną, między nimi myślę żeby wsadzić magnolie, bo je uwielbiam

prowadzone na drzewko - ale czy to dobry pomysł?? To nie wiem do końca. Proszę doradźcie
Przed nimi rosną Rh a raczej pewnie wegetują ( mimo podlewania, nawożenia, raczej im słońce ostre przeszkadza) i chyba nie uda mi się rabata Rh + azalie z przodu przed Rh chce dać azalie wielkokwiatowe – na razie są 2 ( było więcej, ale się nie przyjęły albo kupiłam uschnięte, bo jedna z nich od 3 ledwo żywa). Chyba, że te bzy tak wykańczają te Rh i azalie??
No i ta wielka rabata chcę ją podzielić na 5 części
- niebieski - to te moje wymarzone oczko wodne, ale ono za kilka lat: ( ( tam cały czas ostre słońce)
1 - to rabaty półcieniowe i cieniowe ( część zachodnio - południowa)
2 - to rabaty półcieniowe i cieniowe ( część wschodnio - południowa)
3 - to rabata ostre słońce ( część północno - zachodnia)
4 - to rabata ostre słońce ( część północno - wschodnia)
5 - tu to wogle ostre słońce i chce te oczko wodne ( tuje kulki albo wszystkie do wycinki albo, co druga)