Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

AniMa 14:06, 26 paź 2016

Dziękuje Ci bardzo. Tak zrobię Również pozdrawiam
pestka56 23:31, 26 paź 2016

Dziękuję, Mazan
Zapytałam o Teppeki, bo go używam od 2 lat. Ale nie rozmawiałam wcześniej z nikim, kto ma wiedzę w tym temacie. Gdybyś napisał coś na nie o tym środku przestałabym go stosować.
Nie widzę, żeby robił krzywdę roślinom u mnie. Raczej znakomicie powstrzymuje ataki mszyc na liściastych i ozdobnych (glicynie, róże, kaliny, porzeczki...). Zauważyłam też, że inne ssące nie atakują opryskanych roślin.
Wiem, że mszyce nie giną od razu, ale przestają ssać, są jak sparaliżowane i po 2-3 dniach giną z glodu.
Natomiast trzymam się systemu opryskiwania po wieczornym oblocie pszczół. Lata ich u mnie sporo, a jeszcze więcej pracowitych trzmieli.
lindsay80 23:44, 26 paź 2016

Ania, kompostownik extra Ci eMuś wyczarował!
LyraBea 11:53, 27 paź 2016

anbu napisał(a)
Walerku Wczoraj z eMem oglądaliśmy program w telewizji "Dąb: roślina, która przetrwa wszystko" na Da Vinci
Za chwilę rośliny wejdą w stan spoczynku a ten film mi uświadomił, że zima jest dla nich bardzo trudna
Kto nie widział - POLECAM! Można obejrzeć powtórkę

Kompostownik prawie skończony Zostało pomalowanie widocznych, niepomalowanych elementów, instalacja na miejscu no i najważniejsze - produkcja własnego, czarnego złota

Gromadzę też jeszcze qpę i liście pod rh (przyszłoroczne zamierzenie)

Walerku co można jeszcze zrobić dla roślin aby lepiej przetrwały zimę?
Bo jak się okaże, że coś jednak jeszcze można zrobić to dętkę się załata, dopompuje powietrza i heja do roboty!
Tylko co można dla własnego ogrodu, o tej porze roku jeszcze zrobić?
O matulu... Zakochałam się w kompostowniku. A ja taka dumna byłam ze skręcenia swojego, do czasu gdy zobaczylam Twoje cudo. Ile on ma dlugości a najlepiej jakie ma wymiary? Mój jednokomorowy, ale mam klapkę od dołu żeby się dobrać do najniższych warstw. Na razie będę robić podkopy, potem będę chciała zmontować drugą komorę. Ten Twój będzie niedoścignionym wzorem dla mnie
iwka 12:28, 27 paź 2016

Ania jaką farbą malowaliście, fajny taki szary kolor, podoba mi się
anbu 07:28, 28 paź 2016

Dzięki Edytko

Bea jedna komora ma metr na metr, czyli cały kompostownik jest długi na 3 m

Iwonko najpierw był malowany jakimś drewnochronem, następnie farbą Bakrylex email mat 0110 szary
Iwk4 07:32, 28 paź 2016

Ania, jak kompostownik jest otwierany?
Buziak zostawiam i lecę do pracy
natka098 08:51, 28 paź 2016

Kompostownik super. Może pelnic nawet rolę dekoracyjną
Makusia 08:54, 28 paź 2016

Kompostownik robi furorę i nic dziwnego! Cudny jest! Miodzio!
Jak porównuję- złe słowo- nie da się porównać- jak "zestawiam" z moimi, to stwierdzam, że mus coś na wiosnę z nimi zrobić! Może takich cudnych nie wykombinuję, ale inspirka rewelacyjna
jolanka 11:48, 28 paź 2016

Łoł, ale skrzynie Aż żal tam coś pakować