Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Podmiejski ogródek 14:08, 28 wrz 2016

Do góry
Anula - mój tatuś. I wcale go za to nie chwalę

Asia - przyznam się, że jak wchodzę z telefonem do wc, to zawsze mam się na baczności. Najbardziej się boję, że mi z kieszeni spodni wypadnie w niewłaściwym momencie

Domi - już zbieram argumenty na przewidywane lamenty, że "w tej szkole to samych niepotrzebnych bzdur uczą"

Dziewczyny, plączę i mądrzę się po innych wątkach, swój zostawiając odłogiem, ale mam zapytanie: widziałam wczoraj w ogrodniczym werbenę po 3 zł za sztukę. Cena chyba bardzo okazyjna, co? No i kusi mnie, żeby się na nią skusić

Dałabym ją na taką malutką rabatkę, której dotąd nie pokazywałam, bo się wstydam

Na samym froncie, przy podjeździe, mamy zostawiony kawałeczek miejsca pod murkiem na roślinki. Ponieważ murek rozpada się dosłownie w rękach, będziemy go stawiać ponownie, tylko musimy się dogadać z sąsiadem, który większość roku spędza w USA. także prędko to nie będzie:/. A tymczasem żadnych buksów czy trzmielin nie ma sensu sadzić.

Póki co, posadziłam tam przegorzana, perowskię i szałwię w nóżki. Będzie jeszcze czosnek główkowaty, który u Butterfly fantastycznie się z nimi komponuje.
W tym roku jednak najbardziej tam widać jukki, którym się tam podoba, ale jeśli jukki nie dogadają się wizualnie z przegorzanem i perowskią (co jest bardzo prawdopodobne) to w przyszłym roku wylecą.
I pytanie: pchać tam jeszcze tą werbenę?

[edit: dałam zdjęcie z początku września, jak tam jeszcze groszek pachnący robił busz - groszku już nie ma i w zasadzie widać jedynie jukki]

A skoro już jestem przy froncie, to pokazuję jeszcze dowód na to, że i u mnie są hortensje:
Przy furtce, między stożkiem a kulką rośnie Nikko Blue i chyba nie bardzo jej się tam podoba

Przed furtką rośnie sobie Limka, która nawet zaczęła kwitnąć. Za rok pewnie będzie tak duża, że nic innego się tam nie zmieści:
Blaski i cienie nowego życia 14:08, 28 wrz 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Piękne są jesienne rozchodniki. Widać je z daleka

Red Barony też cudne jesienią

Blaski i cienie nowego życia 14:07, 28 wrz 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Ładne kolory jesienne

To jeszcze tak zaglądałam na hortensje powstaje kontrast bo nowe pojedyncze kwiaty są białe

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 13:55, 28 wrz 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Migawka z placu boju jupiiii nareszcie

Hej. Ktoś mi ukradł moją bramę! O gabionach też myśleliśmy, ale w końcu wygrały panele i żywopłot z cisa.

Jedyny minus tej bramy to jak spadnie trochę śniegu. Automat nie daje rady zgarnąć i trzeba się przeprosić ze zgarniaczką. Poza tym same plusy. Jak się zapomni kluczy czy jak jest kurier a nas nie ma to też idzie szybko przez nią przejść jak po drabinie.
W oflisowym ogrodzie 13:55, 28 wrz 2016

Do góry
eM zgodził się na wycięcie wierzby mandżurskiej jupi
żegnamy się
Muszę teraz znaleźć zastępstwo bo on a robiła świetny cień...
Ogród w Otrębusach 13:45, 28 wrz 2016

Do góry
Z kolei za domem znajduje się część owocowa ogrodu. Poziomki, truskawki, jeżyny, maliny, porzeczki no i moje ulubione (na zdjęciu) borówki amerykańskie i jagody kamczackie. Przy odpowiednim doborze odmian ostatnią borówkę można było jeść jeszcze 2 tygodnie temu. Ciekawe czy dałoby się je tak wkomponować w ogród żeby były elementem ozdobnym a nie "szpetnym"?

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 13:44, 28 wrz 2016

Do góry
Odmachuję Aktualnie brakuje mi dodatkowej pary rąk, tyle roboty, zapraszam

Miłkowo - sezon 2016-2022 13:42, 28 wrz 2016

Do góry
Milka napisał(a)

No jakoś mniej chyba pokazywałam
Tak, tam są 3 powojniki, niestety tak je żrą ślimory, że nie wiem kiedy zarośnie to, co nowe liście, zżarte i same badylki
starszych liści już nie ruszają, nawet karma nie pomaga.

To współczuję choć zastanawiające jest, że tak wysoko wyłażą skoro przy ziemi tyle roślin do żarcia mają.
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 13:41, 28 wrz 2016

Do góry
Ogród w Otrębusach 13:37, 28 wrz 2016

Do góry
A tu jeszcze zdjęcie poglądowe z jakiej wielkości lawend startowaliśmy w tym roku.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:36, 28 wrz 2016

Do góry
Mam dwie brzozy youngi i 3 doorenbosy czy można je razem połączyć w jedną rabatę? W założeniu miałam żeby doorenbosy z czasem były cieniem nad stołem ogrodowym ale dokupiłam dwie 1,6m youngi i teraz nie wiem co z nimi zrobić bo to krzaki wyrastają.

I jeszcze jedno mam pytanie czy jeżeli pod Wiśnią umbraculifera posadzoną 2 metry od krawędzi podjazdu zrobię kostkę z bukszpanu a przed nią posadzę kulki z bukszpany nie będzie przerostu wartości nad treścią ?
Ogród z lustrem 13:34, 28 wrz 2016

Do góry
Witam
zauroczyło mnie zestawienie kocimiętki z tujami, chciałbym zaadoptować to rozwiązanie u siebie. Proszę podpowiedzieć mi jakiej szerokości jest rabata przed tujami i czym ewentualnie można by zastąpić kulki bukszpanowe?
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 13:33, 28 wrz 2016

Do góry
Mirellko, w zeszłym roku zamieściłam kilka zdjęć i opis ogrodu w necie i zdziwiłam się, jak otrzymałam info, że postanowiono pokazać go w miesięczniku, chociaż zdjęcia wysłałam w zupełnie innym celu
Mój zakątek - początki 13:30, 28 wrz 2016

Do góry
Co ja widzę? Planowanie rabat? Już jestem i zacieram rączki

Natka, bez obcyndalania się. Co o tym myślisz:

Ogród z pergolą 12:56, 28 wrz 2016

Do góry
resume
wersja 1

wersja 2

tutaj mam tylko pytanie co z pustymi miejscami obok bloków? może blok rozplenic?
Ogród, mydło i powidło. 12:51, 28 wrz 2016

Do góry
katel napisał(a)
Tak patrzę i chyba nie bardzo te papirusy na tym zdjęciu widać, potem zbliżenie cyknę.
Choroba ogrodowa u mnie nie tylko się nie cofa ale jeszcze postępuje , najpierw kupiłam wielką siatę tulipanów plus trochę czosnków i krokusów, potem dokupiłam czosnki bo były w rewelacyjnej cenie no a teraz jeszcze to, też w dobrej no i jak żyć .

nooo ,a jeszcze pażdziernik przed nami ,bedą wyprzedaże

teraz trzeba to jeszcze posadzić ,nie wiem jak u Ciebie ale u mnie to straszliwa susza,
Pogubiłam się po drodze... 12:49, 28 wrz 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)

Ale akcja
Moja działka na Dębowym Lesie 12:47, 28 wrz 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Jeszcze piękna , kolorowa jesień!!
Oj trwaj, trwaj nam długo .Najlepiej bez przymrozków

Pieknymi kolorami sie mieni jesień uCiebie...może jeszcze z miesiąc wytrzyma i nie pomrozi szkoda by bylo
Lawendowy zawrót głowy 12:45, 28 wrz 2016

Do góry
aga_podlasie napisał(a)
Ten rozchodnik z ciemnymi listkami przypomina mój Touchdown Teak. Listki co prawda ukryte za żurawką, ale i tak niewiele by było widać, bo pokryte mączniakiem Zdjęcie robione bez słońca, u Ciebie rozjaśnione bardziej.

Aga bardzo podobny jest bardzo )))) dzieki

Bede szukała detali bo kolejna propozycja tez wiarygodna haha )))
Typografia ogrodu 12:43, 28 wrz 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A miałam karmnik pokazać kupiony wiosna w TK za grosze.
Dziś jabłko dla dekoracji ale na zimę będzie wbitą słonina albo kula że smalcem i ziarnem

To dziś z Malkul zrobiłyście tymi karmnikami mętlik w mojej blond głowie!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies