krótka historia co po dzisiejszym dniu nie myślałam że tak mnie urzeknie a może to jakis dobry znak
Latem wiecie byłam na działce non stop,godzine latałam za cudownym motylem by zrobić foto udało się jak przysiedział na fasoli-był piekny-oto on !!!!!!!!!
potem na fasoli ujzałam taka piekną larwe!!!-w życiu nie widziałam tak cudnych kolorów,wtedy zastanawiałam się co to jest!!!!!!
dziś jak nigdy wleciał do domu motyl o tym samym kolorze
a Krasnalki z radością krzyknęły MAMUS TO PAZ KRÓLOWEJ!!!
Naniosłam wymiary i widać po nich jaki to jest trójkąt.
Tu jest opcja z grabami 2 3 2 . Cała rabata jest bardzo dluga i myślałam żeby ta najszersza końcówka była odrębna od tego co będzie przy grabach tzn. jakies powtórzenie może być ale nie to samo nasadzenie. Miskanty gracki dam jako tło w tej najszerszej części bo tam najwięcej mam miejsca oraz między grabami jako powtórzenie. Na całości tam gdzie będą graby czyli ok.20 metrów planowany był taki pas różnych roślin w hakone zielonej:
hortensje white dome
zawilce honorine robert
hosta praying hands
penstemon husked red .
No i póżniej zostaje to miejsce najszersze z pasem miskantów i tu może same hortensje white dome z cisami i coś niższego przed tym.
Tu mam na szybko rozrysowaną 2 opcję sadzenia grabów:
Wtedy będzie pas samych miskantów ok.8 m i graby i znów miskanty tylko z czymś jeszcze.:
Kto coś zrozumiał niech pisze Pytania mile widziane
Giardina liście całkiem , całkiem...aże..jeden kwiat
A ten koleś wpadł na śniadanko albo..podrywa mojego kota te czarne , to końcówki mego płotuzobaczcie jak jest blisko i wcale się nie boi...zdjęcie robione około godz.9
No i pierwszy raz zakwitł mi miskant zdjécia nie oddają uroku tych pióropuszy
Buuuziaki dla wszystkich zaglądających
Joasiu pozwolisz ze pokaże to co tym razem przykuwalo moją uwage w szegolnosci tj pieknie prowadzone iglaczki
masz naprawde piekny ogrod, ty ogladasz go w zlych okularach
Dopiero dzisiaj mam chwilę czasu na wstawienie zdjęć. Mam sporo zaległych ale nie będę aż tak daleko się cofać (zostawię coś na zimę) Zobaczę co się nadaje do pokazania.
Na początek róże.
Wisley