Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nieuporządkowana działeczka.

Nieuporządkowana działeczka.

paulina_wero... 18:53, 01 maj 2014

Wszystkim zaglądającym życzę udanego i ciepłego weekendu majowego.
asiach 00:12, 02 maj 2014

Pracy za Tobą mase. Na pociesznie też od rana pracowałam do 20. Ale obie mamy po kawłku za sobą
Wyjdzie, że nie jestem proekologiczna. Ale w taki strumień nie wierzę. Gdyby u ciebie pomogło to super. Ale ..... gdyby jednak nie to zadziałaj Decisem i po tym oprysu będzie dobrze
Pozdrawiam
Tusiala 10:19, 02 maj 2014

Dżdżownica gigant to prawdziwa rosówka. Ja się cieszę z każdej ale w ręce nie biorę bo dla mnie zbyt obrzydliwa
dajana 23:57, 02 maj 2014

Paulinko wklejam ci link z domkami dla biedronek możesz wykonać sama bądż kupić u Danusi http://sklep.ogrodowisko.pl/produkty/domek-dla-owadow-ddo-027
dajana 00:03, 03 maj 2014

Jesli chodzi o biedronki które opisywałaś to nie były nasze biedronki Nasze rodzime są pożyteczne i mają kolor czerwony z czarnymi kropkami. Wszystkie inne to paskudy, które nawet gryzą Te czarne to chińkie szkodniki które zjadają naszą rodzimą biedronkę Dobrze że ich już nie masz U mnie też były ogromna ich ilość ale tylko jeden sezon na szczęście .Taki domeczek to proste wykonanie poradzisz sobie bez problemu .Rozmieśc je w miejscu gdzie masz rosliny które atakują ci mszyce a one je załatwią w mig
paulina_wero... 13:41, 03 maj 2014

Tusiala napisał(a)
Dżdżownica gigant to prawdziwa rosówka. Ja się cieszę z każdej ale w ręce nie biorę bo dla mnie zbyt obrzydliwa

ja tylko w rekawiczkach, mój synek każda którą znajdzie weźmie i na kompostownik mówi, że do domku

a do dżdżownicy giganta następny gigant, ale już nie taki fajny co to jest? znalazłam to dziwo w ziemi

paulina_wero... 13:51, 03 maj 2014

dajana napisał(a)
Paulinko wklejam ci link z domkami dla biedronek możesz wykonać sama bądż kupić u Danusi http://sklep.ogrodowisko.pl/produkty/domek-dla-owadow-ddo-027

śliczne domki pewnie sama takie wykonam bo akurat pogoda pochmurna więc będe działać wielkie dzieki za link
paulina_wero... 14:01, 03 maj 2014

dajana napisał(a)
Jesli chodzi o biedronki które opisywałaś to nie były nasze biedronki Nasze rodzime są pożyteczne i mają kolor czerwony z czarnymi kropkami. Wszystkie inne to paskudy, które nawet gryzą Te czarne to chińkie szkodniki które zjadają naszą rodzimą biedronkę Dobrze że ich już nie masz U mnie też były ogromna ich ilość ale tylko jeden sezon na szczęście .Taki domeczek to proste wykonanie poradzisz sobie bez problemu .Rozmieśc je w miejscu gdzie masz rosliny które atakują ci mszyce a one je załatwią w mig

moja była biedronka o taka jak w linku i takie larwy jej miałam wszedzie
http://swiatmakrodotcom.wordpress.com/2012/07/10/biedronka-siedmiokropka-coccinella-septempunctata-boza-krowka/
ewakatowice 18:25, 03 maj 2014

przyszłam z rewizytą
masz przepiękny widok i dużą działką (godną pozazdroszczenia)
Dużo pracy za Tobą a i przed...

Najważniejsze, że masz gro ludzi, którzy są życzliwi, będą Ciebie kochana motywować, chwalić i poganiać do pracy.
A zapał niezbędny

Nie wiem, czy zwróciłaś uwagę ale ja to raczkuję w ogrodowisku.
barbara_kraj... 19:30, 03 maj 2014

Na tych trzech zdjęciach tłusty, dorodny pędrak- larwa chrabąszcza majowego - Szkodnik, podgryzający korzenie roślin.