Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Komendówka 21:04, 29 sie 2016

Do góry
I i cóż by tu jeszcze? Hortensje...

he he i na odwyrtkę, czyli z drugiej strony

Mój Eden 21:04, 29 sie 2016

Do góry
Witam Danusię i całe Ogrodowisko. Mam na imię Justyna i wreszcie odważyłam się do Was dołączyć. Byłam Waszym cichym wielbicielem od kilku lat. Na Ogrodowisko trafiłam przez "Maję w ogrodzie". Podziwiam Danusi niedościgniony ogród i gratuluję pomysłu założenia Ogrodowiska. Mam nadzieję, że portal nigdy się nie skończy. To skarbnica wiedzy. W każdej wolnej chwili podziwiam Wasze piękne ogrody i trud włożony w ich pielęgnację. Inspiruje mnie to do dalszych prac i dzięki temu mój ogród ciągle się zmienia. Pozdrawiam i zapraszam do mojego Edenu . Justyna
Komendówka 20:56, 29 sie 2016

Do góry
Ponieważ nic nowego w ogrodzie (przyszłym się nie dzieje), to pomęczę Was tym co mam, czyli tym co zawsze. Wybaczcie, w przyszłym sezonie obiecuję sie poprawić.

Potrzaskana przez grad hosta będzie kwitła, a krwawnik skorzystał z dziurki...

Typografia ogrodu 20:56, 29 sie 2016

Do góry
Pobuszowalam dziś w centrum ogrodniczym alebw celach raczej dekoratorskich niż ogrodowych i wiecie co chyba nas tu podczytuja poznajecie?

A poza tym jesień
Ogródek Iwony II 20:56, 29 sie 2016

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Gdzieś na forum przeczytałam że masz 40 róż, toż to szok. Ja dziś wycinałam jedną pnącą różową i Elfie mocno zredukowałam. Patyków 3 duże wiadra. Las mam blisko, a w lesie jest duży dół do którego wrzucamy odpadki organiczne (Nie tylko my)Co Ty robisz z obciętymi różami? wrzucić do pieca centralnego ogrzewania jest trudno, żeby spalić w ognisku musiało by to dobrze wyschnąć. Jest kłopot z tymi gałęziami. No i tak jak piszesz wcale nie zdobią ogrodu cały sezon, takie trochę kapryśnice te nasze królowe ogrodów.

Dorotko, latem Ewa pisała, ze ma już dość róż, że w jednym sezonie zwiększyła ilość do 50
Pamiętam, ze się zdziwiłam, ze tyle i jak nawoziłam swoje róże, przeliczyłam je dokładnie Tyle wyszło :
Przy samym tarasie mam 12 sztuk Montana i ten szpaler robi wrażenie Zawsze jakaś kwitnie, wiec w tym jednym przypadku nie mam wrażenia, ze róże mają jakąś przerwę w kwitnięciu

Te gałązki (zdrowe) także od drzewek i krzewów zostawiam do podeschnięcia przy kompostowniku, a potem mielę na zrębki
Przyjazny ogród 20:55, 29 sie 2016

Do góry
Mariusz napisał(a)

Właśnie teraz zbieram nasiona i wysiewam, czasem prędzej, takie półzdrewniałe. W dużym procencie zejdą wiosną 2018 . Sieję bezpośrednio do gruntu, rzadko do skrzynek. Stratyfikacje przechodzą pierwszej zimy.
A kwitną po dobrych kilku latach, takie pierwszoklasistki

Też posiałam kilka z Twojej piwoni ale płytko, a Ty jak siejesz?
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 20:55, 29 sie 2016

Do góry
najpierw M podstanowil skosic haszcze i przy okazji trawnikowi tez sie dostalo

Tu nasz borowkowy las

M wykopal dolki

i posadzilismy borowki
licze na duze plony za rok
a fotka po dzisiejszych dzialaniach jutro, bo juz sie ciemno zrobilo za´nim skonczylismy
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:52, 29 sie 2016

Do góry
Trochę, ale tylko trochę się ochłodziło. Deszczu nie było. Na brzozowej susza. Muszę poczekać na solidny opad deszczu.

Z każdym dniem coraz więcej marcinków. Te najwyższe, posadzone w najbardziej słonecznych miejscach, najwcześniej wystartowały.

Kolejne trawy pokazują pióropusze

Lubię te zestawienia

Moja bajka 20:51, 29 sie 2016

Do góry
i taka gliniana doniczka za 3 zł. Ale przemaluję ją bo za złotym kolorem nie przepadam.

emuś nowe puzzle mi przywiózł

Moja bajka 20:46, 29 sie 2016

Do góry
Wiem, że zamęczam tym zakątkiem, ale on taki świeżutki, pachnący nowością i bardzo mnie cieszy

poidełko nie tylko dla ptaków

na klamotach udało mi się wreszcie kupić pojemniczki na świeczki. Zresztą świecznik też tam kupiony, tyle, że ponad rok wcześniej.

każda z innej parafii, ale ma to swój urok moim zdaniem
Ogrodowy song 20:43, 29 sie 2016

Do góry
Miałam dziś farta...zdjęcie z komórki i nawet kolory świetnie wyszły

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:38, 29 sie 2016

Do góry
kasiek napisał(a)

Nie chcę kolejnych dodatków bo przesadzę, ale kolor powtórzę na pionowych przęsłach i tyle Dzięki Kasiulka za propozycje

No pewnie, fajny pomysł . A na taką jeżówkę się nie skusisz?
W tle widać tę hortkę co Ci ukorzeniłam.

i ten jegomość na Ciebie czeka

Ogród z uśmiechem 20:36, 29 sie 2016

Do góry
Przyjazny ogród 20:35, 29 sie 2016

Do góry
To Ania taka fajowska rzeźba wikliniarska, świetnie odbija cień n rzęsie, to w stawie na terenie arboretum. Po plenerze wikliniarskim pozostały piękne prace.

Przyjazny ogród 20:32, 29 sie 2016

Do góry
Mariusz napisał(a)

Właśnie sprawdziłem

Wyglądają jak duchy... takie nierealne...aż oczy do monitora przybliżyłam..

Jesteś zawsze przed wszystkimi...... i tego nic nie zmieni...
Ogród z uśmiechem 20:31, 29 sie 2016

Do góry
Jestem w różanym raju
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:31, 29 sie 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Kasia do rabaty przy domku babci pasowalyby Ci takie jezowki

No bomba! Jak odetchnę to pobuszuje jeszcze w ogrodniczych
Ogród z uśmiechem 20:30, 29 sie 2016

Do góry
Cinderella

Bajkowa róża Kordesa o nostalgicznym uroku w stylu starych róż. To róża parkowa ale można prowadzić ja na pergoli ponieważ może osiągać wysokość 1,7 - 2 m.
Kopciuszek jest bardzo urokliwy, zdrowy, pachący, delikatny

Moja bajka 20:30, 29 sie 2016

Do góry
Rododendrona Kokardia uznałam za umarniętego, ale żeby dać mu ostatnią szansę przycięłam go i wsadziłam jeszcze do doniczki.
W jego miejsce wsadziłam ukorzenioną przeze mnie hortensję Limelight w takie fajne, pstrokate listki. Kiedyś na tle świerka będzie fajnie świecić

Pissardi fajnie się zagęściła po cięciu. Dereń od Ewci także
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:30, 29 sie 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Kasia chyba co do klona chyba mozemy odetchnąć - zobacz co u mnie Franciszek napisal, a na tych akurat klonach zna się swietnie. Kasiulek jakos nie bardzo mi te woale do domku babci pasują. Nie o kolor mi chodzi tylko tak w ogóle. Może jakies inne dodatki w tym kolorze? Będę miala temat do przemyśleń . Ptaszusie juz na opuerzone wyglądają , pewnie niedlugo wyjdą .

Mówisz? No może ale tak mi kolorowo się zrobiło... Zresztą może masz faktycznie racje, pomyślę tzn, spróbuje powtórzyć kolor z konewki na przęsłach domku.. Ale konewka jest w dechę

A na ptasie czekamy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies