Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogródkowy chaos u monitki 21:55, 12 sie 2012

Do góry
Sebek, bociuś, Diano dzięki za odwiedziny, pozdrawiam Was serdecznie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:50, 12 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Najlepiej 640x480...

Sebku tak robię. Trafia mnie. Po ostatnich czerwcowych zmianach na picassę się przerzuciłam, bo mi szybko i fajnie pomniejsza zdjęcia do tego formatu, ale dzisiaj mnie trafia. Od tylu dni czytałam, ze wszyscy mają problemy ale ja luzik nie doczytałam, bo prowadziłyśmy dyskusje wielopoziomowe. A dzisiaj zong.... 3 przeglarki sobie nie radzą, kolejnej dla ogrodowiska nie zainstaluję.
Dolina Tęczy 21:47, 12 sie 2012

Do góry
Sebek - taaaaaak - zdecydowanie dziedziczna choroba

popcarol - uwielbiam wpadać do Babcinego ogrodka

irenko, Moniko - dziękuję

majkel - powojniki swoją świetność mają już niestety za sobą, dobrze, że zdjęcia pozostały

Diano - nooo trochę ostatnio mam problemy z wygospodarowaniem czasu na przyjemności internetowe...ale własnie znów mam wolny wieczór i masę zdjęć z dzisiejszej slonecznej niedzieli przed sobą

Zaczynam właśnie 2-tygodniowy urlop z dziećmi w domu - plan zadaniowy mam tak napięty, że nie wiem czy najpierw zacząć od domu czy od ogrodu Wszystko aż się prosi

W ogrodzie wciąż jakieś prace trwają, mąż mi teraz na swoim wolnym skończył pieknie rabatę z murkiem - teraz moja kolej - dzielenie i dosadzanie roślin

Druga skarpa, która jest po prostu skarpą, bez żadnych umocnień - to nasza ogrodowa zmora. W jednej tylko części już w miarę ładnie zarosła roślinami, ale reszta to masakra, pośrodku rośnie wieloletnia leszczyna, której korzenie sięgają pewnie na większośc skarpy, ziemia tam gliniasta, więc woda spływa, cieżko tam zadarnić ziemię...aktualnie na części robimy wymianę gliny na lepszą ziemię, musiałam powykopywać rośliny...mam nadzieję, że jakoś damy radę okiełznać tę część ogrodu!

Przy garażu zaczyna się fajnie - aktualnie kwitną tam jeżówki, floksy, hortensja pink diamond i lwie paszcze

Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:44, 12 sie 2012

Do góry
Najlepiej 640x480...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:42, 12 sie 2012

Do góry
Nie denerwuj się Madżenko - od tego zmarszczki się robią

A hortensja cuuudna!
Kubusiowo 21:39, 12 sie 2012

Do góry
Kłaniam się w pas Waćpani - czy popas w Kubusiowie doznał powodzenia ?
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 21:28, 12 sie 2012

Do góry
Hosty powalające - każdą bym przygarnął - tylko potem bym chodził po ogrodzie i się zastanawiał gdzie je upchnąć
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 21:26, 12 sie 2012

Do góry
Pięknie Ci wychodzi to rozmnażanie Ja sobie dzielę, bo..... się mi nudzi, a rośliny muszę ograniczać i też mam żurawkowe czy trzmielinowe przedszkole
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:22, 12 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Aniu, moje też wciąż z etykietami rosną... Paragon nawet mam! Tak się zastanaiwałam nad reklamacją, ale jak to rozwiązać technicznie? Wykopać 5szt.do doniczek i zawieźć do sklepu? A jak nie uznają reklamacji, a w tym czasie roślinki padną w tych doniczkach?

Najlepiej zadzwoń do nich i powiedz, że sprzedano Ci to co nie chciałaś i czekaj na reakcję - jeśli powiedzą, że wymienią - to cud, a jeśli nie to powiedz, że stracili klientów ubóstwiających hortensje
Ogród z wodospadem 21:14, 12 sie 2012

Do góry
Witaj Widoku nie widać - wodospad może go porwał?
Ogród w Holandii 21:11, 12 sie 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Rabatka z trawkami cudna, nowe zakupy fajowe, a porządek cóż... odkąd moje dziecię zaczęło pełzać po podłodze a teraz śmiga to mam wielkie trudności właśnie jak Sebek powiedział z utrzymaniem porządku, najpierw się irytowałam, a teraz staram się zdystansować )) co więcej, jak nie miałam dziecka, a bywałam u innych mających, to myślałam sobie, jak można mieć taki bałagan i przyjmować gości ))) cóż, nie musiałam długo czekać ))) życie

Ja mam to samo! Nie pamiętam kiedy u mnie podłoga nie była zasłana kolejką, klockami lego etc
Kolorowe rabaty 21:01, 12 sie 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Wróciłam się bo zapomniałam.
Czwartek był pracowity dziś zdychałam ))))))Nadal ledwo ruszam rękami i skrzydłami
Sorry za jakość lewa strona ze zmienioną linią ,a po prawej stronie wycięta nowa rabata na kanwie małej starej
Tylko kupować roślinki

Ale masz kanciki! Mistrzowskie
Ogród w Holandii 21:00, 12 sie 2012

Do góry
Rabatka z trawkami cudna, nowe zakupy fajowe, a porządek cóż... odkąd moje dziecię zaczęło pełzać po podłodze a teraz śmiga to mam wielkie trudności właśnie jak Sebek powiedział z utrzymaniem porządku, najpierw się irytowałam, a teraz staram się zdystansować )) co więcej, jak nie miałam dziecka, a bywałam u innych mających, to myślałam sobie, jak można mieć taki bałagan i przyjmować gości ))) cóż, nie musiałam długo czekać ))) życie
Ogród w Holandii 20:54, 12 sie 2012

Do góry
Ale tu dyskusje o sprzątaniu Ja jako osoba co sobotę cały dom sprzątająca wiem ile to kosztuje pracy i dlatego na tip top sprzątam tylko przed wielkimi imprezami rodzinnymi - następna za dwa dni, także jutro latam na ścierach A gości mamy codziennie i jedynie raz kiedyś ciocia powiedziała, że mamy brudno w domu - u niej też jakoś sterylności w domu nie widziałem, ale zawsze jak ma przyjechać to akcja sprzątanie, bo jednak zostaje coś w rodzaju "urazu"...Chyba każdy lubi jak jest czysto w domu, ale poziom wyżej - czyli sterylność jest niemal niemożliwa do osiągnięcia, bo jak to mówią nie sztuką jest posprzątać tylko utrzymać ten porządek

A miałem tylko napisać, że trawy masz super
Ania z zielonego wzgórza :-) 20:39, 12 sie 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)

Pyknęłam rano kilka zdjęć, chodź światło ostre i ciężko coś wybrać , wszystko dość dużo urosło, zwłaszcza żurawki, hosty, trawy, na bukszpanach też widać przyrosty, no i oczywiście hortensje które u mnie dopiero zaczynają kwitnienie

A tutaj przyrosty bukszpanów

i trawy którymi jestem zauroczona

a citronelle ? chyba bardzo dobrze się czuje

Ja również jestem pod ogromnym wrażeniem... Pięknie
[/quote
Pięknie, bede podglądac
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 19:19, 12 sie 2012

Do góry
popcarol napisał(a)

Ławeczkowo - tutaj ratuję bukszpany...pod dachem (zeby zwalczyc grzyba) i w doniczkach (przeniesione z gruntu bo za sucho mialy...)

Łaaaał - jaka cudna!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:44, 12 sie 2012

Do góry
Na razie w czwartek mam drugą jazdę, także egzamin pewnie będę mieć jesienią....
Prosze o pomoc dot. wyboru róż 18:43, 12 sie 2012

Do góry
Róże na pniach baaaardzo lubią przemarzać - właściwie nawet okryte wszystkie marzną, jeśli jest to zrobione źle... Nie wiem czy bym zaryzykował

Mogę polecić piękną białą różę okrywową White Fairy, jednak jest to zwykła forma. Tylko nie wiem czy te róże nie zleją się z białą ścianą i dość jasnym żwirem, na pewno jakby były czerwone, różowe czy pomarańczowe wbijałyby się w oczy.
Warmińskie dylematy 18:35, 12 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

ja od zawsze chciałam mieć córkę, mąż zresztą też, no i się pofarciło

Podlałam co trzeba, zastanowiłam się nad ostatecznym kształtem i formatem ...

Do tego momentu nie wiedziałem czy chodzi o tak zaplanowaną córkę czy o nasadzenia

"ÓMARŁAM" ze śmiechu

Sebek, jesteś niemożliwy
Warmińskie dylematy 18:32, 12 sie 2012

Do góry
Megi napisał(a)
ja od zawsze chciałam mieć córkę, mąż zresztą też, no i się pofarciło

Podlałam co trzeba, zastanowiłam się nad ostatecznym kształtem i formatem ...

Do tego momentu nie wiedziałem czy chodzi o tak zaplanowaną córkę czy o nasadzenia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies