Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Lawendowy zawrót głowy 15:58, 31 sie 2016

Do góry
Artemis chcesz? W szkółce widziałem po 24 złote jakby coś, ładne
I wieeelkie buchannani po 12 zł, chyba sam je kupie do donic, tez chcesz?
Mój Eden 15:46, 31 sie 2016

Do góry
tylko zielony busz... przemarzły na wiosnę i z kwiatków nici... może za rok zakwitną.
Mój Eden 15:40, 31 sie 2016

Do góry
hortensje dziś
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:34, 31 sie 2016

Do góry
Pokażę jeszcze całą rabate z obu stron, dodam tylko, ze jest ona nieskończona. Prace nad nia ciągle trwają. I proszę nie zwracajcie uwagi na kancik, bo jest do poprawki.
Z jednej strony

I z drugiej strony
Gożdzikowa - wiejski ogród 15:30, 31 sie 2016

Do góry
ale mam pogodę ..tylko bardzo sucho bo nic nie popadało

siano zebrane ,pieknie wysuszone....bedzie dla konikow

pomidory obdarlam z liści...prędzej dojrzeją , bo jeszcze trochę jest na krzaczkach

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 15:30, 31 sie 2016

Do góry
A to są kotki na jednej sztuce też razem kupionej z tamtymi w tym roku. Wcześniej się ukazały i są inne. Ta rozplenica jest taka sama jak te wcześniej zakupione. Więc te inne egzemplarze to chyba nie Hameln

To może ktoś wie jaka to odmiana
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 15:25, 31 sie 2016

Do góry
a na obiadek to serwuje Mangold dzis
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 15:25, 31 sie 2016

Do góry
Tę rozplenicę kupowałam jako Hameln ale ona jest inna niz tej samej odmiany kupowana 2 lata temu. Kotki ma wieksze jaśniejsze i później się ukazują
Moja działka na Dębowym Lesie 15:21, 31 sie 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Piekne zdjecie ...jak z kolorowego czasopisma

niczym Dorota Gardias u Danusi w Ogrodzie
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 15:15, 31 sie 2016

Do góry
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:11, 31 sie 2016

Do góry
Ja poproszę jeszcze o radę doświadczonych forumowiczów. Wymyśliłam sobie taką łezke przy kulkach, w srodku chciałabym wysypac zwirek i teraz moje pytanie czy wsadzic cos jeszcze między łezką a trawnikiem czy tylko wysypać korą? Podpowiedzcie proszę. Starajcie się nie patrzec na kancik, bo jest do poprawki.
Moja działka na Dębowym Lesie 15:10, 31 sie 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Ogród żyje,Ale upały go wymęczyły.

Piękne wspomnienia..pozdrawiam turystkę

Ta fotka jest urocza.
Hortensjada 15:07, 31 sie 2016

Do góry
bozga napisał(a)
Miłorząb wreszcie odżył, słyszałam , że ma bardzo słabo rozwinięty system korzeniowy i to jest przyczyną kłopotów- w takim razie mój wreszcie dobrze się zakorzenił w ogrodzie

Okaz nieziemski...kiedy mój wypuści taaaaakie korzenie. Czy jakieś specjalne podłoże dla niego ?
Pędraki w trawie 14:46, 31 sie 2016

Do góry
SlavkoLodz napisał(a)
Witam,
Posiadam trawnik który przez częste koszenie i podlewanie i nawozenie ze zwykłego polnego trawnika zrobiła mi się całkiem ładna gęsta i zielona trawa.
Niestety moja radość trwała do momentu kiedy postanowiłem na wiosnę użyć wertykulatora w celu napowietrzania jak i wyczyszczenia ze starej skoszonej trawy.
Na ta chwile cała darń zrobiła się mega pulchna, jak chodziłem po niej miało się wrażenie ze chodzi się po dywanie.
Następnie zaczęła mega schnąć do tego stopnia ze trawa sama wyodrębniła się od ziemi, w innych miejscach trawa jakby odparzyla się od ziemi, a pod ta darnią jest mega dużo białych grubych robaków.
Moje pytanie brzmi czy to jest efekt:
- zbyt solidnego użycia wertykulatora, za głęboko i dużo??
- za dużo nawozu?? Nadwoziem za pomocą siewnika gdy padało lub obficie podlewalem po nawożeniu
- czy to jakaś choroba, grzyb co coś jeszcze innego??
W załączniku jeszcze przesyłam zdjęcia jak to wyglada.
Z góry dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam,
Sławek
Ogrodowa symfonia 14:34, 31 sie 2016

Do góry
Piękny Graham Thomas
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 14:05, 31 sie 2016

Do góry
Dziewczyny sonda tudzież ankieta:

Mam póki co wybór następujący na to miejsce zaznaczone majtkowym różem

Propozycja "A"- dąb kolumnowy
Propozycja "B"- grab kolumnowy

Dodam, że szkółka od Umbr dzisiaj odebrała telefon i mają właśnie dęba kolumnowego, ALE jest też inna szkółka, do której chciałam się wybrać w sobotę rano- mają Umbry wysoko szczepione, choć ich nie widziałam i mają Graba kolumnowego.

Co począć, jak żyć?
Ogród mały, ale pojemny;) 13:56, 31 sie 2016

Do góry
ele2001 napisał(a)

Czy żółta hakone jest u Ciebie w słońcu? Jaka to odmiana?
Jeśli już odpowiadałeś, to przepraszam, ale ciężko się przebić przez te wszystkie strony. Chciałabym ją połączyć z intensywno różową jeżówką, miskantami, piórkówką i kamieniami. Myślę, że będzie świetnie wyglądać. Tylko chcę ją na wystawie południowej - da radę? Jak sądzisz?

Ogród boski! Jak z żurnala. Bardzo mi się podoba Twój styl.

Czy trawa pod śliwą to trzcinnik?

Z góry dzięęęękuję za odpowiedzi?
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 13:55, 31 sie 2016

Do góry
dominika_ napisał(a)
x

lubię takie widoczki bardzo ładnie
Ogródek Iwony II 13:53, 31 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Witaj Moniko. Dziękuję. Rozgość się proszę

Zaczęliśmy przedłużać "pergolę". Jeszcze listewki trzeba dorobić. Do dołu. Góra już zakryta

Kurcze. ja byłam w TYM ogrodzie a prawie nie poznaję! Te płyty chodnikowe zatopione w kamyczkach miałaś, gdy byliśmy u Ciebie? Takie rozwiązanie bardzo mi się podoba. Planuję u siebie przy części gospodarczej coś na ten styl zrobić. Tyle rzeczy umknęło mi podczas pobytu u Ciebie a i tyle zmian, że trudno nadążyć. Ta pergola też zupełnie zmienia tę część Twojego ogrodu. Jest ślicznie. Ławeczkę też coś na "ten styl" chcę mieć...Coś wspominałaś, ale nie wiem czy nie pomyliłam. Chcesz ją na kolor z pergoli pomalować? Bo mnie się wydaję, że taka powinna pozostać. Pasuje do wykończenia Twojego domu Fajnie gra ten dodatkowy kolor.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 13:38, 31 sie 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

kosmosów nie posiałam w tym roku ...dobrze ze ty masz moge sobie popatrzec ...kwiatki sa dla mnie atrakcyjne ...nawet mocno atrakcyjne ...ale te grube koperkowe pokładajace sie łodygi mnie wnerwiały

PS. roslin sie nie powinno przesadzać (drzewa krzewy)

robimy przesadzanki taka nasza madrość i wiedza była jak kupowaliśmy i sadzilismy ...a własciwie jej brak i posadzenie bezmyslne ......i jak sie człowiek ocknie to przesadzi jeszcze małe ...a jak one już podrosną to juz tak musi zostać bo trudno jest co rusz koparkę do ogrodu wołać

Niestety jak się sadzi to malutkie, a jak urośnie to wielkie... ja już mam kilka kandydatów do wycięcia, ale o pozwolenie muszę pisać
I widok przedokienny w drugą stronę.. i lecę w trasę.. jak mi się nie chce już nigdzie jeździć..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies