Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Doświadczalnia bylinowo-różana 11:57, 27 paź 2016

Do góry
Anda napisał(a)
A to chryzantemy które wiosną dostałam od Gosi z Ogrodu od nasionka z widokiem na Lanckoronę

O matulu, jak Ci się zagęściła! Śliczna kuleczka. Też o nich tak właśnie myślę, że z daleka wyglądają jak kule bukszpanowe.
Ogród Ani :) 11:53, 27 paź 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Walerku Wczoraj z eMem oglądaliśmy program w telewizji "Dąb: roślina, która przetrwa wszystko" na Da Vinci
Za chwilę rośliny wejdą w stan spoczynku a ten film mi uświadomił, że zima jest dla nich bardzo trudna
Kto nie widział - POLECAM! Można obejrzeć powtórkę

Kompostownik prawie skończony Zostało pomalowanie widocznych, niepomalowanych elementów, instalacja na miejscu no i najważniejsze - produkcja własnego, czarnego złota

Gromadzę też jeszcze qpę i liście pod rh (przyszłoroczne zamierzenie)

Walerku co można jeszcze zrobić dla roślin aby lepiej przetrwały zimę?
Bo jak się okaże, że coś jednak jeszcze można zrobić to dętkę się załata, dopompuje powietrza i heja do roboty!
Tylko co można dla własnego ogrodu, o tej porze roku jeszcze zrobić?
O matulu... Zakochałam się w kompostowniku. A ja taka dumna byłam ze skręcenia swojego, do czasu gdy zobaczylam Twoje cudo. Ile on ma dlugości a najlepiej jakie ma wymiary? Mój jednokomorowy, ale mam klapkę od dołu żeby się dobrać do najniższych warstw. Na razie będę robić podkopy, potem będę chciała zmontować drugą komorę. Ten Twój będzie niedoścignionym wzorem dla mnie
Ogród Nety- moje marzenie 11:49, 27 paź 2016

Do góry
Takie zrobiłam jej zdjęcie - tabliczka nic a nic nieczytelna
Ogród z pergolą 11:46, 27 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Iwona czy zaplanowane to drzewo po prawo to niewiem..dostałam i tak se je z M posadziliśmy. poprostu wiem ze glediczja to duze drzewo dlatego róg i jest taka seledynowo zielona to wydaje mi się że te bordowe jablonki fajnie na jej tle będą wygladac.. pewnie niebawem okaże się ze coś nie tak

Gosiu lecę

Asia ja popoludniu to juz z telefonu i w poczekalni lekarskiej bo 3 h po lekarzach medycyny pracy latałam :/
niewiem czy 3 drzewa to nie za dużo ale istotne jest tez na jakie drzewo się zdecyduje. bo jak parocja to wiesz ona i 8m szerokości potrafi mieć..ale np umbry o których tez myślalam to i 4 (po 2 w każdej środkowej rabacie)można dać.
niewiem sama..bardzo mi się ta parocja spodobała ale nie chce mieć takiego efektu jak juz ledwo na oczy bedę patrzeć i o lasce chodzic

Renia po prawo altany jest glediczja.. no ni hu hu jej nie powtorze na środku bo to zbyt duze i kruche drzewo. ja zrozumialam Bogdzie tak jak te czerwone kropki

A taras jest naprzeciw altany?
Ogródek frontowy 11:41, 27 paź 2016

Do góry
wrobelki napisał(a)
Ja mam tylko jedną odmianę 'Deep blue' jest cudowna dziś przy sadzeniu widziałam że się bardzo rozsiała ciekawe czy wiosną będą siewki? Bardzo by się przydały bo mam plan posadzić na skalniakach a tam duże sadzonki będzie ciężko posadzić

Lawenda 3 letnia

Lawenda tegoroczna

Tulipany iryski siedzą w ziemi grzecznie i mam tylko nadzieję że zrobią wiosną prawdziwy spektakl Zaznaczyłam sobie przed zasypaniem korą gdzie jutro mam dosadzić brakujące co by czegoś przypadkiem nie wykopać Wymieszałam w runiance białe, jasno różowe, ciemno różowe, różowo zielone i biało zielone ciekawa jestem co z tego wyjdzie Iryski za to sadziłam rozsiewając
Odciski mi się od sadzarki zrobiły na dłoniach ale bez niej nie wiem czy by mnie nie trafiło
Zostało mi trochę różnych cebul niestety wymieszanych i nie wiem co jest co( nawet nie wiem co powinnam rozpoznać) bo to cebule, które znaleźliśmy przy przekopywaniu frontowego. Jednego czego pewna jestem to są czerwone i żółte. Dziś je oglądałam i mimo że w chłodzie są zaczęły kiełkować jak. Doszłam do wniosku że jak się ociepli to też na skalniaki wsadzę bo tam żółto wiosną

Masz pięknie o szałwi też myślę cebule nie posadzone mam, liczę na poniedziałek
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:41, 27 paź 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Aniu, u mnie front to tragiczny jest, wzięłam się wreszcie, żeby tu coś zmienić. Było tak, pożegnalne zdjęcia
A tu już widać, ze wszystko wykopane, kompost nawieziony, przekopany, cisy posadzone.

o kurcze super uwielbiam takie demolki
Lawendowy zawrót głowy 11:36, 27 paź 2016

Do góry
Proszę nie cytowac Dla Izy ,;;))

Doświadczalnia bylinowo-różana 11:35, 27 paź 2016

Do góry
Anda napisał(a)

Piękne i tak sobie pomyslałam, że fajne na fototapetę lub płytki do kuchni na ścianie
Ogród Małej Mi - sezon 2016 11:34, 27 paź 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Dzioba nastawiam do buziaków

I panorama.. najbardziej świeci parocja (w oddali taki ptak z rozłożonymi skrzydłami

Bajka zamierzam powalczyć wiosną o małe oczko na dużym ogrodzie, koło gunnery
Ogród Małej Mi - sezon 2016 11:32, 27 paź 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ma swoje 5 minut

Cudny
Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:32, 27 paź 2016

Do góry

Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:32, 27 paź 2016

Do góry

Doświadczalnia bylinowo-różana 11:31, 27 paź 2016

Do góry
Summer tak wyglądała 8 października (fota tylko z komórki)

a tak wczoraj

NewLife w ogrodzie 11:29, 27 paź 2016

Do góry
Tak jak wspomniałam, wczoraj zabrałam się za przygotowanie miejscówki pod żywopłot odgradzający część warzywnika od reszty ogrodu:
Rzeźbienie w trawniku. Nawet fajna robota

Mąż właśnie mi to widłami traktuje. Szok!
Potem ja jeszcze raz całość przekopię z mączką, obornikiem i dosypką torfu odkwaszonego i czekam na przesyłkę, ktora de facto miala być wczoraj a ponoć kurier mnie nie zastał i dziś nastąpi druga próba doręczenia. Szkoda tylko, że firma ściemnia, bo pilnowałam cały dzień okien i kurier na pewno do mnie nie dojechał.
Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:29, 27 paź 2016

Do góry
Troszkę mojej jesieni.

Doświadczalnia bylinowo-różana 11:29, 27 paź 2016

Do góry
Morus kagayamae

Doświadczalnia bylinowo-różana 11:28, 27 paź 2016

Do góry
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:27, 27 paź 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Ania, już wstawiam obiecane zdjęcia. Liście ma naprawdę duże, ułożenie gałęzi ma charakterystyczne, jak skrzydła u ptaka

piękna! a powiedz mowili coś w szkołce jak szybko rośnie?

a co do Twojej frontowej to też od razu rabata Iwony mi sie nasunęła bo tez w takim kształcie dobrze masz z tym że praktycznie wszystkie rosliny ze swojego ogrodu masz wybierać przebierać tylko
z bukszpanu kule spoko, poogladaj sobie tez poduchy, na czasie bardzo. jak coś to ci podsunę jakieś inspirki
Doświadczalnia bylinowo-różana 11:26, 27 paź 2016

Do góry

Doświadczalnia bylinowo-różana 11:25, 27 paź 2016

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies