Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Wendy79 19:56, 11 paź 2016

Zagajanka napisał(a)
A ja sobie ogladam nowy katalog Tantau i slinka mi leci na widok ich nowej serii Rokoko:

Dopiero co oswoilismy serie Piano, a teraz trzeba za nowa wzdychac
Irina tez mnie zachwycila:

Lovely Rokoko obiecująca, jaki to właściwie kolor? Też jestem ciekawa, jak zamawiasz katalog...

Już się zbiłam w myślach po łapkach: przecież nie mam tyle miejsca na róże...
Wendy79 19:56, 11 paź 2016

Jeśli chodzi o Lavender, skłaniam się do towarzystwa ciemnych róż + białych. Widziałaś gdzieś lokalnie Novalis do kupienia?
Zagajanka 07:26, 13 paź 2016

tulucy napisał(a)
Normalnie zabanuję sobie Ciebie tyle kuszenia tu jest.
Ja właśnie jestem i po książce i po serialu. Lubię jeszcze Emmę i Mansfield Park za to nie znoszę - nie wiem czemu, logiki brak - Rozważnie i romantycznej.

a ja sobie w końcu zabronię wchodzenia na strony szkółek, bo znowu kuszą...

Mansfield Park tez lubię i film też, te dwie pozostałe czytałam/ogladałam, ale tak świetne jak reszta już nie są.

Widać, że wielbicielki róż to romantyczki, podczytujace angielska klasykę, hihihi

Próbowałam przebrnąć przez Tess of the d'Urbervilles, ale nie podołałam i ograniczyłam się do pzreczytania skrótu treści Natomiast Wichrowe wzgórza też mają mało w sobie romantyzmu, ale była bardziej strawna.
Austin ma u siebie roże z imienia głównych bohaterów tych książek i jakoś tak mnie natchnęło zobaczyć kto to i co to
Zagajanka 07:27, 13 paź 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Jana, miejsca masz chyba jeszcze dużo w ogrodzie, to nowe chciejstwa będzie gdzie posadzić

A wcale ze już nie mam! Skutecznie ogranicza mnie murek kamienny...
Ale pola wokół na razie nie obsadzone są, więc w najgorszym wypadku wysadzę kolejne "nieudane próby" właśnie tam
Zagajanka 07:33, 13 paź 2016

jolanka napisał(a)
Dziewczyny, a ładnie to tak, zima się zbliza a Wy a zakupach chciejstwowych?
Janeczko, róże Rokoko piękne
Jak zamawiałaś katalog?

No trzeba o czymś przyjemnym pomarzyć podczas długiej zimnej pory roku

Katalog zamawiałam ze strony Tantau
Zagajanka 07:36, 13 paź 2016

Wendy79 napisał(a)

Lovely Rokoko obiecująca, jaki to właściwie kolor? Też jestem ciekawa, jak zamawiasz katalog...

Już się zbiłam w myślach po łapkach: przecież nie mam tyle miejsca na róże...

Lovely Rokoko to pewnie blady róż z odrobiną zieleni, jak to ma Charming Piano. Ciekawa jestem czym zasadnicoz będą się różniły...
Katalog Tantau (i Austina tez) mozna zamówić bezpłatnie na ich stronach.

Oj, ale miejsca to ty na pewno jeszcze trochę masz, nie narzekaj
Zagajanka 07:39, 13 paź 2016

Wendy79 napisał(a)
Jeśli chodzi o Lavender, skłaniam się do towarzystwa ciemnych róż + białych. Widziałaś gdzieś lokalnie Novalis do kupienia?

No to będzie fajny wybór-kompromis

Novalis lokalnie nie widziałam. Ja prawie wszystkie róze zamawiam przez internet - mają ją na pewno w Rozarium.shoparena, czy RosaCwik. Krzaczki od nich przychodziły zawsze w porzo, więc nie ma czego się obawiać.
Zagajanka 10:37, 15 paź 2016

No tak, przeciez mialam kupic tylko pare rzeczy, i juz na pewno nie kolejne rosliny...
Ale w ZC promocja -35%, wiec nie moglam sie powstrzymac...
UrsaMaior 11:13, 15 paź 2016

Hoho ale dorodne okazy!
Wendy79 11:20, 15 paź 2016

Zagajanka napisał(a)
No tak, przeciez mialam kupic tylko pare rzeczy, i juz na pewno nie kolejne rosliny...
Ale w ZC promocja -35%, wiec nie moglam sie powstrzymac...