Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 20:37, 12 sie 2012

reni napisał(a)
super wygląda

Fajna, prawda? Sama nie wiem kiedy tak zarosła
Konstancja30 20:54, 12 sie 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Dziewczyny - chyba po prostu chodzi o to, że wiekszość ludzi (w każdym razie mnie znanych) nie lubi awantur, złych humorów i chciała by żeby wszyscy byli zadowoleni. Więc jak straszny sanepid ma takie potrzeby, to się sprząta. Ale ja któregoś dnia sanepid przesadzi, to jak się taki spokojny człowiek odwinie, jak przy..., to sanepid długo będzie leciał! No tak, czy nie?

według mnie czy to teściowa czy siostra małża czy wysoce wysublimowana w reakcji na kurz inna osoba ... kto by to nie był to wchodząc do mojego domu jest gościem ... i niech jak gość się zachowuje ... co oznacza ... wygodnie zasiąść ... delektować się poczęstunkiem i bawić z gospodarzami miłą pogawędką ... jeżeli wizytujący przekracza granicę bycia gościem i wtyka nos w nie swoje kąty to mu o tym jasno mówię - nie mylić z dawaniem do zrozumienia (nic mnie bardziej nie złości niż niedomówienia) ... moim zdaniem mój dom i moje terytorium ... nikt nie może zapomnieć kto tu rządzi ... po prostu nie wolno pozwolić sobie wejść na głowę ... grzecznie ale stanowczo granica określona powinna być na początku ... tylko jak Agatko napisałaś nikt nie lubi się kłócić i tak dla świętego spokoju kręcimy na siebie bat ... no ale to tę 40 trzeba mieć ... żeby taką eurekę odkryć ...
Sebek 20:54, 12 sie 2012

Ale tu dyskusje o sprzątaniu Ja jako osoba co sobotę cały dom sprzątająca wiem ile to kosztuje pracy i dlatego na tip top sprzątam tylko przed wielkimi imprezami rodzinnymi - następna za dwa dni, także jutro latam na ścierach A gości mamy codziennie i jedynie raz kiedyś ciocia powiedziała, że mamy brudno w domu - u niej też jakoś sterylności w domu nie widziałem, ale zawsze jak ma przyjechać to akcja sprzątanie, bo jednak zostaje coś w rodzaju "urazu"...Chyba każdy lubi jak jest czysto w domu, ale poziom wyżej - czyli sterylność jest niemal niemożliwa do osiągnięcia, bo jak to mówią nie sztuką jest posprzątać tylko utrzymać ten porządek

A miałem tylko napisać, że trawy masz super
KasiaWB 21:00, 12 sie 2012

Rabatka z trawkami cudna, nowe zakupy fajowe, a porządek cóż... odkąd moje dziecię zaczęło pełzać po podłodze a teraz śmiga to mam wielkie trudności właśnie jak Sebek powiedział z utrzymaniem porządku, najpierw się irytowałam, a teraz staram się zdystansować )) co więcej, jak nie miałam dziecka, a bywałam u innych mających, to myślałam sobie, jak można mieć taki bałagan i przyjmować gości ))) cóż, nie musiałam długo czekać ))) życie
GabiK 21:04, 12 sie 2012

A czym się różnią? Bo ja kupiłam jedną niveę.

Ja wielkich porządków nie robię. W życiu okien nie myłam. Podziwiam, jak można samemu dom w czystości utrzymać.
agata_chrosc... 21:08, 12 sie 2012

Ha,ha,ha - a jednak sprzątanie i śmieci najciekawsze. Nawet dla Sebka!
Ja od pewnego czasu mieszkam w kraju, gdzie jeszcze do niedawna używało się jednego słowa na określenie "piękny" i "czysty". Czyli czysty równa się piękny! No i jak ja, ze swoja słowiańską duszą, mam sie tu znaleźć? Gdybym chciała się do nich upodobnić, to nie zajmowałabym się niczym innym niż sprzątanie. A świat taki piękny!
Coś w tym jest co pisze Iza - dopiero tak koło 40-ki człowiek przestaje sie przejmowac wszystkim dookoła i zaczyna doceniać własny świat. nawet jeśli jest nieco brudnawy A jeśli się komuś nie podoba, no to trudno. Szkoda, przykro, ale z tego powodu sepuku nie popełnię.
agata_chrosc... 21:11, 12 sie 2012

KasiaWB napisał(a)
Rabatka z trawkami cudna, nowe zakupy fajowe, a porządek cóż... odkąd moje dziecię zaczęło pełzać po podłodze a teraz śmiga to mam wielkie trudności właśnie jak Sebek powiedział z utrzymaniem porządku, najpierw się irytowałam, a teraz staram się zdystansować )) co więcej, jak nie miałam dziecka, a bywałam u innych mających, to myślałam sobie, jak można mieć taki bałagan i przyjmować gości ))) cóż, nie musiałam długo czekać ))) życie

Ja mam to samo! Nie pamiętam kiedy u mnie podłoga nie była zasłana kolejką, klockami lego etc
agata_chrosc... 21:12, 12 sie 2012

GabiK napisał(a)
A czym się różnią? Bo ja kupiłam jedną niveę.

Ja wielkich porządków nie robię. W życiu okien nie myłam. Podziwiam, jak można samemu dom w czystości utrzymać.

Chyba różnią się tym, że nivea ma takie białe kwiatki. ALe głowy sobie obciąć nie dam. Wiem, że ja kupiłam sylvatica czyli olbrzymią. ALe taka znowu ogromna to ona nie jest
GabiK 21:58, 12 sie 2012

Tak, nivea ma mieć kwiatki. A i czyli mniejsza ma być? Może Twoja tak szybko rośnie, bo olbrzymia.
agata_chrosc... 22:16, 12 sie 2012

Oczywiście!