Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zielona odskocznia 13:56, 13 lis 2016

Do góry

Zielona odskocznia 13:52, 13 lis 2016

Do góry
datę w aparacie muszę przestawić, przecież dzisiaj 13-yu
także zdjęcia z 13-tego, tak dla potomnych sprostowanie

Zielona odskocznia 13:48, 13 lis 2016

Do góry
Pierwszy śnieg w tym roku

Jak to wszystko ogarnąć? 13:16, 13 lis 2016

Do góry
I ja związałam moje miskanty ML. Wyglądają jak zbożowe snopki przed młócką. Miałam nawet pomocnika

Ogród Eli 13:15, 13 lis 2016

Do góry
Katkak, leon60,kasiek dzięki
asiak witam nowego gościa

i u mnie zima na całego

i zabawa na calego
Ogród i co dalej 13:01, 13 lis 2016

Do góry
Monka napisał(a)
moja praca uff
było

jest

Będzie cudnie napracowałaś się

Piesio wymiata
Mój ogród pod górkę... 12:48, 13 lis 2016

Do góry
I po świerkach
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:34, 13 lis 2016

Do góry
A teraz Gracilimus...Piątkowe, ranne podnoszenie rolety przywitało mnie takim widokiem za oknem...

Czasu na ogród teraz brak to i nie przeraziłam się widokiem Bardziej denerwuję się o rozszalunkowywanie betonów
Wzięłam miotłę, poszłam otrzepać i z braku czasu na wiązanie zostawiłam
takie położone.
W sobotę gracki ponownie powróciły do swojego pierwotnego położenia

Mój ogród pod górkę... 12:25, 13 lis 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Ścianę mogę pokazać, tylko na nowej konstrukcji stalowej leżą jeszcze na "tymczas" stare stopnie

Rewelacja!!! Kocham, uwielbiam i też takie kcem
Malutki pod lasem 12:20, 13 lis 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Dotarło i do mnie Sypie Dobrze, że wczoraj zdążyłam wykopać selery, pietruszkę i marchew. Trochę popracowałam przy warzywniku, kolejną alejkę między skrzyniami przygotowałam pod kamyczki i przykryłam matą. Canny i dalie jeszcze w ziemi, czasu mi nie starczyło, chyba jutro to zrobię przy świetle latarni. Najgorsze, że jeszcze mnóstwo roślin do zadołowania, a nie mam kiedy Zima w tym roku przyszła zdecydowania za szybko.

Brrrr.... Ładnie wygląda, ale tylko na zdjęciach i z za szyby okna. U mnie dla odmiany słonecznie, ale temperatura bliska zeru, więc przedwczorajszy śnieg ociąga się z topieniem. U mnie odwrotnie. Bulwiaste powykopywałam, ale za to buraczki, seler i marchew wciąż w warzywniku. Zwlekam z wyciąganiem, bo nie mam gdzie przechowywać. Znowu utknę w kuchni przy produkcji weków :/
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 12:19, 13 lis 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Czerwcowe róże na przekór śniegowej chmurze!
Może to jest nawet wbrew naturze? Dziękuję,
ja w różach ogromnie gustuję, a te przy murze
co rosną, te pnące, kwitną gdy je obserwuję!
Twoje są zachwycające i w różu, i w purpurze!
Haniu a ja dziękuję Ci za piękną rymowankę

NewLife w ogrodzie 12:15, 13 lis 2016

Do góry
Joku napisał(a)
Beata, myślę że twój ogród bez problemu pomieści te platany. Obojętnie jakie odmiany by to nie były.
Dzięki za głos "ZA". Mam nadzieję, że mój ogród jeszcze niejedno drzewo pomieści Chciałabym jeszcze kilka pojedynczych nasadzeń u siebie...No i zagajniczek z brzózek dalej aktualny.
Margo napisał(a)
Ale elegancko opalikowalaś platany, a my jak zwykle nic nie zrobiliśmy . Zimowa pogoda nie zachęca do takich prac, u nas na ogrodzie bałwanki się za to pojawiły
Rogaliki wyglądają mega apetycznie ...
Oj nie zachęca. Zmuszałam się z zaciśniętymi zębami. Zbieram siły na jutro, bo ostatni platan czeka na usztywnienie. Poza tym muszę dodeptać wokół ziemię i korą grubo wysypać. Ale to jutro....Dzisiaj cały dzień planuję spędzić jak mój kot. O tak:

Pozdrawiam serdecznie.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 12:14, 13 lis 2016

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Jak to dobrze, że robimy te zdjęcia jeden rzut oka na takie zdjęcia i od razu lepiej
Kasiu zimowy czas długi, często będziemy czerpać z letniej skarbnicy kolorów
dziś pochmurno i smutno ale znalazłam takie kolorki ku pokrzepieniu serc

Malutki pod lasem 12:05, 13 lis 2016

Do góry
Dotarło i do mnie Sypie Dobrze, że wczoraj zdążyłam wykopać selery, pietruszkę i marchew. Trochę popracowałam przy warzywniku, kolejną alejkę między skrzyniami przygotowałam pod kamyczki i przykryłam matą. Canny i dalie jeszcze w ziemi, czasu mi nie starczyło, chyba jutro to zrobię przy świetle latarni. Najgorsze, że jeszcze mnóstwo roślin do zadołowania, a nie mam kiedy Zima w tym roku przyszła zdecydowania za szybko.

Fotorelacje - pielęgnacja roślin 12:04, 13 lis 2016

Do góry
Reniu dzięki za instrukcję .
Danusiu i Tobie dziękuję , w tym roku korzystałam właśnie z Twoich instrukcji jak warstwowo sadzić cebulowe w donicach - mam nadzieję że mi nie pomarzną - będą musiały stać na zewnątrz.

Korzystam z pomysłów z tego wątku to i ja się swoim pomysłem podzielę. Czasami mamy kłopot żeby, kupić dokładnie takie rośliny jak zaplanowaliśmy a nie chcemy sadzić innych. Rabata w trakcie tworzenia a może jeszcze chcemy cebulowe wsadzić i się obawiamy, że potem dosadzając wszystko sobie zrujnujemy. Ja w miejscu brakujących roślin normalnie przygotowuję dla nich podłoże i w ich miejsce wkładam doniczkę (taką jaką planuję kupić, lub większą - bo nie zawsze wiem jaką się uda kupić), wypełniam ją przygotowaną ziemią i zostawiam do czasu kupienia roślin. Potem wyjmuję doniczkę (mam już w niej przygotowaną ziemię), wsadzam roślinkę i obsypuję ziemią z wkopanej doniczki. Cebulki które są dookoła doniczki nie ucierpiały .

Na zdjęciu doniczka zakopana z samą ziemią, po odsunięciu ściółki - żeby wiedzieć gdzie jest zakopana oznaczyłam ją wbitym w środek patyczkiem.
Działka prawie w Borach Tucholskich 11:54, 13 lis 2016

Do góry
Agnieszka też szykowałem taki łuk z Inversy i modrzewia Stiff Weeper ale się rozmyśliłem i modrzew wrócił do pionu - (suche badylki nad głową niekoniecznie) zielone z Inversy - tak

Alicja fotki przy okazji podrzucania drewna do kominka bo nocny wsad już się wypalał

gipsówka jeszcze się trzyma

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 11:52, 13 lis 2016

Do góry
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 11:49, 13 lis 2016

Do góry
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 11:44, 13 lis 2016

Do góry

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 11:41, 13 lis 2016

Do góry
Lucy, Aniu,
pokażę jak to wychodzi na planie z góry:

i z wymiarami:

Chciałabym właśnie trochę powtórzyć linię murków, stad pomysł na "łezki".
Jednocześnie musi być tak, by było wygodnie kosić trawnik (to będzie głowny argument męża, któego muszę jakos przekonać do nowej koncepcji )
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies