Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » NewLife w ogrodzie

NewLife w ogrodzie

Joku 19:48, 12 lis 2016

Beata, myślę że twój ogród bez problemu pomieści te platany. Obojętnie jakie odmiany by to nie były.
Margo 20:34, 12 lis 2016

Ale elegancko opalikowalaś platany, a my jak zwykle nic nie zrobiliśmy . Zimowa pogoda nie zachęca do takich prac, u nas na ogrodzie bałwanki się za to pojawiły
Rogaliki wyglądają mega apetycznie ...
LyraBea 12:08, 13 lis 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Hmmm...ja mam słabość do naturalnych drzew. Nie przepadam za szczepionymi, bo dla mnie one trochę sztuczne są. Wymyślono je dla ludzi, którzy mają malutkie działki.
Twoja do takich nie należy.
Masz dużą działkę. Trzeba na niej sadzić duże drzewa, żeby zachować proporcje. Małe rośliny w dużym ogrodzie wyglądają nijako. Ogród musi być piętrowy.Im większy teren, tym różnice w piętrach powinny być większe.
Zazdroszczę wszystkim, którzy mają do zagospodarowania duży teren i z pełnym rozmachem mogą planować naturalistyczne nasadzenia. Masz moje pełne poparcie w rozmachach nasadzeniowych.
I jeszcze jedno- im bardziej wyszukana odmiana, tym większa podatność na choroby.
Od razu mi lżej. Zapomniałam, że tak samo myślałam
anna_t napisał(a)
Beata nie stresuj się dobrze wybralaś, masz duzy ogrod i daleko od domu posadziłaś. nic się nie przejmuj. szczepione to do mniejszych ogrodów.pięknie będzie!
masz wiadomość
Dzięki za naprowadzenie mnie na moje tory
KasiaWB napisał(a)
U mnie też była regularna zima w ostatnim tygodniu, ale na szczęście stopniało, ale co miało poprzyginać to przygięło. Przy okazji porobiłam zdjęcia gdzie spadają hałdy śniegu z dachu, co wyznaczy linię przyszłych nasadzeń
Pozdrawiam ciepło
Właśnie o te przygniwcione do ziemi moje trawy się boję, ale już śnieg z nich stopnial i się na nowo podniosły. Wciąż nie ma mnie kto zmusić żeby wyjść powiązać trawki
LyraBea 12:10, 13 lis 2016

Iwk4 napisał(a)
Beatko, nie chcę cię denerwować, ale u mnie zielono. Tylko -6 było
Na północnej stronie nadal roślinki oszronione.
Dobrze wybrałaś platany
Zawsze podobały mi się w ogrodzie z platanem

U mnie dalej bialo, ale już z prześwitami zielonego. Też w nocy mrozi.
Makusia napisał(a)
Beatka jak się nie postresuje troszkę, to jej nudno To Kobieta, która lubi adrenalinę
U mnie mrozik ale bez śniegu
Adrenaliny nie lubię, stres sam przyłazi i męczy. Lubię mieć zrobione, robić nie lubię...Ot taki ze mnie schizofrenik dwubiegunowy
LyraBea 12:15, 13 lis 2016

Joku napisał(a)
Beata, myślę że twój ogród bez problemu pomieści te platany. Obojętnie jakie odmiany by to nie były.
Dzięki za głos "ZA". Mam nadzieję, że mój ogród jeszcze niejedno drzewo pomieści Chciałabym jeszcze kilka pojedynczych nasadzeń u siebie...No i zagajniczek z brzózek dalej aktualny.
Margo napisał(a)
Ale elegancko opalikowalaś platany, a my jak zwykle nic nie zrobiliśmy . Zimowa pogoda nie zachęca do takich prac, u nas na ogrodzie bałwanki się za to pojawiły
Rogaliki wyglądają mega apetycznie ...
Oj nie zachęca. Zmuszałam się z zaciśniętymi zębami. Zbieram siły na jutro, bo ostatni platan czeka na usztywnienie. Poza tym muszę dodeptać wokół ziemię i korą grubo wysypać. Ale to jutro....Dzisiaj cały dzień planuję spędzić jak mój kot. O tak:

Pozdrawiam serdecznie.
mirkaka 15:08, 13 lis 2016

ha ha ha moje dwa tak się wylegują A ja dzisiaj byłam ze trzy godz w ogrodzie?) Trochę posprzątałam podjazd z opadniętych liści i ścięliśmy spore gałęzie na mojej czeremsze, straszny to śmieciuch jesienią.
zoja 17:00, 13 lis 2016

I co? Odpoczelas jak Twoj kot???

/super zdjecie /
Agatek 10:28, 14 lis 2016

Piękne masz drzewka okazałe
ale zimy nie zazdroszczę, oby sobie poszła ...
BasiaLT 10:37, 14 lis 2016

Boski jest twój sierściuch, moje też lubią się wylegiwać w ciepełku
AsiaK_Z 15:33, 14 lis 2016

LyraBea napisał(a)
Jeszcze nie!!! Aaaaaaaaa. W poniedziałek przyjdą ostanie cebule, opalikowanie platana i wysypanie korą mi zostało. A Ty już sfiniszowalaś?
O kurde, no i buraki wciąż na grządce!
(...)

W tym sezonie nic już więcej nie robię. Ogród zamknięty na 3 spusty